Korek / klapka wlewu paliwa
-
Nawet jak wlew się zabezpieczy to wystarczy, że ktoś się schyli, wypnie filtr paliwa
i podczepi tam do wężyka - ale to już trzeba pomyśleć.Parkuję na błocie to mało komu chce się do niego podejść a co dopiero schylać ale cwaniak podważa mi klapkę. Próbowałem zablokować zamek klapki od strony bagażnika ( jest tam taka podłużna szczelina ) wystarczy tam coś włożyć i blokada działa ale jest to trochę uciążliwe ( ściągnąć boczek ,mało miejsca )
-
wystarczy tam coś włożyć i blokada działa ale jest to
trochę uciążliwe ( ściągnąć boczek ,mało miejsca )A masz centralny zamek? Może by tam sie zmieściło siłownik dodatkowy
-
Znajomy ma patent ze stalową linką która jest w bagażniku.
Jak tankuje to musi w bagażniku poluźnić linkę i wtedy otwiera klapkę.
Może taki bajer? -
Też nad tym myślałem ale nie chciało mi się wiercić , trzeba będzie spróbować
-
Proponuję też zgłaszać każdą kradzież na policję. Niekoniecznie w jednostce, powinien być gdzieś kontakt do dzielnicowego. Niekoniecznie pomoże od razu, może w ogóle nie pomoże, ale jest szansa, że przy większej ilości zgłoszeń będziecie mieli na osiedlu w nocy jakiś patrol od czasu do czasu co może spowodować przeniesienie się złodziei w inny rejon.
EDIT: W Świętochłowicach gdzie kiedyś mieszkałem był taki okres dużej ilości włamań do sklepów, samochodów itd. Pamiętam, że potem przez dłuższy czas w godzinach pracy bandytów (między 2 a 5 rano) co jakiś czas radiowóz robił rundkę po osiedlu. Złodzieje nie lubią sytuacji w której mogą napatoczyć się na patrol, który nie daj boże jeszcze ich spisze i potem wezwie na świadka w przypadku włamania w tej okolicy akurat tego dnia.
-
Znajomy ma patent
ze stalową linką która jest w bagażniku.
Jak tankuje to musi
w bagażniku poluźnić linkę i wtedy otwiera klapkę.
Może taki bajer?Smiesznie, zeby zatankowac, trzeba najpierw otworzyc bagaznik
-
chyba sie komuś naraziłeś , kto okrada tico jak można okraść tira
ile ci spuszcza 10 - 15 litrów chyba jesteś upierdliwy i komos zalazłeś za skorezostawiaj na noc 5 litrów złodzieje sie zniechęcą bardziej niz zamykanym korkiem , ktory można wyłamać byle jakim śrubokrętem
-
Smiesznie, zeby
zatankowac, trzeba najpierw otworzyc bagaznikJak w Trabancie 601
-
a może tak nikt nie kradnie tylko dziura w zbiorniku??
-
Jak w Trabancie 601
Trabanty 601 (dwusuw) miały zbiornik z przodu, nad silnikiem
-
Smiesznie, zeby
zatankowac, trzeba najpierw otworzyc bagaznikNo ale bajer się sprawdzał
-
Trabanty 601
(dwusuw) miały zbiornik z przodu, nad silnikiemW każdym razie podnosiło się klapę
-
W każdym razie
podnosiło się klapęOczywiście, przednią