Przeciekająca pompa paliwa
-
Nie wiem czy w Ostrowie nie było, ale po prostu nie miałem wtedy czasu i pojechałem do mniejszego miasteczka i kupiłem od malacza.
Po weekendzie musze się zabrać za tą pompę bo szkoda oleju i skrzynia do umycia razem z silnikiem. Zakupię czerwony silikon i będę próbował na razie jakoś to uszczelnić a potem uszczelki nowe i ładnie zrobić żeby miało to ręce i nogi.
Tak na marginesie dzisiaj zdjąłem oba błotniki żeby dostać się do zbiorniczka płynu spryskiwaczy i sprawdzić silniczki reflektorów.
Ku mojemu zdziwieniu obie "kulki" wypadły z popychaczy silniczków i reflektory nie ruszały się tak jak powinny. Poprawiłem ich położenie i udało mi się owym silniczkiem opuścić prawy reflektor, który świecił trochę za wysoko. Jest już o wiele lepiej.
Zbiorniczek tez już nie cieknie przy nalewaniu płynu .
Przy okazji w chlapaczu była zdechła ważka i jakiś chrabąszcz .
Przepraszam za ten mały OT i zamieszanie przez niego powstałe. -
Nie wiem czy w
Ostrowie nie było, ale po prostu nie miałem wtedy czasu i pojechałem do mniejszego
miasteczka i kupiłem od malacza.Masz nauczkę, niestety
Albo i stety, bo teraz będziesz już wiedziałPo weekendzie musze
się zabrać za tą pompę bo szkoda oleju i skrzynia do umycia razem z silnikiem.
Zakupię czerwony silikon i będę próbował na razie jakoś to uszczelnić a potem
uszczelki nowe i ładnie zrobić żeby miało to ręce i nogi.Nie lepiej na początek założyć oryginalną uszczelkę, a potem w razie dalszego wycieku dodatkowo uszczelnić silikonem?
Tak na marginesie
dzisiaj zdjąłem oba błotniki żeby dostać się do zbiorniczka płynu spryskiwaczy i
sprawdzić silniczki reflektorów.
Ku mojemu
zdziwieniu obie "kulki" wypadły z popychaczy silniczków i reflektory nie ruszały się
tak jak powinny. Poprawiłem ich położenie i udało mi się owym silniczkiem opuścić
prawy reflektor, który świecił trochę za wysoko. Jest już o wiele lepiej.
Zbiorniczek tez już
nie cieknie przy nalewaniu płynu .
Przy okazji w
chlapaczu była zdechła ważka i jakiś chrabąszcz .
Przepraszam za ten
mały OT i zamieszanie przez niego powstałe.A to powinno się znaleźć w "Co dłubałem..."
-
Nie wiem czy w
Ostrowie nie było, ale po prostu nie miałem wtedy czasu i pojechałem do mniejszego
miasteczka i kupiłem od malacza.Na bank będzie w InterCarsie - wylotówka na Kalisz przed stacją Shella, z drugiej strony masz stację LPG Obsługa w porządku, kupowałem tam kilka części, tylko trzeba jeden dzień z reguły poczekać...
-
Kolego tyle lat tu mieszkam i nigdy nie wiedziałem że jest Intercars w Ostrowie .
Normalnie masakra, ja zawsze jeździłem do Minimotu niedaleko stacji PKP.
Muszę się wybrac po te uszczelki w któryś dzień i zrobic to raz a porządnie.
W sklepie internetowym są uszczelki za 4 i 6 z groszami. -
Kolego tyle lat tu
mieszkam i nigdy nie wiedziałem że jest Intercars w Ostrowie .
Normalnie masakra,
ja zawsze jeździłem do Minimotu niedaleko stacji PKP.Nie przejmuj się mi kiedyś też znajomy opowiadał o jakimś obiekcie we Wrocławiu, o którym nie miałem pojęcia Najlepiej spostrzeż ten sklep jadąc tranzytem na Kalisz, jest bodaj za Billą i tym drugim większym sklepem (Komforty?), po drodze jest chyba jeszcze dawna fabryka WSK. Pilnuj się prawej strony, by zjazdu nie przejechać, bo potem będziesz musiał zawrócić i wjechać od strony stacji LPG (dawny KrakGaz).
Minimot mi nie spodobał, obsługa jakaś dziwna, w Intercarsie podeszli do moich problemów i zamówień bez żadnych "dąsów" . Bez zająknięcia honorowali też zniżkę klubową, ale by ją mieć trzeba być członkiem Klubu Tico (czy regulamin )
-
Ja też jestem z Ostrowa i nie wiedziałem o tym sklepie :totalszok:. Super! Bo akurat potrzebuje teflonowe podkładki Dzięki
-
Ja też jestem z
Ostrowa i nie wiedziałem o tym sklepie :totalszok:. Super! Bo akurat potrzebuje
teflonowe podkładki DziękiProszę bardzo, nie gwarantuję, że będą, ale sprawdzić zawsze można
-
Od siebie dodam, ze jak jakis rok temu wymienialem pompe paliwa, to mechanik od razu mi mowil zebym sie jej przygladal, bo ostatnio zakladal cztery nowe i kazda byla felerna. Mialem sie zglosic jakby ciekla to wymieni, ale do tej pory jest ok.
-
Od siebie dodam, ze
jak jakis rok temu wymienialem pompe paliwa, to mechanik od razu mi mowil zebym sie
jej przygladal, bo ostatnio zakladal cztery nowe i kazda byla felerna. Mialem sie
zglosic jakby ciekla to wymieni, ale do tej pory jest ok.
Szczerze mówiąc ja zakupiłem pompę paliwa Made in Poland, ponieważ innej na stanie też nie było.
Ogólnie to nie wiem po co pomalowali ramię, które napędza membranę pompującą jak i tak po chwili cała farba się ściera.
Sama pompa jak na razie jest prawie 20 tysięcy kilometrów u mnie i nie ma większych problemów oprócz tego co pisałem wcześniej.
BTW, czy pompy które są na allegro opisane General Motors to te, które były montowane fabrycznie ? -
BTW, czy pompy
które są na allegro opisane General Motors to te, które były montowane fabrycznie ?Nie wszystkie, trzeba dokładnie obejrzeć aukcje i pompę, dość obszerny wątek o pompach paliwa z allegro jest w archiwum