Wymiana baku rozmiar śrub...
-
Witam, jaki jest rozmiar śrub od baku, czy zastosować nowe, spinki czy też nowe zastosować??/
-
Jak dobrze pamiętam to M8 w liczbie 3-4 sztuk,
podlej to uprzednio jakimś wd40 a ja będę trzymał kciuki byś ich nie urwał przy odkręcaniu -
Witam, dzieki za info tak zrobię, wrzucę mój trud jutrzejszy na to forum, pozdro.
A pyt. czy nowe śruby tam dać???jakiej długości?? -
Witam, dzieki za
info tak zrobię, wrzucę mój trud jutrzejszy na to forum, pozdro.
A pyt. czy nowe
śruby tam dać???jakiej długości??Najlepiej nowe, jeśli stare są mocno pordzewiałe. Nie dawaj zbyt długich, bo będziesz miał w przyszłości problem z odkręcaniem. Z tego co pamiętam, powinny mieć 2,5-3cm długości.
-
Podziękował za sugestie, pozdrawiam.
-
Najlepiej nowe,
jeśli stare są mocno pordzewiałe.Tylko niech będą jakieś twardsze, ja w zeszłym roku trafiłem na taką nową którą ukręciłem przy wkręcaniu, akurat przy montowaniu baku
Lub zadbaj o dobry stan gwintu -
Witam juz po wymianie 4 śruby M8 na klucz 12, poszły bez problemu po wymianie dałem te stare tzw. bitex zrobił swoje były w db stanie foto poniżej po wymianie.
-
Jestem po wymianie baku paliwa, nie było problemu z wymianą, odkręceniem śrub ale uszkodzeniu uległ przewód paliwa z powrotu, po skróceniu, przewodu i naciągnięciu na niego wężyk sprawa zamknięta z bakiem.
Wrzuciłbym foto ale mam html zablokowany, z pewnością by było lepiej do opisu.
Czas naprawy na spokojnie 3h. -
Jak się zakonserwowały to ok nie zawsze tak jest..
Zdjęcia możesz wstawić jako załącznik, warunek to rozmiar max. 800x600