Przekładnia kierownicza,drążki,końcówki...
-
Ja mam rozbitka na
placu siebie, więc spróbuję najsampierw używkę przełożyćZ klimatyzacją???
-
Z klimatyzacją???
Niestety nie, natomiast odnośnie klimy temat być może się niedługo rozwinie
Leo - nie widziałeś tego posta
-
Niestety nie,
natomiast odnośnie klimy temat być może się niedługo rozwinieLeo - nie widziałeś
tego postaNo pewka. Przeca mnie się ostatnio coś wzrok popsuł - jakoś pieniędzy nie widzę...
-
Ja gdzieś 2 tygodnie temu wymieniałem końcówkę drążka. Efektem awarii było nie trzymanie toru jazdy - przy przyspieszaniu ściągało w jedną strone, przy hamowaniu w drugą. Teraz jest ok. KOSZT ponoć dobrej końcówki 25 zł. Oczywiście jak wszystko teraz okazała się troszkę inna niż oryginał - dłuższa. Póki co ustawiona na "oko", zbieżności nie robiłem. Badania techniczne miał kilka dni temu - diagnosta badał, sprawdzał i nic złego nie stwiedził więc pewnie narazie tak zostanie. Auto tylko do miasta, dziennie ok 8 km to podoła.
A w kwestii zmiany drążków.. faktycznie dobrze przeglądnij co musi być zmienione bo większość elementów będzie już dość zużyta i spasowanie z nowymi może dać jeszcze gorsze efekty niż obecnie.
-
Ja gdzieś 2
tygodnie temu wymieniałem końcówkę drążka. Efektem awarii było nie trzymanie toru
jazdy - przy przyspieszaniu ściągało w jedną strone, przy hamowaniu w drugą. Teraz
jest ok. KOSZT ponoć dobrej końcówki 25 zł. Oczywiście jak wszystko teraz okazała
się troszkę inna niż oryginał - dłuższa. Póki co ustawiona na "oko", zbieżności nie
robiłem. Badania techniczne miał kilka dni temu - diagnosta badał, sprawdzał i nic
złego nie stwiedziłDiagnosta stwierdzi coś, jak autko zacznie ciąć opony... Przerabiałem problem niestety... Zbieżności nie ocenia się na przeglądzie...
-
Niestety nie,
natomiast odnośnie klimy temat być może się niedługo rozwinieTo trzymam kciuki, mi nie starczyło samozaparcia...
-
Diagnosta stwierdzi
coś, jak autko zacznie ciąć opony... Przerabiałem problem niestety... Zbieżności nie
ocenia się na przeglądzie...Dokładnie tak. Kolega zauważy to dopiero po zużytych nierównomiernie oponach. Bo nawet minimalnie złe ustawienie powoduje powolne zużycie, a nie wpływa bezpośrednio na prowadzenie. Ja sam przerabiałem temat, kiedy to wymieniałem zjechane opony na nowe - okazało się, że kiedy rok wcześniej wjechałem w mega dziurę, musiało dość do rozregulowania zbieżności
-
Odświeżam temat...
Jako,że jestem teraz na etapie wymiany tarcz hamulcowych to przy okazji przyjrzałem się układowi kierowniczemu.
Okazuje się,że luzu na drążkach kierowniczych nie mam(taką diagnozę rzucił diagnosta).
Po wstępnej ocenie stawiam na zużyty zębnik
Coraz bardziej skłaniam się do zakupu przekładni.
Miecho jak tam ta Twoja przekładnia się miewa?
Czy ta przekładnia może być oryginalna?
jakiś tekst -
Coraz bardziej
skłaniam się do zakupu przekładni.
Miecho jak tam ta
Twoja przekładnia się miewa?
Czy ta przekładnia
może być oryginalna?
jakiś
tekstTa raczej na 99% jest oryginalna - kiedyś tam dzwoniłem i próbowałem negocjować cenę. Jednak potem poszukałem na allegro u sprawdzonego sprzedawcy i kupiłem tą:
http://allegro.pl/przekladnia-kierownicza-tico-nowa-oryginal-daewoo-i3818488113.htmlBrałem u niego wcześniej sprężarki klimy i faktycznie towar przez niego oferowany jest oryginalny, z zapasów (potwierdził mi to też jeden gość z dawnego serwisu ASO w Lublinie). A sama maglownica też ma oznaczenia DAC, wyglądała identycznie jak moja fabryczna.
Póki co mam absolutną ciszę w zawieszeniu i układzie kierowniczym. Jeśli drążki masz w porządku, nie warto przepłacać