CDDWT Paciora- regulacja zaworów, wymiana chłodnicy, uszczelka gaźnika
-
Przegląd + zbieżność (162+38)
-
Przegląd +
zbieżność (162+38)Tanio ta zbieżność Gdzie robiłeś? Swoją drogą, kiedyś robiłem przy Podkarpackiej za 35zł, ale to było daaawno temu
-
Tam jest
podciśnienie i
no i żeś wykrakał
czuć lekko gaz, naszczęście niebawem przyjdzie uszczelka,
demontaż gaźnika z
zamkniętymi oczami już będę mógł robićNie trzeba było krakać, żeby tak się stało
przyszła uszczelka
pod gaźnik ale brakuje w niej kilku wycięć, tam jakieś dodatkowe dysze są, no chyba
że zbędne, zastanawiam się czy je wycinać czy zakładać tak jak jestJa specjalnie kupiłem zestaw uszczelek gaźnika, żeby mieć tą jedną do połączenia z kolektorem i oto co mi przyszło:
Ta uszczelka po prawej jest pewnie gdzieś do wnętrza gaźnika, bo do podstawy nie pasuje zbytnio Producenci chyba nie bardzo wiedzą, co produkują
-
Tanio ta zbieżność
Normalnie bierze 60zł
Gdzie robiłeś? Swoją drogą, kiedyś robiłem przy Podkarpackiej za 35zł, ale
to było daaawno temuPrzy okazji przeglądu zrobiłem,więc gościu policzył na okrągło 2 stówy
Stałym klientem jestem u nich( jakis tekst )
Sprzęt nie najnowszy,ale jest dobrze (różnica przed a po zbieżności).Co do HPA na Podkarpackiej to słyszałem niepochlebne opinie o nich
-
dwie małe po lewej idą na boki,środkowa uszczelka rozpoławia gaźnik na górną część i dolną,a pierwsza od prawej ląduje miedzy kolektorem a gaźnikiem:).
-
Normalnie bierze
60zł
Przy okazji
przeglądu zrobiłem,więc gościu policzył na okrągło 2 stówy
Stałym klientem
jestem u nich( jakis tekst )Aaa to już wszystko jasne
Sprzęt nie
najnowszy,ale jest dobrze (różnica przed a po zbieżności).Nie liczy się sprzęt (pod warunkiem, że sprawny ), tylko wiedza i umiejętności diagnosty
Co do HPA na
Podkarpackiej to słyszałem niepochlebne opinie o nichNie pamiętam jak dię nazywał ten serwis, pamiętam gdzie to mniej więcej było - jadąc od strony Boguchwały do Rzeszowa, po prawej za cpn-em orlenu (chyba). Też ustawiali mi na starych przyrządach.
-
dwie małe po lewej
idą na boki,środkowa uszczelka rozpoławia gaźnik na górną część i dolną,a pierwsza
od prawej ląduje miedzy kolektorem a gaźnikiem:).Zobacz na fotki paciora, ta uszczelka też wymaga poprawienia - porównaj zdjęcia.
-
yhy, miecho wszystko gra,to zdjęcie myślę że daje złudne wrażenie bo sam pogrzebałem upewniając się.Podana uszczelka przeze mnie jest ok,nie trzeba w nią ingerować ani nie trzeba się sugerować zdejmowaną starą uszczelką ponieważ popatrzcie na zdjęcia.To są dwa te same kolektory jeden z uszkodzoną uszczelką a drugi bez nie.Uszczelka nowa ma mieć tylko i wyłącznie wycięcia tam gdzie na kolektorze dolotowym widnieją otwory:),a samo za siebie wynika że tam gdzie kolektor nie ma uszczelka otworów mieć nie może:).
Zdjęcie pierwsze kolektor z uszkodzoną nie zdjętą uszczelką.
Zdjęcie pod drugie,gładź kolektora bez uszczelki która przedstawia dokładne odwzorowanie jakie powinna mieć uszczelka:)
pozdrawiam -
no rzeczywiście patrząc na sam kolektor taka zwykła uszczelka jest ok,
patrząc na gaźnik nie jest ok
muszę otrzeźwieć :PP -
dla poszukujących drzwi, myślę że cena dobra
http://allegro.pl/drzwi-przednie-prawe-daewoo-tico-oryginal-nowe-i2942286388.html -
czy ja wiem,lepiej poszukać od dawcy będzie taniej i bez kosztów malowania dostając często kompletne,przekładać wszystko z jednych do drugich czas,niekiedy koszta i to i tak nigdy nie będzie już tak samo spasowane gdy było zakładane w fabryce.
-
yhy, miecho
wszystko gra,to zdjęcie myślę że daje złudne wrażenie bo sam pogrzebałem upewniając
się.Podana uszczelka przeze mnie jest ok,nie trzeba w nią ingerować ani nie trzeba
się sugerować zdejmowaną starą uszczelką ponieważ popatrzcie na zdjęcia.To są dwa te
same kolektory jeden z uszkodzoną uszczelką a drugi bez nie.Uszczelka nowa ma mieć
tylko i wyłącznie wycięcia tam gdzie na kolektorze dolotowym widnieją otwory:),a
samo za siebie wynika że tam gdzie kolektor nie ma uszczelka otworów mieć nie
może:).Dzięki za fotki, właśnie miałem zrobić takie same
-
dla poszukujących
drzwi, myślę że cena dobra
http://allegro.pl/drzwi-przednie-prawe-daewoo-tico-oryginal-nowe-i2942286388.htmlJa szukam (w podobnej cenie najlepiej) nowych drzwi lewych tylnych
-
Ja szukam (w
podobnej cenie najlepiej) nowych drzwi lewych tylnychlewa strona zazwyczaj sporo droższa
-
Wymiana rozrządu i ustawienie zapłonu na 10 stopni pod LPG. Gdzieś czytałem na forum, że ustawiali nawet 11 stopni....
Wrażenia? Większy muł na niskich obrotach ale na wysokich idzie fajniej i agresywniej chodzi motor. Małe wrażenie jakby chciał więcej tlenu. CAI in progress... -
A w moim tico gaz zamarzł i od 3 dni nie moge jeździć na gazie więc pomykam na benzynce ; D
czekam teraz na miejsce wolne w warsztacie zebym mógł go wstawić i odmrozić parownik : }} -
A w moim tico gaz
zamarzł i od 3 dni nie moge jeździć na gazie więc pomykam na benzynce ; D
czekam teraz na
miejsce wolne w warsztacie zebym mógł go wstawić i odmrozić parownik : }}Ja zawsze poniżej zera odpalam na benzynie, nawet łatwiej odpala niż na lpg, mniej trzeba kręcić
-
A w moim tico gaz
zamarzł i od 3 dni nie moge jeździć na gazie więc pomykam na benzynce ; D
czekam teraz na
miejsce wolne w warsztacie zebym mógł go wstawić i odmrozić parownik : }}Polej parownik gorącą wodą
-
parownik jest ogrzewany wodą z układu chłodzenia,
albo nie masz płynu albo jakieś zapowietrzenie.. -
Ja zawsze poniżej
zera odpalam na benzynie, nawet łatwiej odpala niż na lpg, mniej trzeba kręcićja tak samo, odpalam i ustawiam na wypalenie - po odsieniżeniu i skrobaniu szyb benzyna się wypala i odpalam na lpg
montaż osłony zimowej firmy Heko, mam jescze 3 sztuki więc wylądują zaraz na motogiełdzie