Pyatnie co do ceny elementów gaźnika.
-
Wrocław około 200zł, tyle płacił kolega Słowik...
-
Hm no to to jest bardzo śmieszne bo w takim układzie lepiej dać cały gaźnik do regeneracji, czyż nie?
-
Hm no to to jest
bardzo śmieszne bo w takim układzie lepiej dać cały gaźnik do regeneracji, czyż nie?Pytanie czy owa regeneracja obejmuje wymianę elementu woskowego, który nie podlega temu zabiegowi...
-
W zasadzie nie wiem ale zawsze można się ich spytać. Hm po tej cenie samego elementu i cenie regeneracji to można faktycznie wywnioskować , że raczej nie. To jaka to jest regeneracja??
Przecież komuś może tylko paść ta część i odda do regeneracji i co wtedy? Wymienią tylko tą część a resztę zostawią?? -
Wymienią tylko tą część a
resztę zostawią??Ja myślę, że dostają jeden, a dają inny. A cena jest zryczałtowana, i na jednym zarabiają więcej a na drugim mniej
-
Po prostu gaźniki raczej się nie psują a najczęściej się zabrudzą i po wyczyszczeniu są jak nowe. Gościu ładnie wszystko przeczyści, przemyje i ma 250zł na czysto.Szczególnie że trzeba mu oddać stary więc ma za free części.
Dawniej w maluchach tak było, że się zdawało stary a nowy regenerowany dawali ale nie za taką dużą kaskę. -
A może na początek warto sprawdzić sprawność Twojego elementu woskowego ?
-
A może na początek
warto sprawdzić sprawność Twojego elementu woskowego ?Jak zwykle głos rozsądku w dyskusji
-
Zawsze jest szansa zaoszczędzić parę groszy
-
na allegro jest firma z kalisza co regeneruje gaxniki na podmiankę
nie wiecie czy może ktoś miał od nich gaźnik bo chyba będę się musiał na nich zdecydować b jakąś porażkę mam
podejrzewam że coś walnęło oprócz złej regulacji bo jakieś dziwne objawy mam. jadę i jest ok stoję na sprzyżowaniu i jakby gasł dodaję gaz i prawie gaśnie nie mogę go przegazować bo się dusi tylko nie wiem dlaczego za chwilkę jest wszystko ok
czytałem o tych ustawieniach zębatki i krzywki bo to mam też walnięte więc sięzastanawiam czy nie iść w tym kierunku i nie podregulować sobie tego najpierw samemu, a jak nie wyjdzie to wtedy regenerowany brać -
Regenerowany a allegro to koszt 250zł plus 2 wysyłki czyli razem 300zł a i nie ma się starego bo trzeba oddać. Za tą kaskę to można kupić cały silnik a nie tylko ładnie umyty gaźnik. Lepiej z złomie kupić używkę czy też na allegro bo gaźniki raczej są wieczne. Lub przeczyścić dysze i ustawić mieszankę na sondzie.Po co przepłacać komuś tyle za to że tylko przeczyścił ładnie rozpuszczalnikiem.
-
podejrzewam że coś
walnęłoA sprawdziłeś działanie twojego termoelementu woskowego i prawidłowość ustawienia przepustnicy rozruchowej ?
-
A sprawdziłeś
działanie twojego termoelementu woskowego i prawidłowość ustawienia przepustnicy
rozruchowej ?mam poprzestawiane te dźwigienki od przepustnicy rozruchowej
a jak się sprawdza element woskowy i poprawność jego działania ?
auto ma przejechane 140 000km z czego 70 000 na LPG dlatego jestem zdecydowany nawet na regenerowany
myślisz, że się obędzie ? Widziałem, że na innych tematach pomagałeś odnośnie tego ustawienia przepustnicy rozruchowej może jakiś opis ze zdjęciami by się udało zrobić ? ale czy to wystarczy do prawidłoego działania?
w następnym tygodniu Tico stoi i mogę wtedy w nim podłubać tylko czy jest sens ?acha i dzisiaj miałem kolejny odjaw jakby się auto zalewało gazem, obroty nagle się podnosiły i jak dawałem gazu to przygasał, chyba to wina tej przepustnicy rozruchowej pewnie cały czas jeżdżę na ssaniu
przedborzak pytałem na złomie i koleś miał z 2 albo 3 gaźniki ale mówił że już sprawdzał jeden taki na miejscu przekładał i patrzył i była kiszka tak że nie wiadomo co się kupi na allegro
te regenerowane niby są rozbierane czyszczone i wymieniane są te rzeczy które tego wymagają i następnie ustawiane niby w samochodzie -
W tym temacie masz opisane co trzeba zrobić, żeby dobrze ustawić ssanie http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=72645&Number=941946#Post941946
-
W tym temacie masz
opisane co trzeba zrobić, żeby dobrze ustawić ssanie
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=72645&Number=941946#Post941946tak widziałem ten temat i mniej więcej wiem jak to zrobić czyli wycofać zębatkę i nakręcić małe kółko tak, żeby te nacięcia się pokryły czy jakoś tak jak tam jest to pokazane na zdjeciach.
chodzi mi tylko jeszcze o to czy gaźnik po 140kkm jest już tak zjechany, że trzeba go regenerować czy wystarczy tylko ta regulacja ?
-
chodzi mi tylko
jeszcze o to czy gaźnik po 140kkm jest już tak zjechany, że trzeba go regenerować
czy wystarczy tylko ta regulacja ?Nikt z nas nie siedzi w twoim gazniku, wiec skad mamy wiedziec Jesli pracuje poprawnie, nie ma sensu regenerowac.
-
mam poprzestawiane
te dźwigienki od przepustnicy rozruchowejNo to trzeba to wszystko poustawiać i wyregulować.
a jak się sprawdza
element woskowy i poprawność jego działania ?Podgrzać jego kapsułę obserwując jednocześnie ustawienie przepustnicy rozruchowej
i korygować na bierząco nieprawidłowości.auto ma przejechane
140 000km z czego 70 000 na LPG dlatego jestem zdecydowany nawet na regenerowany
myślisz, że się obędzie ?Musiał bym mieć twój gaźnik i wszystko poustawiać i wyregulować.
Widziałem, że na innych tematach pomagałeś odnośnie tego ustawienia
przepustnicy rozruchowej może jakiś opis ze zdjęciami by się udało zrobić ? ale czy
to wystarczy do prawidłoego działania?Jedyną usterką której nie da sie usunąć w warunkach domowych jest luz osi przepustnic
(wyrobienie) w korpusie gaźnika(droga przedostawania sie fałszywego powietrza).
Resztę można wykonać we własnym zakresie.w następnym
tygodniu Tico stoi i mogę wtedy w nim podłubać tylko czy jest sens ?
acha i dzisiaj
miałem kolejny odjaw jakby się auto zalewało gazem, obroty nagle się podnosiły i jak
dawałem gazu to przygasał, chyba to wina tej przepustnicy rozruchowej pewnie cały
czas jeżdżę na ssaniuMoże któryś z elektrozaworów nie odcina LPG lub Pb ?
pytałem na złomie i koleś miał z 2 albo 3 gaźniki ale mówił że już sprawdzał jeden >taki na miejscu przekładał i patrzył i była kiszka tak że nie wiadomo co się kupi na allegro
te regenerowane
niby są rozbierane czyszczone i wymieniane są te rzeczy które tego wymagają i
następnie ustawiane niby w samochodzieWadą wielu gaźników jest ich całowite rozregulowanie i wymaga generalnego przeglądu.
W samochodzie można ustawiać już przygotowane i wstępnie wyregulowane gaźniki. -
na benzynie auto też nie działa prawidłowo dlatego decyzja podjęta
w przyszłym tygodniu wyjmę gaźnik przeczyszczę wymyję i spróbuję poustawiać tą zębatkęzawór PCV tez kupię bo wczoraj go sprawdzałem i coś tam troszkę bo troszkę, ale przepuszcza
kupie jeszcze palec i kopułkę bo wymiana nie zaszkodzi, a stare są i nie drogie
-
w przyszłym
tygodniu wyjmę gaźnik przeczyszczę wymyję i spróbuję poustawiać tą zębatkęŻyczę powodzenia !
-
no i nie wytrzymałem i wyjąłem gaźnik