Uszkodzona klapa tylnia bagażnika
-
Nie spotkałem się z różnymi wersjami klapy do Tico.
Przed chwilą widziałem na alledrogo oryginalne klapy do Tico, tylko potem trzeba pomalować:) -
Nie spotkałem się z
różnymi wersjami klapy do Tico.
Przed chwilą
widziałem na alledrogo oryginalne klapy do Tico, tylko potem trzeba pomalować:)Sęk w tym, że wolałbym kupić pomalowaną (srebro;)). 3 dni przed wjechaniem do rowu wyłożyłem na niego 800 zł w warsztacie, nie bardzo dysponuję gotówką.
-
Przewody to raczej
nie problem, wymieni się przy wymianie klapy. Największy problem to klapa do SX '96.Każda klapa tylna od Tico będzie pasować, ale nie bierz czasem w wersji PM bo w niej nie będziesz miał otworu (i pewnie mocowania na silniczek) pod wycieraczkę.
Ale z DX od 94- wzwyż możesz śmiało zamawiać.
Poniżej masz zdjęcie Tico w wersji PM.
Jak widzisz brak jest otworu na wycieraczkę oraz jest inny zderzak: -
Każda klapa tylna
od Tico będzie pasować, ale nie bierz czasem w wersji PM bo w niej nie
będziesz miał otworu (i pewnie mocowania na silniczek) pod wycieraczkę.
Ale z DX od 94-
wzwyż możesz śmiało zamawiać.
Poniżej masz
zdjęcie Tico w wersji PM.
Jak widzisz brak
jest otworu na wycieraczkę oraz jest inny zderzak:Super. Jednak dobrze, że spytałem. Dzięki za odpowiedź!
-
Super. Jednak
dobrze, że spytałem. Dzięki za odpowiedź!Zawsze warto zapytać.
-
Na alledrogo świat się nie kończy Popytaj się po mechanikach, często oni mają wtyki do używanych części i może załatwią klapę. Bowiem klapa to nie mała rzecz i koszt wysyłki może być większy niż sama klapa gdzieś na złomie. I spokojnie można kupić element pod kolor bo tylne klapy sa raczej mniej chodliwe.
-
Na alledrogo świat
się nie kończy Popytaj się po mechanikach, często oni mają wtyki do używanych
części i może załatwią klapę. Bowiem klapa to nie mała rzecz i koszt wysyłki może
być większy niż sama klapa gdzieś na złomie. I spokojnie można kupić element pod
kolor bo tylne klapy sa raczej mniej chodliwe.Niestety, na terenie Kołobrzegu nikt nic nie ma. Objechałem lub obdzwoniłem też szroty z sąsiednich miast. Także zostaje mi tylko Allegro.
-
Ja zawsze szukałem jeśli już na allegro to wysyłałem zapytania do sprzedawców o części. Nieraz sprzedawali taniej niż normalnie inni wystawiali na aukcjach. Warto więc pytać się wszędzie. U mnie na złomie co gościu prowadzi tak na lewo było pełno części tanich ale z zielonego koloru tylko. Za całe drzwi gościu wołał 35zł a za sama klamke w sklepie wołali 25
-
Mam taką klapę, w kolorze 91L (srebrny) z tico SX '96.
Jak chcesz to się odezwij... musisz rozeznać koszty transportu, mogę ją wysłać. -
Mam taką klapę, w
kolorze 91L (srebrny) z tico SX '96.
Jak chcesz to się
odezwij... musisz rozeznać koszty transportu, mogę ją wysłać.Oczywiście jestem zainteresowany. Koszty na Allegro różne - od 30 do nawet 70 zł. Myślę że 50 zł w zupełności starczy. Jeżeli nie to oczywiście pokryję różnicę. Ile byś sobie życzył za samą klapę? I czy posiadasz może lusterko (albo sam wkład) kierowcy? Od jakiegoś czasu jeżdżę z pękniętym...
-
I czy posiadasz może lusterko (albo sam wkład) kierowcy? Od jakiegoś
czasu jeżdżę z pękniętym...Wkład lusterka do Tico to koszt ok. 15zł w sklepie moto.
Wymienisz samemu. -
Wkład lusterka do
Tico to koszt ok. 15zł w sklepie moto.No chyba że ktoś przy okazji chce sobie zafundować lusterka asferyczne. Chociaż przy gabarytach i widoczności w tych autkach to nie są niezbędne
Ja sobie zafundowałem niebieskie asferyczne szkła i sobie chwalę (mimo, że w punciaku asferyczna część jest zasłaniana przez obudowę lusterka...)Dla osób dużo jeżdżących w nocy niebieskie szkła są sporym udogodnieniem. Przynajmniej według mnie. Tylko, ze komplet niebieskich asferycznych to ~90zł, a komplet oryginalnych to jakieś 25zł po tym, co patrze na allegro...