Co dziś dłubałem w Tico
-
Malowanie lusterek
Co to za lusterko?
-
Firmy AJS robiące te regulowane i podgrzewane lusterka. Ja je akurat rozebrałem całe, zeszlifowałem logo firmy i malowałem wewnątrz i na zewnątrz.
-
Firmy AJS robiące
te regulowane i podgrzewane lusterka. Ja je akurat rozebrałem całe, zeszlifowałem
logo firmy i malowałem wewnątrz i na zewnątrz.Też mam takie (ale bez loga firmy), ale na zdjęciu zmyliło mnie to, że nie są składane
-
są przecież malowana jest tylko ta część ruchoma
A tak się to prezentuje na samochodzie:
-
są przecież
malowana jest tylko ta część ruchoma
A tak się to
prezentuje na samochodzie:
Witam
Kolego co to masz za lustereczka w tico daj namiary gdzie takie kupić -
Firma http://www.ajs.pl/
Wystawiają je na allegro: ja mam to za 62zł AJS Allegro -
Firma
http://www.ajs.pl/
Wystawiają je na
allegro: ja mam to za 62zł
AJS
AllegroCzyli firma sprawdzona i pewna można spokojne u nich kupować??
-
są przecież
malowana jest tylko ta część ruchomaTak się właśnie zastanawiałem czy malujesz całość czy tylko samą część ruchomą
A tak się to
prezentuje na samochodzie:Nawet ładnie to wyszło
-
I dalszy ciąg, aż do końca (lakier bezbarwny będzie jeszcze polerowany papierem 2500 na mokro):
-
I dalszy ciąg, aż do końca ...
Bardzo ładnie to wyszło
Możesz napisać, jak zrobiłeś, że nie widać miejsca łączenia nowej farby ze starą -
Bardzo ładnie to
wyszło
Możesz napisać, jak
zrobiłeś, że nie widać miejsca łączenia nowej farby ze starąMiejsce, w którym był podkład szlifowałem na mokro papierem 800 (pod bazę), przy czym szlif obejmował również miejsca już polakierowane (pasek 3-4 cm). Dzięki temu można było polakierować bazą większy obszar, łącząc w ten sposób nowy i stary lakier. Ważne jest, aby kłaść bazę tak, aby malować "chmurą", czyli cienką warstwą, ale kilka razy. Dużo daje również lakier bezbarwny. Najlepiej kłaść więcej warstw, byle były cienkie i w odpowiednich odstępach czasowych.
Niedawno wyczyściłem wstępnie lakierowaną powierzchnię papierem 2500 na mokro. Czeka mnie jeszcze polerka na mokro pastą Farecla G3 (gąbka na wiertarce)
-
Wymiana progów - blacharz (3-8.10.2011)
Wymiana wykładziny wnętrza - używka, wcześniej odkurzona i wyprana.
-
Ja płaciłem u Nygi w Katowicach 80 zł za kompletną geometrię- mają stare urządzenie polskiej firmy VIS, pomimo, że bez komputera jest doskonałe, słyszałem, że w Norauto koło auchan można zrobić do końca października za 29zł. Twój wybór.
pozdr -
Ja płaciłem u Nygi
w Katowicach 80 zł za kompletną geometrię- mają stare urządzenie polskiej firmy VIS,
pomimo, że bez komputera jest doskonałe, słyszałem, że w Norauto koło auchan można
zrobić do końca października za 29zł. Twój wybór.
pozdrA gdzie jest ten zakład w Katowicach? Chodzi o ten warsztat? Wymieniałem w Santku amortyzatory a w środę przyjadą nowe opony, więc wolałbym nie ryzykować zniszczenia 2100 złotych przez nieprawidłową geometrię i szukam kogoś, kto po ludzku sprawdzi i ewentualnie skoryguje nastawy.
Co do Norauto - nie wiem, czy jest taka cena, jak piszesz, ale kolega jeździł tam na poprawki 4 czy 5 razy - a to auto uciekało w lewo (panie - komputer pokazał, że wszystko OK), a to w prawo (j.w.), a to jechało prosto, ale kierownica była przekręcona - raz w jedną, raz w drugą stronę. Ostatecznie okazało się, że zbieżność ustawili nie w centralnym położeniu przekładni kierowniczej i trzeba było wszystko od nowa robić... Porażka - ale to niestety niemalże typowe dla "szybkich", sieciowych warsztatów.
-
Wymiana osłony przegubu(Hart) i oleju w skrzyni na Mobil Mobilube 1 shc 75w-90(syntetyk)
Czternastoletni olej ze skrzyni -
hmm kawa???
-
hmm kawa???
Jak tak stoi w pojemniku to taka kawa,jak weźmie się na palec to wygląda lepiej(bursztynowy).Widocznie ma dużo drobnych zanieczyszczeń i stąd ta kawa w pojemniku.
-
Mam ten sam olej od kilku lat i nie zauważyłem różnic między nim a oryginałem;)
-
Zobacz, czy ten olej spełnia wymagania normy jakościowej GL-4. Jeżeli jest tylko GL-5, to możesz mieć kłopot ze skrzynią - bo te dwie klasy nie są ze sobą kompatybilne (GL-5 nie jest wstecznie zgodna z GL-4).
-
Zobacz, czy ten
olej spełnia wymagania normy jakościowej GL-4. Jeżeli jest tylko GL-5, to możesz
mieć kłopot ze skrzynią - bo te dwie klasy nie są ze sobą kompatybilne (GL-5 nie
jest wstecznie zgodna z GL-4).Ze strony producenta :
Mobilube 1 SHC 75W-90 meets or exceeds the requirements of the API Service MT-1/GL-4/GL-5 gear oil service classifications.