Co myślicie o tym zestawie ?
-
6 !
Znalazłem dwa zestawy na allegro do remontu silnika.
Jeden firmy JBM z Lublina którą z tego co czytałem odradzacie.
A co myślicie o tej firmie i o tym zestawie :
http://allegro.pl/pierscienie-zawory-uszczelniacze-tico-matiz-i1497854193.html
-
Wygląda Ok. Musisz zaworki wymieniać i sprężyny?
-
Nie wiadomo, mechanik powiedział że dopiero jak rozbierze silnik powie co dokładnie. Ale wolę sie upewnić wcześniej o ten zestawik, żeby później działać szybko
-
Wygląda Ok. Musisz
zaworki wymieniać i sprężyny?Jakie sprężyny masz na myśli ?
-
A co myślicie o tej
firmie i o tym zestawie :
http://allegro.pl/pierscienie-zawory-uszczelniacze-tico-matiz-i1497854193.htmlJak zwykle ta firma też kłamie że to towar oryginalny.
Łatwo to sprawdzić patrząc na fotki proponowanego zestawu. -
Ile kilometrów masz przejechane?
-
119 tys
-
Ja mam w swoim 120 tys i zawory są ok. Nie powinny być w tico wypalone po takim przebiegu.
-
Tak tak rozumiem, ale chodzi mi o tą przygode gdzie zrobiłem 60 km bez oleju, czy to mogło na to coś wpłynąć.
-
Tak tak rozumiem,
ale chodzi mi o tą przygode gdzie zrobiłem 60 km bez oleju, czy to mogło na to coś
wpłynąć.O to rzeczywiście trzeba oglądnąć silnik jak bez smarowania tyle chodził.
-
Skoro jechane było bez oleju to co pomorze wymiana zaworów i pierścieni? Jeśli silnik przytarł się i stuka to już naprawa jest dość spora i nieopłacalna. Lepiej kupić silnik drugi i podmienić.Bo koszt po rozebraniu i tak pewnie naprawy będzie duży i najlepiej i tak wyjdzie na tym mechanik.
Najlepiej nalać gęstszy olej i pojeździć. Jk to nie pomorze to kupić drugi silniczek i śmigać dalej. -
Skoro jechane było
bez oleju to co pomorzePomorze zostaw Pomorzanom
-
Nie wiem na ile można ufać takim specyfikom, ale podobno w takich przypadkach "Ceramizer" coś pomoże i możliwe że na jakiś czas obejdzie się bez remontu silnika.
Aukcja
Polecam obejrzenie animacji pokazującej zasadę działania tego "cuda" (jest w opisie aukcji). -
Nie wiem na ile
można ufać takim specyfikom, ale podobno w takich przypadkach "Ceramizer" coś pomoże
i możliwe że na jakiś czas obejdzie się bez remontu silnika.Nie wierzyłbym w takie wynalazki.
-
Nie wiem na ile
można ufać takim specyfikom,Ja zawsze przy takich produktach widzę jak to zalepia kanały doprowadzające np. olej do korbowodu. Albo zalepiające do końca chłodnicę w miejscu tuż za wyciekiem
-
Czyli powiadacie, że ten ceramizem do denna sprawa ? Nie mówie, że ma pomóc w jakimś remoncie. Ale zastanawiałem się co by np go nie kupić i dodać tak dla lepszej żywotności każdego auta w rodzinie.
-
Dla lepszej żywotności silnika trzeba systematycznie wymieniać olej i filtry.
-
Dla lepszej
żywotności silnika trzeba systematycznie wymieniać olej i filtry.Tez tak sądze.
Nie pakuj kasy w jakiś cudowny ceramizer.
-
Czyli powiadacie,
że ten ceramizem do denna sprawa ? Nie mówie, że ma pomóc w jakimś remoncie. Ale
zastanawiałem się co by np go nie kupić i dodać tak dla lepszej żywotności każdego
auta w rodzinie.Tak wygląda ta lepsza "żywotność"...
-
Dla lepszej
żywotności silnika trzeba systematycznie wymieniać olej i filtry.O to to! Za 130zł to ja mam 2 wymiany oleju z filtrem!
Jak coś jest do wszystkiego, to jest do ... dokończ sobie
Zobacz ile różnych ceramizerów żeby tylko naiwnych znaleźć