Które TU wybrać i ile płacicie za OC ?
-
Obliczyłem w MTU, PZU i Hdi Asekuracji i wyszło mi najtaniej w HDI, 564zł.Trochę dużo jak za ubezpieczenie Tico no ale co zrobić...
-
A może ktoś w
rodzinie miał motor (motorower) zarejestrowany? Wtedy też można to wykorzystać.Nic. Nawet roweru(bez moto).
Ostatnio jednak udało mi się znaleźć taniej - konkretnie MTU.
Ja też jestem na usługach MTU od 2 lat. Jest w 90% przypadkach najtańszy dla młodych kierowców.
-
ile panowie płacą za swoje Tico ?
Ja za Matiza płacę około 220 złotych za OC przy zniżkach 60%. Najtańsze ze "stacjonarnych" TU to w moim przypadku Allianz (tutaj przenoszę samochody - ze względu na to, że każde auto ma swoje konto ubezpieczeniowe i szkoda na jednym nie kasuje zniżek na wszystkich) oraz minimalnie (o kilka złotych) droższe PZU.
Ostatnio się dowiedziałem , że kolega ma 2000 rok i płaci 98zł masakra po prostu. Dla mnie to
jakaś paranoja.Niesamowicie tanio. Nie wiesz w jakim TU opłaca OC?
-
W jaki sposób można obliczyć sobie zniżki lub gdzie sprawdzić? Na mojej polisie nie ma takiej informacji, niestety. Prawo jazdy mam od 3 lat, w tym 3 lata bezszkodowej jazdy + jedna stłuczka dzień przed świętami. Ktoś się może orientuje ile % zniżki mi przysługuje, czy muszę zadzwonić do swojego TU i zapytać?
Tak przy okazji - w wieku 21 lat płacę za 10 letnie Tico ok.544zł - zna ktoś dla osoby w moim wieku tańszą ofertę? W większości TU krzyczą sobie ok. 1000zł, a chciałbym zmienić po tym, jak czytam Wasze wypowiedzi, że najpierw jest tanio, żeby przyciągnąć klienta a potem podnoszą stawkę -
W jaki sposób można
obliczyć sobie zniżki lub gdzie sprawdzić? Na mojej polisie nie ma takiej
informacji, niestety.Jakie towarzystwo? Może masz to napisane w sposób ukryty, np. jako klasa bonus\malus (literki BM gdzieś na polisie). Możesz też zacząć wypełniać wniosek na https://form.breubezpieczenia.pl/mbank/bif/carcalculation, tam zamiast procentowej zniżki możesz podać liczbę lat bezszkodowej jazdy i system Ci przeliczy.
-
W jaki sposób można
obliczyć sobie zniżki lub gdzie sprawdzić? Na mojej polisie nie ma takiej
informacji, niestety. Prawo jazdy mam od 3 lat, w tym 3 lata bezszkodowej jazdy +
jedna stłuczka dzień przed świętami. Ktoś się może orientuje ile % zniżki mi
przysługuje, czy muszę zadzwonić do swojego TU i zapytać?W TU składasz taki wniosek - mają gotowe drugi i (np. w PZU na poczekaniu) drukują Ci całą historię ubezpieczenia. Na podstawie tej historii ubezpieczenia określają do której grupy należysz i jaką masz zniżkę.
Z tego, co piszesz - masz 2 lata bezszkodowe i po nich w trzecim roku szkodę, tak? Zniżka wyniesie chyba 10% (jeżeli się nie mylę).
Edit: Znalazłem coś, co może wszystkich zainteresować:
Rankomat - obliczenie zniżek na podstawie grup malus / bonus -
Cytat:
volcan pisze:
Ja za Matiza płacę około 220 złotych za OC przy zniżkach 60%. Najtańsze ze "stacjonarnych" TU to w moim przypadku Allianz (tutaj przenoszę samochody - ze względu na to, że każde auto ma swoje konto ubezpieczeniowe i szkoda na jednym nie kasuje zniżek na wszystkich) oraz minimalnie (o kilka złotych) droższe PZU.
OC Teraz mam w PZU , płace 152zł (full zniżki)
Cytat:
volcan pisze:
Niesamowicie tanio. Nie wiesz w jakim TU opłaca OC?
Kolega posiada TU mDirect, , chyba już się domyślam dlaczego ma takie tanie OC, jest tych powodów dużo,
w banku ma wiele innych usług wziętych (kredyt hipoteczny, ubezpieczenie domu, 2 dzieci, żonaty, zniżki 60%, pierwszy posiadacz pojazdu, prawko ponad 15lat, itd...) -
Cytat:
Scrobbi pisze:
Prawo jazdy mam od 3 lat, w tym 3 lata bezszkodowej jazdy + jedna stłuczka dzień przed świętami ---ciach--- Tak przy okazji - w wieku 21 lat płacę za 10 letnie Tico ok.544zł - zna ktoś dla osoby w moim wieku tańszą ofertę? W większości TU krzyczą sobie ok. 1000zł,To się ciesz, ja w wieku 33lat, 9 letnie Tico, 9 lat bezszkodowej jazdy, 9lat prawo jazdy zapłciłem 440zł,
Tyle lat unikania wypadków i tyle płaciłem złodzieje, -
Cytat:
Scrobbi
pisze:
Prawo jazdy mam od
3 lat, w tym 3 lata bezszkodowej jazdy + jedna stłuczka dzień przed świętami
---ciach--- Tak przy okazji - w wieku 21 lat płacę za 10 letnie Tico ok.544zł - zna
ktoś dla osoby w moim wieku tańszą ofertę? W większości TU krzyczą sobie ok.
1000zł,To się ciesz, ja w
wieku 33lat, 9 letnie Tico, 9 lat bezszkodowej jazdy, 9lat prawo jazdy zapłciłem
440zł,
Tyle lat unikania
wypadków i tyle płaciłem złodzieje,Masakra cóż, trzeba chyba posłuchać rady kolegów z tego tematu i skakać po TU, żeby były zniżki dla nowych klientów
Czy ktoś z Was wie, czy to działa, jeśli się po roku zmieni TU a później wróci do poprzedniego ?
-
Ja tam też się przekonałem, że nie opłaca się być gorliwym i nie zmieniać firm.Przez pewnie 8 lat miałem OC w PZU i tylko co roku wciąż podnosili mi składki. Zniżka u nich leciała powoli a inni płacili mniej ale w innych firmach.
Potem zmieniłem OC na firmę Filar (156zł) potem na 2 lata znów do PZU (182zł) aż w końcu na TUW i mam już teraz 3 lata w niej i składkę 162zł. -
Czy ktoś z Was wie,
czy to działa, jeśli się po roku zmieni TU a później wróci do poprzedniego ?Pewnie że działa, co roku zmieniam, czasami wracam, zawsze taniej
-
Masakra
cóż, trzeba chyba posłuchać rady kolegów z tego tematu i skakać po TU,
żeby były zniżki dla nowych klientów
Czy ktoś z Was wie, czy to działa, jeśli się po roku zmieni TU a później wróci do poprzedniego ?Zmieniać TU do skutku, aż cena opadnie... lojalność wrzucić w kosz..
-
OC Teraz mam w PZU
, płace 152zł (full zniżki)No to już tutaj musi być jakaś "regionalna" zniżka, bo to 70 złotych taniej, niż u mnie w PZU przy maksymalnych zniżkach.
-
W tym roku 30% zniżki i 'tylko' 440zł w HDI Asekuracji. Taniej niestety nie znalazłem.
-
Powiat oświęcimski, 720zł (2 raty po 360), zwyżki za wiek i krótki czas posiadania praw jazdy).
-
No to już tutaj
musi być jakaś "regionalna" zniżka, bo to 70 złotych taniej, niż u mnie w PZU przy
maksymalnych zniżkach.U mnie jest 2 punkty obsługi
1)duży punkt obsługuję jakieś "babsko" w dużym punkcie dostałem maskryczną umowę
1)mały punkt obsługuje fajna dziewczyna, nie dość że oferta była najlepsza to jeszcze ciepło na "sercu" się zrobiło
Możliwe, że regionalna obniżka jako że to biedne podkarpacie.. -
Witam.
Nie wiem czy jest
tak u wszystkich posiadaczy Tico, ale ja płace za dużo za pojemność (0,8), rocznik
1999, prawko 10lat, wiek powyżej 30lat,
bezszkodowa jazda
powyżej 8lat, u mnie to jest 399zł ? ile panowie płacą za swoje
Tico ?
za 1,5 mieha będę
kupował OC i niewiem którego wybrać , żeby mnie "siekierą" po kieszeni nie dostał...Ostatnio się
dowiedziałem , że kolega ma 2000 rok i płaci 98zł masakra po prostu. Dla mnie to
jakaś paranoja.Ja mam w mBanku OC firma Hestia 98 PLN.
-
Helo. mickey11.
dawno cie nie było.. a oc masz zaje....ste,,
Jak piszesz to już jest święto.. -
Możliwe, że
regionalna obniżka jako że to biedne podkarpacie..Nie dramatyzujmy
Faktycznie - Podkarpacie ma taniej Dowiadywałem się o ubezpieczenie samochodu i to samo auto ubezpieczone (zarejestrowane) w Rzeszowie - ok. 1400 złotych za OC+AC+NNW i Assistance, w Jaworznie - prawie 1600 złotych za to samo (to samo TU).
Wniosek prosty - auto będzie zarejestrowane w Rzeszowie (co mi nawet pasuje ze względu na RZ na tablicach)
-
dawno cie nie
było.. a oc masz zaje....ste,,
Jak piszesz to już
jest święto..Mam troche tych usług u nich to OC powinni mi gratis dać...