Prototyp zegarów
-
hehe, zegary to prototyp, w wolnych chwilach w robocie pracuje nad wersją finalną, montuje obrotek, nowy wskaźnik paliwa i temperatury, mam jeszcze woltomierz ale nie wiem czy się zmieści się okaże ile zostanie miejsca na kontrolki
Tu fota wersji "BETA":
-
hehe, zegary to
prototypMiałem taki sam obrotek ale się podświetlanie zepsuło
-
a rozbierałeś go może?? bo jestem ciekaw jak podświetlanie jest tam rozwiązane
-
a rozbierałeś go
może?? bo jestem ciekaw jak podświetlanie jest tam rozwiązanerozbierałem i przerabiałem na oświetlenie ledowe.
Podświetlanie Indiglo, jest to taka tarcza (bardzo giętka) za tarczą z cyferkami, nie wiem jak to wytłumaczyć, bo sam się dziwiłem jak to może działać, dochodzą do niej dwa kabelki a do kabelków jest inwerter, tarcza jest giętka pod światło widać, że czymś w środku albo od drugiej strony jest pokryta jakby proszkiem fluorescencyjnym Jeśli dobrze pamiętam to dookoła niej była ścieżka od któregoś bieguna a drugi biegun był jakby tylko przyczepiony do tej tarczy i to jakimś sposobem świeciło U mnie tak migało, migało aż zgasło, po rozebraniu i odgięciu tej tarczy zaczęło świecić ale na chwile tak jakby się złamały jej wewnętrzne obwody
Elektronikiem to ja nie jestem ale mój patent z diodą działa do dzisiaj choć nie jest taki piękny jak to indiglo, było.
-
hehe, zegary to
prototyp, w wolnych chwilach w robocie pracuje nad wersją finalną, montuje obrotek,
nowy wskaźnik paliwa i temperatury, mam jeszcze woltomierz ale nie wiem czy się
zmieści się okaże ile zostanie miejsca na kontrolkiWłaśnie taki obrotek kupuję od co najmniej roku Powiększałeś otwór pod niego? Czy wchodzi p&p? To jest wersja indiglo? Możesz dać fotkę z podświetleniem?
-
Fajne zegary
-
to może do kompletu warto by było dać wskaźniki temp wody i poziomu paliwa Autogauge
Woda PaliwoKtoś to podłączał? zawsze łatwiej wyciąć w plastiku koło niż półksiężyc, co zresztą widać na obrazku. Sam do swoich celów też wykorzystałem fabryczne, ale zastanawia mnie jak sprawa wygląda z alternatywnymi wskaźnikami. Czy są jakieś potencjometry żeby to ustawić?
-
Droga impreza się robi z tymi wskaźnikami wody, paliwa i obrotów
-
niby droga ale sprzedając auto wskaźniki zabieramy dla siebie, wstawiając oryginał za 20zł wiec nie jest źle, a jak ktoś chce kupić z takim wyposażeniem no to trudno musi dopłacić.
-
niby droga ale
sprzedając auto wskaźniki zabieramy dla siebie, wstawiając oryginał za 20zł wiec
nie jest źle, a jak ktoś chce kupić z takim wyposażeniem no to trudno musi dopłacić.Dokładnie, kto inwestuje w auto myśląc jednocześnie o jego sprzedaży?
-
Dobra więc tak jest to wersja indiglo .
Żeby zamontować zegar musiałem powiększyć otwór ale nie dużo - po wycięciu półksiężyca około 1mm szlifu.
Mam jeszcze do zamontowania takie zegary indligo do temp. wody, paliwa, woltomierz i podciśnienie, to ostatnie było w gratisie do wskaźnika temp. wody i chyba za bardzo nie mam go gdzie podłączyć ale może pójdzie na allegro kiedyś. Fotke podświetlenia moich zegarów pstryknę dziś wieczorkiem jak sie ściemni
A podśietlenie indiglo wygląda tak (niestety chromowana obwódka wyszla na zdjeciu czarna )
-
Dobra więc tak jest
to wersja indiglo .
Żeby zamontować
zegar musiałem powiększyć otwór ale nie dużo - po wycięciu półksiężyca około 1mm
szlifu.i już mi się podoba chętnie zobaczę efekt końcowy
Mam jeszcze do
zamontowania takie zegary indligo do temp. wody, paliwa, woltomierz i podciśnienie,
to ostatnie było w gratisie do wskaźnika temp. wody i chyba za bardzo nie mam go
gdzie podłączyć ale może pójdzie na allegro kiedyś. Fotke podświetlenia moich
zegarów pstryknę dziś wieczorkiem jak sie ściemnijak podłączysz daj znać. Mam tylko pytanie jak dokonuje się kalibracji takich czujników? jest jakiś potencjometr? Ja też właśnie zastanawiam się nad zakupem tych czujników, bo dziecko postanowiło mi się pobawić wskazówkami i już nie bardzo działają tak jak trzeba. Co prawda nie wykorzystuję tego w aucie... zresztą jutro wrzucę swoje fotki
A podśietlenie
indiglo wygląda tak (niestety chromowana obwódka wyszla na zdjeciu czarna )haha to chyba standard, biały kot w nocy też będzie czarny
-
WIĘC TAK, OBROTOMIERZ MA Z TYLU PRZEŁĄCZNIK DO ILOŚCI CYLINDRÓW, USTAWIASZ NA 3 I TRYBI
WSKAŹNIK TEMP. WODY MA SWÓJ CZUJNIK, WYKRĘCASZ Z KOLEKTORA STARY CZUJNIK I WKRĘCASZ NOWY (GWINT JEST IDENTYCZNY, NIESTETY PO PODŁĄCZENIU WSKAŹNIKA DO STAREGO ORYGINALNEGO CZUJNIKA POKAZUJE GŁUPOTY WIEC WYMIENIAĆ CZUJNICZEK NA TEN Z ZESTAWU WSKAŹNIKA)
NIE WIEM JAK TO BĘDZIE WYGLĄDAŁO Z WSKAŹNIKIEM PALIWA BO MA PRZYJŚĆ POCZTA W PRZYSZŁYM TYGODNIU PO REKLAMACJI (PRZYSŁALI MI WSKAŹNIK ZE ZBITĄ SZYBKĄ WIĘC GO ODESŁAŁEM DO REKLAMACJI) -
WIĘC TAK, OBROTOMIERZ MA Z TYLU PRZEŁĄCZNIK DO ILOŚCI CYLINDRÓW, USTAWIASZ NA 3 I TRYBI
WSKAŹNIK TEMP. ....Wymień lub napraw klawiaturę, bo Caps Lock się zaciął
-
WSKAŹNIK TEMP. ....
Wymień lub napraw
klawiaturę, bo Caps Lock się zaciąłNie dość że Caps Lock, to jeszcze spacja nie zawsze działa
-
Nie dość że Caps Lock, to jeszcze spacja nie zawsze działa
Zdecydowanie klawiatura do wymiany
-
NIE WIEM JAK TO
BĘDZIE WYGLĄDAŁO Z WSKAŹNIKIEM PALIWA BO MA PRZYJŚĆ POCZTA W PRZYSZŁYM TYGODNIU PO
REKLAMACJI (PRZYSŁALI MI WSKAŹNIK ZE ZBITĄ SZYBKĄ WIĘC GO ODESŁAŁEM DO REKLAMACJI)to jak przyszedł już ten uszkodzony licznik?tzn ten wymieniony ;P
A właśnie miałem dodać moje wskaźniki wiec wrzucam, ale największy bajer daje w nocy
-
Mam ten obrotomierz.Wsadziłem go w 2007r.
Do dnia dzisiejszego dobrze się sprawuje.
Podświetlenie jak i sam obrotomierz trwały. -
poniżej kilka fotek z postępu prac na nowymi zegarami :
-
poniżej troszkę lipna (mam słabego fona) fotka aktualnego podświetlania moich zegarów