[GTI] Toydolsowe Swifty
-
sorry, nie miało pójść tu
-
Poduszki silnika i skrzyni okazały się ok. Walnięte jest jednak łożysko na wałku atakującym. Jak nie będą wypadać biegi to zostanie do przebudowy, jak będą, to się wyciągnie skrzynię i łożyska zmieni.
Dzisiaj wymieniliśmy dźwigienkę świateł i kierunków (dzięki Dawid!), przy okazji obudowa przełączników ma teraz znów 5 śrubek, a nie 2. Do tego założyłem nową kopułkę, palec i świece. Troszkę poci się aparat zapłonowy na wewnętrznym uszczelniaczu, ale do grudnia da radę.
Musiałem jeszcze kupić inne nakrętki do felg, bo na seryjnych szpilkach i Foundmetalach z Primery GT, nakrętki ledwo, ledwo łapały gwint. Do tego w prawym tylnym kole jedna szpilka była mocno zniszczona i auto miało tylko 3 nakrętki na tym kole. Dzisiaj przy uszkodzonej szpilce zadziałałem narzynką 12x1,25, a potem wszystkie felgi przykręciłem na takich sprytnych nakrętkach:
http://srubydofelg.pl/nakretki/m-12-x-1-...a/prod_437.html -
Śliczne masz te autka. Jak widzę takie zdjęcia to tym bardziej żałuje, że mój poszedł do żyda ;/. Aż zazdroszczę, śliczne!
-
Bardzo ładnie się prezentują, aż szkoda je przebudowywać. Za kilka lat takie egzemplarze w oryginalnym stanie mogą być niezłymi rodzynkami
-
Mk2 na pewno pozostanie serią
-
Ano dokładnie. MK2 zostaje seryjny.
Przy okazji: ponoć wczoraj rano (okolice 8-10) był o nas (czyli Agnieszce, mnie i naszej byłej rajdówce) program na tvp info lub regionalnej wrocław. Ktokolwiek widział lub coś wie?
-
nagrałeś>?
-
Nawet nie wiedziałem. Dowiedziałem się po fakcie, dlatego pytam tu. Może ktoś widział lub nagrał?
-
Znalezione!
-
Znalezione!
Brawo! Świetny program.
-
fajny filmik
-
-
Zima idzie, to
trzeba autko trochę posprzątać, umyć i zimówki założyć:
porobimy kilka zdjęć na dworzeJa chce taki garaż z takim wyposażeniem... i jeszcze podnośnik :]
-
Ja chce taki garaż
z takim wyposażeniem... i jeszcze podnośnik :]nie sztuka robić w takim garażu... ja zaczynałem od zera a dziś jestem już prawie samowystarczalny... kto u mnie był to wie. A największa duma że połowa wyposażenia wybudowana własnoręcznie praktycznie ze złomu.
-
Ja kiedyś robiłem wszystko na podwórku, a potem okazjonalnie w garażach u znajomych. Teraz wreszcie dorobiłem się "kawałka" swojego garażu i znajomi robią swoje wynalazki u mnie. Zresztą garaż jeszcze zagracony, np. koło swifta leżą wykładziny do mojego mieszkania (bo i tam remont).
Swoją drogą za mk2 stoi c4 mojej mamy, obok focus kumpla (ładnie się odbija w swifcie na zdjęciu powyżej), obok focusa discoteka na kanale (bo dziś chłopaki wymieniali reduktor i tylny most), a za nimi mk3 -
A największa duma że połowa wyposażenia wybudowana
własnoręcznie praktycznie ze złomu.Pracuję na złomie i powiem, że idzie znaleźć naprawde bardzo dużo potrzebnych, a co najważniejsze sprawne, mam stąd bardzo dużo rzeczny do garażu począwszy od jakichś pojedynczych kluczy, na podnośnikach "żabach" czy wiertarce kończąc no a garaż Toydolsa faktycznie zacny, nic tylko pozazdrościć
-
zrobic/zbudowac ze zlomu a znalesc na zlomie to lekka różnica, ludzie wynoszą z pracy wszystko, często dobry sprzęt a potem sprzedają własnie na złom za grosze aby skołować na flaszke. Błędne koło.
-
zrobic/zbudowac ze
zlomu a znalesc na zlomie to lekka różnicawiadoma sprawa, chodziło mi tylko to, że na złomie tez idzie znaleźć dobre rzeczy, zwłaszcza jak masz kogoś kto Ci to odłoży.
ludzie wynoszą z pracy wszystko, często
dobry sprzęt a potem sprzedają własnie na złom za grosze aby skołować na flaszke.
Błędne koło.Co poradzisz? Taki kraj i taka mentalność ludzi.
-
Wy sobie tu gadajcie o złomie (choć najlepiej na jakimś innym wątku :P), a my jedziemy zrobić kilka zdjęć swifta ...
...no to zdjęcia zrobione. Nie wiem o co chodzi, ale wszystkim kierowcom, łącznie z tym, którzy prowadzili fury za kilkaset tysięcy, głowy urywało na widok małego czarnego gti
Aga rozgrzewa aparat
Jedziemy sobie niezbyt szybko
Zajechaliśmy pod kopalnię granitu. Teraz kilka zdjęć.
Maska z bliska
-