Jeżdże na gazie,a w aucie śmierdzi benzyną?
-
Witam.Mam pytanko.Jeżdże na gazie a w samochodzie śmierdzi mi benzyną?
Po za tym zauważyłem,że ze zbiornika paliwa ubywa mi benzyny.?
Czy może mi ktoś powiedzieć co jest grane??? -
-
Najpewniej będzie temat pompy paliwa. Przerabiałem to u siebie. Pompa paliwa - jako że pracuje ciągle - przepuszcza paliwo i najpewniej trochę oleju. To częsta przypadłość pomp od Tico. Możliwe też, że masz uszkodzony wężyk od paliwa i tamtędy ucieka. Obczaj pod maską.
Ja zmieniałem je 2 razy i po pół roku obie padły. Dałem spokój, tymbardziej że auto na benzynie już wcale nie chciało pracować. Wywaliłem całkiem pompę i zaślepiłem. Od tej pory spokój z ubywaniem oleju, nic nie śmierdzi.
-
Sprawdż stan zbiornika,zaworu odcinajacego Pb dalej tak jak pisał przedmówca.A co do pompy paliwa to mam LPG od 2000roku i pompa ta sama.Jak masz problemy zainstaluj dodatkowy trójnik i zawór który by kiierował Pb na przelew do zbiornika gdy jeżdzisz na LPG.Poszukaj na forum kiedyś ten temat był poruszany.
-
OT
Konto zostało zablokowane - proszę korzystać z wcześniejszego konta. Hasło wysłałem na @interia.pl .
Zaglądaj do nas częściej, będzie szansa na zapamiętanie hasła i uniknięcie problemów przy logowaniu. -
Tak rzeczywiście podniosłem maskę i widać jak paliwa kapie z pompy paliwa.Tylko że kapie nie przy przewodach,a z takiej dziurki pod wężykami.Czy oznacza to,że trzeba nową pompe kupić czy można jakoś to zatkać??
-
Czy oznacza to,że trzeba nową pompe kupić
czy można jakoś to zatkać??Nową pompę kupić.
-
Tak rzeczywiście
podniosłem maskę i widać jak paliwa kapie z pompy paliwa.Tylko że kapie nie przy
przewodach,a z takiej dziurki pod wężykami.Czy oznacza to,że trzeba nową pompe kupić
czy można jakoś to zatkać?? -
TAK,wymień pompę,tylko na taką samą koreańską.
Do wymiany jeździć delikatnie im wyższe obroty tym więcej oleju ucieka przez ten otwór.