Crash Test Tico
-
Prędkości zderzenia
się nie sumują! Taki crash test jest porównywalny ze zderzeniem ze ścianą z
prędkością 50 km/h. Mniej więcej porównywalny, bo ściana się nie odkształca i nie
przesuwa itp. - ale i tak jest to bliższe porównanie, niż to z dodawaniem prędkości.zderzenie czołowe 2 takich samych samochodów jeżeli każdy z nich jedzie 50 km/h będzie miało taki sam skutek jak uderzenie takiego samochodu w ścianę przy 50 km/h lub uderzenie samochodu jadącego 100 km/h w drugi stojący nieruchomo. Inna sprawa, że w przed wypadkiem kierowca prawie zawsze ma ułamek sekundy na wciśnięcie hamulca i zredukowanie predkosci o 10 może 20 km/h a to już sporo zmniejsza sile uderzenia.
-
jadącego 100 km/h w drugi stojący nieruchomo.
Prędkości nie można dodawać. Możesz podnieść do kwadratu, dodać i wyciągnąć pierwiastek. I wychodzi nie 100km/h tylko 71km/h.
-
Dobrze moze i masz rację.
Jeśli ktoś nie boi jeżdzić tico to co można by powiedzieć o tym. Ja to bym na pace bał się siedzieć -
Nie popadajmy w skrajności bo za chwilę będziemy bać się wyjść z domu.
-
Nie od dzisiaj wiadomo, że Tikuś jest robiony z tego samego materiału co puszki po Red-Bullu bo jak by nie było, Crash test podobny i kopa daje niemiłosiernie
-
Nie od dzisiaj wiadomo, że Tikuś jest robiony z tego samego materiału co puszki po Red-Bullu bo jak by nie było, Crash test podobny i kopa daje niemiłosiernie
Chcesz powiedzieć ze tico jest zrobione z aluminium??
Slavo88 nie mam zamiaru kogoś straszyć. Ale dla porównania wstawiłem crash test dużo większego auta i "bezpieczniejszego" od tico
-
Chcesz powiedzieć
ze tico jest zrobione z aluminium??
Slavo88 nie
mam zamiaru kogoś straszyć. Ale dla porównania wstawiłem crash test dużo większego
auta i "bezpieczniejszego" od ticoT3 to jednak dość stara konstrukcja.
A proponuję zobaczyć Forda F150: http://www.youtube.com/watch?v=ig735D8Nfhk
2:30 -
A proponuję
zobaczyć Forda F150: http://www.youtube.com/watch?v=ig735D8Nfhk
2:30Obejrzalem caly filmik i ten ruski na koncu to w ogole kamikadze-car
-
T3 to jednak dość
stara konstrukcja.A to nie jest czasem jego chińska podróbka?
-
To ja polecam zobaczyć testy seja i saxo, oraz punciaka, byłem wstępnie zainteresowany kupnem jednego z tych autek ale jak zobaczyłem to spasowałem
-
A to nie jest
czasem jego chińska podróbka?http://www.youtube.com/watch?v=uykStESm3vw
"China never made any T3 copy"
-
http://www.youtube.com/watch?v=uykStESm3vw
"China never made
any T3 copy"Nie rozumiem nic z tego...
-
Nie rozumiem nic z
tego...No to napisy PL:
-Spodziewany test VW T3
-(Chiny nigdy nie skopiowały VW T3)
-cóż, dość przerażający
-ale na co patrzymy?
-zwróć uwagę na brak manekinów i szachownic do odmierzania
-to NIE JEST crashtest T3
-to jest test możliwości nowej placówki do crashtestów
-T3 jest dociążony
-teraz spójrzmy na kilka prawdziwych testów
-nie mówię, żę T3 jest najbezpieczniejsze, bo nie jest. Ja tylko umieszczam film w kontekście. -
Cytat:
zwróć uwagę na brak manekinów i szachownic do odmierzania, to jest test możliwości nowej placówki do crashtestów
Tego nie kumałem
-
Cytat:
zwróć uwagę
na brak manekinów i szachownic do odmierzania, to jest test możliwości nowej
placówki do crashtestówTego nie kumałem
No to nie "niczego"
-
A wracając do tematu, to znalazłem jeszcze ciekawą stronkę nt. Tico po wypadku --> KLIK
-
A wracając do
tematu, to znalazłem jeszcze ciekawą stronkę nt. Tico po wypadku --> KLIKNo, i wbrew różnym opiniom, na 1 i 2 fotce wcale nie jest tak źle
Jak widać, kabina pasażerska jest praktycznie nie tknięta.
Brakuje tylko fotki od środka, ciekawe jak wygląda miejsce na nogi -
A wracając do
tematu, to znalazłem jeszcze ciekawą stronkę nt. Tico po wypadku --> KLIKCześć, autor tej stronki ma sporo racji. Ja mieszkam blisko autostrady A-4, akurat przy drodze z autostrady do szpitala.Widzę często te niemieckie(niby takie bezpieczne ) auta tak rozbite, że trudno ustalić markę.O kierowcach
już nie mówię.
Dlatego jestem zdania że najbezpieczniejsze auto to takie , które jest wyposażone....w mądrego kierowcę ! -
Cześć, autor tej
stronki ma sporo racji. Ja mieszkam blisko autostrady A-4, akurat przy drodze z
autostrady do szpitala.Widzę często te niemieckie(niby takie bezpieczne ) auta tak
rozbite, że trudno ustalić markę.O kierowcach
już nie mówię.Zgadzam się również
Dlatego jestem
zdania że najbezpieczniejsze auto to takie , które jest wyposażone....w mądrego
kierowcę !I tu również zgadzam się.
Dodam że o poważniejszych wypadkach z DU Tico mało się słyszy. -
Dodam że o poważniejszych wypadkach z DU Tico mało się słyszy.
Może to i dobrze ! I niech tak zostanie !!