Swift S1300 czyli budujemy rajdóweczkę... ;)
-
ale jakies są:D
-
Zaczęły
synchronizatory 1-ki i 2-ki szwankować... Chyba byłem zbyt brutalny przy redukcjachPo przejrzeniu już wiadomo, że przekładamy 1-kę i 2-kę (wraz z synchro) bo dostały zęby po d..e Te od dawcy wyglądają bdb. Łożyska wszystkie będą nowe - dziś zamówione (6 szt ) Jak dobrze pójdzie to przed świętami się uda Adiemu złożyć. Na razie na seryjnym dyfrze, potem postaram się znaleźć ten z mk1
seria vs. short
wyrąbane ząbki
-
ej no byla tansza
ofertaale ktoś już zakupił
-
ale ktoś już
zakupiłA założył?
-
A założył?
dokładnie
-
A założył?
a czy ja pozwolilem zalozyc?
-
Po przejrzeniu już
wiadomo, że przekładamy 1-kę i 2-kę (wraz z synchro) bo dostały zęby po d..e Te
od dawcy wyglądają bdb. Łożyska wszystkie będą nowe - dziś zamówione (6 szt ) Jak
dobrze pójdzie to przed świętami się uda Adiemu złożyć.No i poskładane
-
No i poskładane
Jeździ?
-
Jeździ?
Jeszcze nie wiem
-
Jeszcze nie wiem
która to skrzynia ? bo rekordziści dochodzą do 10
-
która to skrzynia ?
bo rekordziści dochodzą do 10Pierwsza
... tylko ze zmienioną 1-ką, 2-ką, synchronizatorami, wałkiem głównym, sprzęgłowym, wszystkimi łożyskami i przełożeniem głównym...
-
co to dadzą takie mody? pozdro
-
co to dadzą takie
mody? pozdroKrótkie przełożenie główne = lepsze przyspieszenie, brak konieczności redukowania do 1 w ciasnych zakrętach :]
Reszta to zwykła regeneracja skrzyni, tak żeby chodziła bez zastrzeżeń -
Dzisiaj jak popatrzylem na przelozenia w mb 2.0 kompressor prawie 200hp i 270nm to z przerazeniem stwierdzilem ze 1,2,3 sa jak w SS GTi ;D Dwojka kapke ponad paczke, trojka okolice 150. LOL.
Imho ja roznice 12% krotszego przelozenia odczulem jak +15hp, zupelnie inne auto, ale w serii mialem to co Ty po skroceniu no i to wygrzebywanie sie z dwojki w GTi bylo tak k upierdliwe ze glowa mala.
-
Jeździ dzisiaj zrobiłem test
-
jezdzi to padlo czy juz padlo?
-
jezdzi to padlo czy
juz padlo?Czeka na nowe podkładki regulacyjne do skrzyni
-
Erde - u nas ta podkładka pod filtr oleju, do czujników to jest 3/4-16 ?
-
Erde - u nas ta
podkładka pod filtr oleju, do czujników to jest 3/4-16 ?tak
chociaz nie mam xywki erde
-
Czeka na nowe
podkładki regulacyjne do skrzyniSkrzynia od dłuższego czasu w aucie Jest sporo krótsza, silnik się dużo lepiej wkręca, w ciasnych zakrętach już nie muszę redukować do 1-ki Niestety z tym krótkim przełożeniem skrzynia bardzo hałasuje, zwłaszcza po zdjęciu nogi z gazu. Regulacja podkładkami nic nie zmieniła. Prawdopodobnie przez to że zęby przełożenia są duże i jest ich bardzo mało... Pozostaje się przyzwyczaić, czuje się jakbym jechał z kłową Za to biegi wchodzą idealnie, żadnych zgrzytów, żadnego wypadania - Adi08 zrobił dobrą robotę
V-max też sporo spadła ale jeszcze nie sprawdziłem do iluDzięki Dajmosowi ( ) mam w końcu oryginalny lewarek, który się mieści w seryjne miejsce i mogłem wreszcie zrobić solidne mocowanie zapasu Odpięcie i wyjęcie koła zajmuje teraz jakieś 5-10 sekund A włożenie i zapięcie może do 20-tu
A jutro kolejne testy czyli jedziemy jako "zerówka" w Testosteron Rally Sprint
www.ttmm.pl