[GTI] Toydolsowe Swifty
-
wyglada milo, pochwal sie jak tam strojenie wypadnie.
-
Jakie a4? Docieranie tylko przy zmiennym obciążeniu czyli najlepiej po bocznych drogach. Na autostradę owszem wjechałem, ale pod strzelcami opolskimi przy przebiegu około 600 km i na 50 km tylko. W tej chwili motorek ma zrobione 925 km.... od wczoraj godz. 17 do dziś godz. 21. W międzyczasie spałem 6 godzin, byłem na badaniach w szpitalu 1 godzinę i na hamowni 6 godzin. W głowie mam buuubuuubububurrruuuu....
122 KM i 132 Nm. Całkiem nieźle, bo wszystko to samo co ostatnio, tylko trochę staranniej przy głowicy. Wszystko w ramach homologacji, do tego popychacze hydrauliczne i wałki catcams 6700604 (te same), czyli delikatne, odcięcie seryjne - 7500, stroił jak zawsze Kuba Kogut. Moment rozłożony jak w dieslu... od 2500 obr. ponad 100 Nm (przy max 132Nm).
Jutro tylko muszę pogmerać i podumać nad popychaczami bo oleum odmą wywala...
A tak to wygląda na wykresie:
PS. Kuba stroił dziś też hondę civic (VI gen. czyli chyba EK4). Jak wyjeżdżałem to było 196 KM... i też do rajdów więc zgodnie z homologacją.
PS2. Wszystkie popychacze miały średnicę między 30,875 a 30,945 (przeważnie w okolicach 30,9) - norma wg. fabryki to 30,959-30,975.
-
122 KM i 132 Nm.
Całkiem nieźle, bo wszystko to samo co ostatnio, tylko trochę staranniej przy
głowicy.ładnie - co zrobiłeś, żeby uzyskać taki wynik prócz kółek i wałków, oraz głowicy ?
Wszystko w ramach homologacji, do tego popychacze hydrauliczne i wałki
catcams 6700604 (te same), czyli delikatnedrogie są takie popychacze jeśli można wiedzieć ?
najostrzejsze pod hydro chyba są 6700622 -
ładnie - co zrobiłeś, żeby uzyskać taki wynik prócz kółek i wałków, oraz głowicy ?
Jak zawsze: wyważony dół, panewki acl racing, tłoki nominał, pierścienie rik, wałki jw. wywalona przepływka, głowica toydols hand made with fia homologation na kolanch & suwmiarka in hand, ecumaster det2.drogie są takie popychacze jeśli można wiedzieć ?
Można, ale ja nie wiem i wolę nie wiedzieć . Mam w garażu jeszcze ze 2 komplety więc jutro będzie selekcjanajostrzejsze pod hydro chyba są 6700622...
ano tak... ale to już trochę hardcore... miałem takie i teraz wiem już, że jakbym miał kiedykolwiek robić swifta hardcore to wałki tylko z mechaniką.PS. Wróciłem z garażu. Nie wiem jeszcze czy teraz już będzie ok, ale po przemierzeniu wyrzuciłem 28 popychaczy
PS2. Wszystko w najlepszym porządku. Popychacze działają jak należy i nie ma już problemu z olejem w odmie.
-
Rajdówka w tej
chwili wygląda tak:http://rallyonline.pl:84/index.php?1&modex=pnews&&s=30266
http://rajdy.autoklub.pl/news/os-1-i-2-przerwane,33099
Toydols miał wypadek na OS1. W tej chwili nic więcej nie wiem...
Trzymać kciuki za załogę.Edit:
Nie ciekawie to wygląda...
http://stooq.com/n/?f=387414 -
Mam nadzieje ze zaloga sie szybko z tego "wylize", z tego co opisuja w necie to naprawde nie ciekawi to wyglada
-
Mam nadzieje ze
zaloga sie szybko z tego "wylize", z tego co opisuja w necie to naprawde nie ciekawi
to wygladaKu..wa, niedobrze
-
o qr**a naprawde nie wyglada to dobrze, auto usmiercone mam nadzieje ze zaloga sie trzyma dobrze i wroci do zdrowia bo jednak blisko smiecri byli;/
-
Od naszego wysłannika na rajdzie dostaliśmy informacje o stanie zdrowia Teodora Stolarka i Agnieszki Moskal. Teodor ma pękniętą miednicę, połamane żebra i uszkodzone płuco. Pilotka jest w lepszym stanie, stwierdzono u niej wstrząśnienie mózgu. Oboje przebywają w szpitalu.
Źródło: rajdowypuchar.pl
-
Kij z autem... ważne żeby załoga wyszła cało
-
o ja pie.dole! oby szybko wrocili do zdrowia
edit:
-
O jezu, dobrze ze nie w drzwi centralnie tylko za fotelem. Az mi sie slabo robi jak patrze na foto.
-
oj masakra auto jak puszka po rybie wygląda! aby kierowca wracał do zdrowia!
-
o ja pie.dole! oby
szybko wrocili do zdrowia
edit:
http://rajdy.autoklub.pl/news/stabilny-stan-stolarka,33104W necie piszą, że płuco jest przebite, 9 złamanych żeber + złamanie miednicy
-
Masakra........ na całe szczęście przeżyli wypadek.
Trzymać kciuki za powrót do zdrowia !! -
Ku..wa, niedobrze
ja pier***, mam nadzieję że wrócą szybko do zdrowia. A z autem kit ... trudno, najważniejsze że oni żyją.
-
trzymamy kciuki.
-
trzymam mocno kciuki!
-
Ja również trzymam mocno kciuki za Toydolsa i pilotkę.
Masakra po prostu...
-
W necie piszą, że
płuco jest przebite, 9 złamanych żeber + złamanie miednicy