Problem tico
-
Czy wie ktoś może co to za część (zaznaczona na zdjeciach) znajduje sie ona obok czujnikow temperatury na kolektorze ssacym. Laczy kolektor (za pomoca nazwijmy to szlaufika) z zaworem erg urwalem ja jak odkrecalem czujniki temperatury i nie wiem jak to sie nazywa i gdzie moge to dostac.
Mialem problem z dodaniem zdjec dlatego przesylam linki ze zdjeciami, oto one:http://www.photoblog.pl/#maniek007
http://www.photoblog.pl/#maniek007/75060849/kolektor.htmlaaa i mam jeszcze jeden maly problem jak wymienialem czujnik temp ( nie wiedzialem ze sa 2) to podpiety byl tylko jeden (ten od strony przodu samochodu) a drugi mial urwana koncowke (ta gdzie sie kabel powinno przypiac)i tego kabla nigdzie nie ma a wydaje mi sie ze powinny byc 2 kable skoro sa 2 czujniki, ogladalem, patrzalem i nigdzie nie ma drugiego kabla. Blagam pomozcie!
-
Czy wie ktoś może co to za część
Jest to bimetalowy zawór odcinający,sterujący podciśnieniem, które z kolei steruje pracą zaworu EGR (BVSV-50* 18550A78101-000) cena ~ 70 zł.
aaa i mam jeszcze jeden maly problem
Czujniki są dwa. Jeden podłączony jest do wskaźnika temperatury w kabinie a drugi wykorzystywany jest w samochodach Tico wyposażonych w klimatyzację.Parametry obu są jednakowe i można je wykorzystywać zamiennie do wskazań tempeatury płynu chłodzącego silnik.Brak drugiego przewodu wiąże się z brakiem klimatyzacji.
-
Czy wie ktoś może
Po pierwsze: Witaj, dobry wieczór - bardzo nam miło, że zaszczyciłeś nas swoją obecnością. My również Cię witamy.
Zwolnij, po co się tak spieszyć z problemami...
Po drugie: naprawdę problemu nie da się jakoś sensownie nazwać? O tytuł chodzi.nie wiem jak to sie nazywa i gdzie moge to dostac
Po trzecie: skąd my mamy wiedzieć, gdzie to możesz dostać, skoro nawet nie napiszesz, GDZIE mieszkasz? Interesują Cię adresy sklepów 700 km od Ciebie?
Mialem problem z
dodaniem zdjec dlatego przesylam linki ze zdjeciami, oto one:Po czwarte: kolejny problem, tym razem ze zdjęciami? Lektura FAQ pomoże, ogarniesz sprawę o wiele szybciej, niż wstawianie gdzieś tam fot i linkowanie.
aaa i mam jeszcze jeden maly problem
Blagam pomozcie!
Co jeszcze należy zrobić, aby mocniej unaocznić to, co wisi na samej górze i przeoczyć się nie da???
NAPRAWDĘ przydatne linki, żeby pomóc sobie samemu o wiele szybciej, niż czekać na czyjąś odpowiedź:
od tego zaczynamy - KLIK 1
potem to - KLIK 2
instrukcja - KLIK 3
i wreszcie błyskawiczna samopomoc - KLIK 4 -
dzięki wielkie!!!
-
A za co sobie dziękujesz?