CDDWT Paciora- regulacja zaworów, wymiana chłodnicy, uszczelka gaźnika
-
czy ja wiem,lepiej poszukać od dawcy będzie taniej i bez kosztów malowania dostając często kompletne,przekładać wszystko z jednych do drugich czas,niekiedy koszta i to i tak nigdy nie będzie już tak samo spasowane gdy było zakładane w fabryce.
-
yhy, miecho
wszystko gra,to zdjęcie myślę że daje złudne wrażenie bo sam pogrzebałem upewniając
się.Podana uszczelka przeze mnie jest ok,nie trzeba w nią ingerować ani nie trzeba
się sugerować zdejmowaną starą uszczelką ponieważ popatrzcie na zdjęcia.To są dwa te
same kolektory jeden z uszkodzoną uszczelką a drugi bez nie.Uszczelka nowa ma mieć
tylko i wyłącznie wycięcia tam gdzie na kolektorze dolotowym widnieją otwory:),a
samo za siebie wynika że tam gdzie kolektor nie ma uszczelka otworów mieć nie
może:).Dzięki za fotki, właśnie miałem zrobić takie same
-
dla poszukujących
drzwi, myślę że cena dobra
http://allegro.pl/drzwi-przednie-prawe-daewoo-tico-oryginal-nowe-i2942286388.htmlJa szukam (w podobnej cenie najlepiej) nowych drzwi lewych tylnych
-
Ja szukam (w
podobnej cenie najlepiej) nowych drzwi lewych tylnychlewa strona zazwyczaj sporo droższa
-
Wymiana rozrządu i ustawienie zapłonu na 10 stopni pod LPG. Gdzieś czytałem na forum, że ustawiali nawet 11 stopni....
Wrażenia? Większy muł na niskich obrotach ale na wysokich idzie fajniej i agresywniej chodzi motor. Małe wrażenie jakby chciał więcej tlenu. CAI in progress... -
A w moim tico gaz zamarzł i od 3 dni nie moge jeździć na gazie więc pomykam na benzynce ; D
czekam teraz na miejsce wolne w warsztacie zebym mógł go wstawić i odmrozić parownik : }} -
A w moim tico gaz
zamarzł i od 3 dni nie moge jeździć na gazie więc pomykam na benzynce ; D
czekam teraz na
miejsce wolne w warsztacie zebym mógł go wstawić i odmrozić parownik : }}Ja zawsze poniżej zera odpalam na benzynie, nawet łatwiej odpala niż na lpg, mniej trzeba kręcić
-
A w moim tico gaz
zamarzł i od 3 dni nie moge jeździć na gazie więc pomykam na benzynce ; D
czekam teraz na
miejsce wolne w warsztacie zebym mógł go wstawić i odmrozić parownik : }}Polej parownik gorącą wodą
-
parownik jest ogrzewany wodą z układu chłodzenia,
albo nie masz płynu albo jakieś zapowietrzenie.. -
Ja zawsze poniżej
zera odpalam na benzynie, nawet łatwiej odpala niż na lpg, mniej trzeba kręcićja tak samo, odpalam i ustawiam na wypalenie - po odsieniżeniu i skrobaniu szyb benzyna się wypala i odpalam na lpg
montaż osłony zimowej firmy Heko, mam jescze 3 sztuki więc wylądują zaraz na motogiełdzie
-
Skrócenie przewodu między elektrozaworem odcinajacym paliwo a gaźnikiem do minimum ;p
Teraz wypalanie benzyny trwa chwilę albo 300m a nie 5 min albo 2km x)Jak się fachowo nazywa element metalowo gumowy w tico od lewarka?
-
to Ty masz ten zawór za pompą paliwa?
-
Jak się fachowo
nazywa element metalowo gumowy w tico od lewarka?jednym takim elementem jest poduszka lewarka zmiany biegów...
-
jednym takim
elementem jest poduszka lewarka zmiany biegów......w katalogu części występująca pod numerem 28180A78B00-000
-
No wqurwia mnie to. Quźwa chwalicie się że sami ustawiacie, drugi, że ma opracowany przyrząd i co czujecie się lepsi od innych??
Zróbcie coś uczynnego i dajcie jakiś manual albo jak nie chcecie dawać wszystkim to może najbardziej udzielającym się na forum np mi heheh
A tak poważnie naprawdę jest to wkurzające. -
No wqurwia mnie to.
Quźwa chwalicie się że sami ustawiacie, drugi, że ma opracowany przyrząd i co
czujecie się lepsi od innych??
Zróbcie coś
uczynnego i dajcie jakiś manual albo jak nie chcecie dawać wszystkim to może
najbardziej udzielającym się na forum np mi heheh
A tak poważnie
naprawdę jest to wkurzające.Chodzi Ci o foto przyrządu do ustawiania zbieżności?