Co dziś dłubałem w Tico
-
Dzisiaj byłem tikaczem u gazownika na sprawdzenie szczelności, ponieważ na 7 litrach przejechałem 60km a nie 100km jak zawsze, oczywiście okazało się, że układ był nie szczelny. Gazownik wymienił przewody doprowadzające gaz do filterka gazu i doprowadzające gaz do parownika ; D. koszt naprawy to 30zł. Wolałem sam nie grzebać przy gazowni, ponieważ moja wiedzia kończy się na czyszczeniu parownika z mazi : D
I niestety w drodze powrotnej wyszczeliła mi oponka ;/ Byłem zmuszony założyć zapas ;/ Ma ktoś z forumowiczów do sprzedania 2 oponki zimowe do tico?? (w rozsądnej cenie ; D) Pisać PW.
Wyszczeliła prawdopodobnie ze starości, bo miała swoje lata, a na zaden krawęznik nie najechałem, ani jakąś dużą dziure. Oponka była firmy Kumho, później pojechałem na chwile do pracy i zdemontowałem oponke to srodek był doszczętnie zmielony. Nie da się nic z tą oponką zrobić, złom/. -
OT
To jest post nr 133333 .
Licznik bije.
EOT -
Dziś wreszcie zmieniłem klamkę, łatwizna
-
Pod warunkiem, że nie wciśniesz cięgna do plastikowej tulejki zbyt głęboko
-
Dzisiaj wymiana lewego wachacza oraz tulej gumowych stabilizatora, Jutro o 14:00 jadę ustawić zbierzność.
-
Dzisiaj wymiana
lewego wachacza oraz tulej gumowych stabilizatora, Jutro o 14:00 jadę ustawić
zbierzność.Po wymianie wahacza zawsze ustawiamy zbieżność.
-
Yes, sir yes
-
A ja ostatnio wymieniałem półośki z powodu przegubów, miałem ze starego i się wquźwiłem.
Pewnie wspominałem o jednym problemie przypominającym zużycie poduszki. Chodzi o to że w casie ruszania i zmiany biegów i spuszczania sprzęgła było takie szarpnięcie wraz z odłosem stuknięcia. Po czytaniu tu na forum stwierdziłem że żużyty jest przegub wewnętrzny którejś z półosi. Wyciągam prawą przegu dobry, wyciągam lewą przegub dobry. Wkładam lewą i poruszam na boki a tam cholerny luz i co się okazało??? Luz pochodzi ze skrzynki biegów ale co się tam porobiło to nie wiem. Innych problemów z nią nie mam.Poza tym wymiana klocków i regeneracja obu zacisków. W jednym mały tłoczek zaś w drugim duży. Pozostaje mi zalać skrzynkę olejem bo zapomniałem podłożyć naczynia i odpowietrzyć hamulce robiąc to samemu.
-
Luz pochodzi ze
skrzynki biegów ale co się tam porobiło to nie wiem. Innych problemów z nią nie mam.
też kiedyś tak miałem - strasznie wkurzające, pozostaje dorwać używaną skrzynię, można w okolicahc stówy kupić
-
Ty mnie nie wquźwiaj ;-) bo sprawę spartoliłem. Spieszyło mi się ze złomowaniem starego Tico i poszło ze skrzynią bo nie chciało mi się jej wyciągać. Spartoliłem po całej lini.
-
Ty mnie nie
wquźwiaj ;-) bo sprawę spartoliłem. Spieszyło mi się ze złomowaniem starego Tico i
poszło ze skrzynią bo nie chciało mi się jej wyciągać. Spartoliłem po całej lini.Czasem tak bywa, nigdy nie wiesz, która szybciej by padła. A trzymanie drugiego tikacza dla samych części na wszelki wypadek trochi mija się z celem
-
10km jazdy z szybą przednią na 2 plastrach
Facio od szyb po demontażu nakazał w pierwszej kolejności odwiedzić blacharza
podszybie zjedzone mocowania wachaczy też będą do roboty
reszta podłogi bdb - pierwszy właściciel zaraz po zakupie robił konserwacjębył temat o samochodach do 2tys - zmieniam zdanie, nie kupi się sprawnego tico w tej cenie a już napewno nie z Lpg
-
Ty mnie nie
wquźwiaj ;-) bo sprawę spartoliłem. Spieszyło mi się ze złomowaniem starego Tico i
poszło ze skrzynią bo nie chciało mi się jej wyciągać. Spartoliłem po całej lini.ja miałem wyjęta to ją na alluminium sprzedałem sądząc że są nie do zajechania
-
ja miałem wyjęta to
ją na alluminium sprzedałem sądząc że są nie do zajechaniaRozbierałeś skrzynię, żeby na aluminium sprzedać? Trochę było pewnie roboty przy tym
-
nie rozbierałem ale miałem wyjętą, na allegro nie było chętnych, poszła w całości
-
Wczoraj pojechałem do McDonald's koledzy otworzyli szyby pasazera z przodu i z tyłu i nie można już ich było zamknąć, tico spędziło nocke u kumpla w garażu, dzisiaj w pracy rozebrałem boczki i okazało się że w przedniej szybie pasażera wyskoczyły rolki;/, a z tyłu szyba dochodzi do połowy i sie coś blokuje, więc wypiąłem rolki, podniosłem szybę rękoma i wstawiłem trzonek od miotły : D
Dzisiaj zmiana oleju oraz filtra. PLATINUM 15W40
-
Mam w garażu dwie skrzynie z tico
Jak ktoś chętny to czekam na PM. -
A ja ostatnio
wymieniałem półośki z powodu przegubów, miałem ze starego i się wquźwiłem.
Pewnie wspominałem
o jednym problemie przypominającym zużycie poduszki. Chodzi o to że w casie ruszania
i zmiany biegów i spuszczania sprzęgła było takie szarpnięcie wraz z odłosem
stuknięcia. Po czytaniu tu na forum stwierdziłem że żużyty jest przegub wewnętrzny
którejś z półosi. Wyciągam prawą przegu dobry, wyciągam lewą przegub dobry. Wkładam
lewą i poruszam na boki a tam cholerny luz i co się okazało??? Luz pochodzi ze
skrzynki biegów ale co się tam porobiło to nie wiem. Innych problemów z nią nie mam.No to znalazłeś rozwiązanie mojego problemu w Swifcie - mam dokładnie takie same objawy przy ruszaniu
-
10km jazdy z szybą
przednią na 2 plastrach
Facio od szyb po
demontażu nakazał w pierwszej kolejności odwiedzić blacharza
podszybie zjedzone
mocowania wachaczy też będą do roboty
reszta podłogi bdb- pierwszy właściciel zaraz po zakupie robił konserwację
był temat o
samochodach do 2tys - zmieniam zdanie, nie kupi się sprawnego tico w tej cenie
a już napewno nie z Lpg
czyli jednak kibel