Filtr oleju-jaki wybrać?
-
Jak w temacie jaki filtr oleju polecacie(producent),bo ja już z lekka mam dość problemów z filtrem.Jak nie cieknie wcześniejszy to teraz zawór zwrotny nie trzyma
Obecny filtr przejechał przeszło 6kkm i ma 5 miesięcy -
Filtron Już klika razy wymieniany i zero problemów
-
Ja mam Sędziszów. A co się z tym filtrem dzieje ze są problemy ?
-
Moja stacja wymiany oleju używa wyłącznie Filtrona (filtr powietrza i oleju)
Z jakim to filtrem masz takie problemy?
-
Jak w temacie jaki
filtr oleju polecacie(producent),bo ja już z lekka mam dość problemów z filtrem.Miałem różne: koreańskie, polskie (Filtron i Sędziszów), a teraz w sklepie sprzedano mi jakiś dziwny - nazwy firmy nie pamiętam, jakaś "SH" czy "SG" (mnie nieznana, mogę sprawdzić w garażu) , w środku napis "Made in Germany", niebiesko-żółte pudełko, filtr niebieski, wyższy od tego z Filtronu. Kosztował jakieś 6-7 zł , ale przejechał parę tysięcy i sprawdzałem - nic nie cieknie, niby wszystko OK.
Jak
nie cieknie wcześniejszy to teraz zawór zwrotny nie trzyma
Obecny filtr
przejechał przeszło 6kkm i ma 5 miesięcyMoże jakoś pechowo trafiłeś znowu...
Po czym doszedłeś, że zawór nie trzyma? -
Moja stacja wymiany
oleju używa wyłącznie Filtrona (filtr powietrza i oleju)Właśnie myślę o Filtronie lub Mann-ie
Z jakim to filtrem
masz takie problemy?Dokładnie nie pamiętam,ale obecny i wcześniejszy jest chyba koreański
-
Ja mam Sędziszów. A
co się z tym filtrem dzieje ze są problemy ?W pierwszym poście napisałem...zawór zwrotny przepuszcza olej
-
Miałem różne:
koreańskie, polskie (Filtron i Sędziszów), a teraz w sklepie sprzedano mi jakiś
dziwny - nazwy firmy nie pamiętam, jakaś "SH" czy "SG" (mnie nieznana, mogę
sprawdzić w garażu) , w środku napis "Made in Germany", niebiesko-żółte
pudełko, filtr niebieski, wyższy od tego z Filtronu. Kosztował jakieś 6-7 zł
, ale przejechał parę tysięcy i sprawdzałem - nic nie cieknie, niby wszystko OK.Może jakoś pechowo
trafiłeś znowu...Ja to mam szczęście
Po czym doszedłeś,
że zawór nie trzyma?Kontrolka oleju szczególnie rano (choć nie zawsze) mignie zaraz po odpaleniu na ułamek sekundy.
-
Kontrolka oleju
szczególnie rano (choć nie zawsze) mignie zaraz po odpaleniu na ułamek sekundy.A może powodem jest zacieranie się tłoczka zaworu redukcyjnego pompy oleju ?
-
A może powodem jest
zacieranie się tłoczka zaworu redukcyjnego pompy oleju ?Raczej nie...wymienię w najbliższym czasie filtr oleju i się okaże.
EDIT:
Na ciepłym silniku mignięcia kontrolki oleju nie ma.
Jedynie zimny silnik odpalony z rana.Po prostu przez noc olej spływa zaworem redukcyjnym i rano jest efekt mignięcia kontrolki. -
Kontrolka oleju szczególnie rano (choć nie zawsze) mignie zaraz po odpaleniu na ułamek sekundy. chory
Mnie też mignie przeważnie zawsze przy odpalaniu kontrolka oleju obojętnie czy ciepły czy zimny silnik. Za jakieś 3000km będę wymieniał olej i filtr oleju, ciekawe czy to coś zmieni, albo zaczyna się coś dziać niepokojącego
-
Mnie też mignie
przeważnie zawsze przy odpalaniu kontrolka oleju obojętnie czy ciepły czy zimny
silnik. Za jakieś 3000km będę wymieniał olej i filtr oleju, ciekawe czy to coś
zmieni, albo zaczyna się coś dziać niepokojącegoU mnie również mignie przy odpalaniu, ale nie wiem czy to nie czasem od uszczelki przy pompie paliwa. Bo widzę, że kapie sobie tamtędy olej. Muszę wymienić tą uszczelkę.
-
A może powodem jest
zacieranie się tłoczka zaworu redukcyjnego pompy oleju ?Tak jak sądziłem filtr oleju był wadliwy(zawór zwrotny).
Wymieniłem na Filtrona i już kontrolka nie miga