[moje auto] Subaru Justy mk2
-
To chyba nie jest najważniejsze w tym temacie ....
-
no no ciekawy
silniczek ten drugi
ITB widze ze ma,
lekkie koło pasowe i pewnie zamachowe
Ciekawi mnie ta
kopułka palca, od czego ona ?
aha ten silnik
czasem nie pochodzi z gtika tego kolegi co miał w swoim świstaku zielony jaskrawy
lakier, poszerzane nadkola, klatke itd. i się roztrzaskał na jakims kajtku.
Tylko, że nicka nie
pamiętam, chyba dbrobyr czy jakoś tak miał.tak to jest ten silnik
pamietam te krzywo posmarkane rurki na wydechu
-
Za dużo też powiedzieć nie mogę ale macie rację, ten silnik jest właśnie z zielonego swifta jeżdżącego w górach. Z tym że tego auta już dawno nie ma a jest białe, szybsze z nieco mocniejszym motorem
Do kolegi fetormana- jeśli ten wydech jest posmarkany to ok, widać ktoś tutaj się o boskość podejrzewa że dla niego te spawy, czy dalej cały wydech, to drut (bo tak coś wnioskuję z szyderczego tonu wypowiedzi...). Oczywiście pan robi wszystko naj, może, nie wnikam bo nie widziałem.
-
Z tym że tego auta już dawno nie ma a jest białe, szybsze z
nieco mocniejszym motorempogadaj z Damianem,żeby nam zrobił update tematu
zdziwiłem się jak danbar tak szybko skumał,że to ten silnik,a tam w rogu klapa bagażnika sobie leży z zielonego i coś mam takie przeczucie,że gdzieś blisko też stoi nowa fura Damiana? (przynajmniej tak mi się wydaje )
-
Do kolegi
fetormana- jeśli ten wydech jest posmarkany to ok, widać ktoś tutaj się o boskość
podejrzewa że dla niego te spawy, czy dalej cały wydech, to drut (bo tak coś
wnioskuję z szyderczego tonu wypowiedzi...). Oczywiście pan robi wszystko naj, może,
nie wnikam bo nie widziałem.nie no spoko nic nie mam do Ciebie tylko poprzedni wlasiciel dosc mocno sie zirytowal ze nazwalem jego spawanie smarkaniem.
powodzenia w modach, aha ten silniczek to jakies 130+ mial z tego co pamietam?
-
powodzenia w
modach, aha ten silniczek to jakies 130+ mial z tego co pamietam?127 o ile nic się później nie zmieniło
-
Poprzedni właściciel, znaczy Damian? Jeśli tak to też bym się zirytował na jego miejscu. Chciałbym dla porównania zobaczyć te cudowne spawy Twojego autorstwa wtedy bym mógł ocenić czy masz podstawy tak twierdzić.
Poza tym to jest nadal Jego silnik a co się więcej na jego bazie rozwinie, zobaczymy.A tak abstrahując od tematu nie mojego silnika Dla tych którzy twierdzili że gaz jest feee do tego silnika to nie wiem, ale może mój jest inny bo nic mu się nie dzieje a na mocy nic nie stracił. Muszę go zalać do pełna żeby sprawdzić jak spalanie wygląda.
-
Dla tych którzy twierdzili że gaz jest feee do tego
silnika to nie wiem, ale może mój jest inny bo nic mu się nie dzieje a na mocy nic
nie stracił. Muszę go zalać do pełna żeby sprawdzić jak spalanie wygląda.szkoda że nie był na hamowni przed i po zabiegu ... tak to tylko wróżenie z fusów i efekt placebo ...
-
Mam Gtecha więc chociaż teoretycznie zmierzę i podam co pokazał ostatnio go ważyłem i waga podała mi 980kg. Możliwe to jest? Bo te wagi na szrotach mogą coś kręcić.
-
Mam Gtecha więc
chociaż teoretycznie zmierzę i podam co pokazałto też po ptokach ... jest to tylko odnośnik ... nic więcej ...
ostatnio go ważyłem i waga podała
mi 980kg. Możliwe to jest?za dużo ... aż takiej przepaści między wagą 1.3 8V, a 1.3 16V nie ma ... w końcu to tylko różnica czapki i paru elementów ... a sam swift powinien ważyć w stanie suchym 815 kg ...
-
za dużo ... aż
takiej przepaści między wagą 1.3 8V, a 1.3 16V nie ma ... w końcu to tylko różnica
czapki i paru elementów ... a sam swift powinien ważyć w stanie suchym 815 kg ...ale to jest Subaryna.. jak sholek wrzucał do ognistego sedana błotniki z Justyny to pisał,że blacha była grubsza niż Swiftowa Swoją drogą 4WD też pewno swój udział w tym ma
-
ale to jest
Subaryna.. jak sholek wrzucał do ognistego sedana błotniki z Justyny to pisał,że
blacha była grubsza niż Swiftowa Swoją drogą 4WD też pewno swój udział w
tym maw sumie racja, tylko ile to 4WD może ważyć ?
co do blachy - w sumie dziwne ... ciekawe czy przekłada się to na wadze -
W katalogu piszą, że niby 845kg ewentualnie 915kg. Nie wiem czym się różnią prócz mocą (17KM różnicy) ;p
-
W katalogu piszą,
że niby 845kg ewentualnie 915kg. Nie wiem czym się różnią prócz mocą (17KM różnicy)
;pJusty 3-drzwiowe waży 845kg jak podał kolega...a może 915 to waga 5-drzwiowego auta...tego już nie wiem ale na pewno jest cięższy.
-
Justy 3-drzwiowe
waży 845kg jak podał kolega...a może 915 to waga 5-drzwiowego auta...tego już nie
wiem ale na pewno jest cięższy.ale bez przesady ... skąd te 70 kg różnicy ?
W swifcie różnica pomiędzy 3D a 5D to raptem 20 kg, a tu 70 ? bez przesady -
Trzeba pojechać na inną wagę i się przekonać czy na pewno tyle waży Sam bym zważył swojego bo w DR mam napisane 930 kg
-
Ja właśnie w dowodzie mam 845kg ale to mi się wydaje za ,mało. Damian w czarnym gti który był bez tylnej kanapy ale miał klatkę tyle ważył. A tu nie dość że dłuższe auto to jeszcze tylny dyfer, wał, kołyska. Waga na pewno przekracza 900kg ale żeby ważyło aż tonę bez 20kg? Pojadę raczej na inna wagę, bo ta, do gtecha, musi być podana jak najdokładniej.
-
Trzeba pojechać na
inną wagę i się przekonać czy na pewno tyle waży Sam bym zważył swojego bo w DR
mam napisane 930 kgw dowodzie to ja mam wklepane 740 kg ( Pan nie mógł znaleźć takiej wersji na przeglądzie, przy zmianie dowodu ) ... a w papiurach homologacyjnych 805kg
-
w dowodzie to ja
mam wklepane 740 kg ( Pan nie mógł znaleźć takiej wersji na przeglądzie, przy
zmianie dowodu ) ... a w papiurach homologacyjnych 805kga ja mam w dowodzie 890
-