[moje auto] Subaru Justy mk2
-
Fajnie wyszlo naprawde, no i zazdroszcze kolektora, wydechowego oczywiście
-
byłby super prezentacja pod maską gdyby nie ten oczojebny żółty
rozpóreczka super - wygląda jak ori OMP
-
noooo dla mnie bomba
sugerowałeś się moją propozycją czy sam też chciałeś taki kolor ? -
Skombinuje jeszcze lepkę OMP i nie będzie znać
Wiem, że pod maską teraz dyskoteka ale ani żółta ani niebieska rozpórka jakoś tak do mnie nie przemawiały. Może kiedyś zmienię kolor kolektora, póki co musi być jak jest
-
Inny by w sumie nie pasował. Jeszcze się zastanawiałem nad czarnym kolorem, ale zlewał by się z komorą. I też chciałem czerwień
-
Jako, że wreszcie udało się coś nakręcić podsyłam linkę jak się to żelazo moje zbiera:
http://www.youtube.com/watch?v=yezP1OSuspg
Szło jeszcze urwać trochę z czasu (m.in. zmieniać 'normalnie' biegi), ale popracuję nad tym w niedalekiej przyszłości.
-
skąd te 2KM gratis ?
p.s: 9s - coś słabawo ... -
U nas górskie świeże powietrze to i koni więcej
Słabo? Czy ja wiem... Jak na 960kg masy własnej auta + kierowca 80kg to chyba nie tak źle
-
U nas górskie
świeże powietrze to i koni więcejacha
Słabo? Czy ja
wiem... Jak na 960kg masy własnej auta + kierowca 80kg to chyba nie tak źlezapomniałem że Justynka waży więcej
-
9s? Sorry ale ze stoperem w ręce i mierząc tak jak ja sobie zawsze wychodzi mi 11s...
-
Tutaj na filmie wychodzi koło 10.5s na Pb i 10.8s na LPG. Kilka razy mierzyłem (bez kamery) i koło 10s zawsze wychodzi. Muszę trochę szybciej zmieniać biegi. Przydała by się jeszcze jakaś zamknięta droga, bo wczoraj, kiedy nagrywałem ten film, cały czas coś jechało i rozpraszało. Ni ma szału póki co, ale i tak jest lepiej niż na serii a to mi na razie w zupełności wystarczy (szczególnie w zimie ).
Zadowalające jest także dla mnie, że na LPG jak i na Pb osiągi auta praktycznie się nie różnią.
-
Dodam też, że przełożenie główne w Justy wynosi 72:17. Przełożeń poszczególnych biegów nie pamiętam ale też nie za krótkie.
-
Kurcze a jaki masz ten kolektor 4-1? Seria? Z lekkim kołem też powinien wkręcać żwawiej na jedyneczce. No ale to pewnie przez przełożenia Oby do przodu
-
Zamulasz go przy starcie, nie mozesz ruszyc z odcinki ?
-
Nie wiem czy widziałeś zamach w Justy, ale seryjnie jest on grubość dwóch z GTi. Waży też 2x więcej. Stoczony jest teraz praktycznie pod wieniec zębaty. Więcej się nie dało bez frezowania otworów. Waży tyle co seria GTi. Niestety ale więcej nie mogłem urwać bo by się co innego urwało
Kolektor jest rurowy z Toyoty Celica 2.0, oczywiście przerobiony pod głowicę z G13B (zdjęcia wrzucałem już do tego wątku).
Na filmie wskazówka prędkości nie skacze od razu na 60km/h jak to ma miejsce w innych filmach z udziałem SS GTi (np. te wrzucone przez MKV). Dzieje się tak bo auto nie mieli kołami przy starcie tylko wyrywa do przodu. Może i muli przy zmianie z 1. na 2. ale no co zrobić...
-
Nie próbowałem z kagańca, ale na filmie nawet widać, że startowałem z 7000rpm więc praktycznie z odcinki. Czy by to coś zmieniło- muszę sprawdzić.
Poluzuję też trochę linkę od sprzęgła bo już praktycznie w samej górze łapie i kto wie czy nie ślizga nieco przy pełnym obciążeniu.
-
nie można założyć koła zamachowego od swifta gti?
-
Nie. A czemu? Trzeba uważniej prześledzić to co już wcześniej napisałem
-
Witajcie mimo iż pogoda na dworze może tego nie pokazuje, a kalendarz upewnia mnie że już bliżej do zimy jak do lata więc postanowiłem wrzucić Justynie zimowe buty, żeby sie gdzieś nad ranem czy wieczorem nie poślizgnęła i nie zrobiła przypadkiem kuku Poza tym auto umyłem i nawoskowałem co by jej sól cery nie zniszczyła w ciągu nadchodzącej zimy wymieniłem też hamulce z przodu: klocki oraz tarcze, bo te moje już dawno się skończyły
-
Piękny piesek Chłopczyk czy dziewczynka? Nie widzę "przyrodzenia" IMO chłopczyk