Czy mógłbym prosić o opinię narzędzi oraz części zamiennych ?
-
A po co wydawać
tyle kaski na jakieś ściągacze skoro spokojnie można w tikaczu zrobić wszystko bez
nich, bo takie słabe są sprężyny.
Ja wymieniałem
amorki i kupowałem tylko kayaby. Przód olejowye a na tył gazowe.Także je polecam a
odradzam w szczególności monroe i delphi dziadostwo jakich wiele.
A tarcze polecam
nacinane mikody a klocki fomar, bebny dobre i tanie to polskie zameto.Wiesz wydaję mi się, że w moim autku bez ściągacza nie ściągnę tarcz i bębnów (są zapieczone, młotkiem nie chciały zejść)
-
Ps. Jeśli mam użyć wyszukiwarki zrozumiem.
Zanim się zajmiesz wyszukiwarką,podaj więcej informacji o sobie
w swoim profilu.Bo nawet nie wiadomo skąd jesteś. -
Zanim się zajmiesz
wyszukiwarką,podaj więcej informacji o sobie
w swoim profilu.Bo
nawet nie wiadomo skąd jesteś.Mówisz masz
-
Zamiast dawać za ściągacz te 100zł plus wysyłaka to lepiej do bębnow zrobić samemu prosta rzecz. A do tarcz można kupić niedrogi duży ściągacz 3 ramienny gdzieś na rynku czy w markecie za niewielką kaskę.
-
Nie kupujcie nic w marketach z narzędzi. Mi w rękach ukręcił się klucz do świec (bez przedłużki) a do Pana Pudzianowskiego mi daleko.
-
Mówisz masz
Dzięki !
-
Zamiast dawać za
ściągacz te 100zł plus wysyłakaJa zrobiłem sobi śćiągacz(za 12 zł), który spełnia swoją rolę przy wszelkich pracach
tak przy przednim jak i tylnym zawieszeniu.Konstrukcja idealnie nadaje się do wykonanie we własnym zakresie(kiedyś był pokazywany na forum). Czas wykonania dla przeciętnego człowieka(mającego chęci ) to ~ 1 godzina z dużym zapasem czasu na piwko.Ściągacz ten po wykręceniu śruby ściągającej można nosić w kieszeni !Bardzo przydatny, sprawdzony w użytkowaniu, bardzo mi pomógł i ułatwiał pracę ! -
Witam po długiej przerwie, dziękuję za wszystkie udzielone odpowiedzi i opinie ostatnio miałem przypływ gotówki (czytaj wypłata )i oto co więc kupiłem:
1. Bębny Zameto oraz szczęki Fomar
2. Tylne amortyzatory gazowe Kayaba
3. Przednie amortyzatory olejowe Kayaba
4. Tarcze Mikoda wersja GT (nacinane, wiercone, malowane w kolorze czerwonym)
Kupiłem również taki klakson ponieważ ostatnio mi się popsuł i tutaj mam do Państwa pytanie na aukcji jest napisane: "PODŁĄCZENIE - BEZPOŚREDNIE WPIĘCIE POD INSTALACJĘ FABRYCZNEGO KLAKSONU." Ale czy mam go podłączyć pod przekaźnik? Narzędzi nie kupuję ponieważ nigdy tego nie robiłem (jest to mój pierwszy samochód) więc oddaję go jednak w ręce fachowca. Teraz tylko szukam klocków Fomar które kolega wyżej mi polecał na allegro niestety nie ma -
dane kontaktowe przedstawiciela Fomar Wielkopolska :
EDIT by Leo 26.05.2019: usunięto dane na żądanie ich właściciela.
A tu masz numer katalogowy tych klocków : FO 644 281 (być może ułatwi ci to poszukiwania)
-
a jak nie znajdziesz to może Ferodo ? Mam teraz w ypsilonce i muszę powiedzieć że są super tylko strasznie pylą
http://allegro.pl/item1174707591_ferodo_premier_klocki_hamulcowe_daewoo_tico.html
-
a jak nie
znajdziesz to może Ferodo ? Mam teraz w ypsilonce i muszę powiedzieć że są super
tylko strasznie pyląMialem te ferodo i polecam, szczegolnie, ze teraz zmienilem je na fomar, ktory jest bardziej "miekki". Ferodo jednak byly lepsze
-
Nie opłaca się dawać tyle za ferodo skoro fomary mamy za ta kaskę 2 komplety i są moim zdanie bardzo dobre.Wytrzymują sporo i nawet nie brudzą felg. Za te pieniążki mozna kupić dwa razy większe klocki do seata a nie malutkie do tico dla mnie cena za duża i tyle.
-
Nie opłaca się
dawać tyle za ferodo skoro fomary mamy za ta kaskę 2 komplety i są moim zdanie
bardzo dobre.Wytrzymują sporo i nawet nie brudzą felg. Za te pieniążki mozna kupić
dwa razy większe klocki do seata a nie malutkie do tico dla mnie cena za duża i
tyle.To fakt, cena nie jest niska. Ja kiedys kupowalem po 55zl Teraz wszystko idzie w gore
-
"PODŁĄCZENIE - BEZPOŚREDNIE WPIĘCIE POD INSTALACJĘ FABRYCZNEGO KLAKSONU."
A czego nie rozumiesz w tym zdaniu?
Może TEN wątek coś rozjaśni.