Reflektory
-
przebieg nie wiem jaki bo
byly wlasciciel sie bawil w zmiejszanie przebiegu i przekrecił licznik:P a szyba to sama pekła
chyba przez dziury bo od dołu aż do góry było pęknięcie... a siostra trafila okazje bo koles
bankrutował i chciał na hama sprzedac auto:PWynika z tego, że Ty się naciąłeś i ktoś wepchnął Ci zdezelowany sprzęt, ale że w przyrodzie musi być równowaga , to siostra trafiła na prawdziwą okazję...
Zatrważająca jest ta kwota. Moje WSZYSTKIE wydatki na części i materiały do tico (również te eksploatacyjne: świece, paski, filtry, a także dodatki typu elektrycznie sterowane i grzane lusterka) przez 12 lat nie wyniosły chyba tyle... Ale autko od nowości u mnie...no i wytlumaczcie mi bo maly
offtop sie zrobil... czy lepiej myć te reflektory czy nic nie robic czy kupic nowe? a same
szkło dostane?? bo to moje to jest plastik:)Ja kupiłbym nowe, ewentualnie używki po dokładnym obejrzeniu (znaczy wizyta na szrocie lub u kogoś, kto sprzedaje tico na części). Do tej wersji lamp (reflektor + postojówka na wspólnym szkle) chyba owego szkła na wymianę nie znajdziesz.
-
Nie licytujmy się tutaj bo
się offtop robi. Ale jeśli uważasz, że w taką pandę byś nie inwestował, to spójrz na tego
I dalszą dyskusję tego typu
prowadźmy w tamtym wątkuI to jest bardzo dobra koncepcja - wątek jest o reflektorach, dlatego o czym innym możemy pogadać na ypsie, dokąd Mariuz zaprasza. Nie ciągnąć tej dyskusji tutaj proszę.
-
moze jutro zdejme jedna lampe i rozkleje to zobacze co to jest:P czy od srodka brudne czy zżółkły od slonca i warunkow atmosferycznych:P
a czy za cos takiego moge dostac mandat?? bo raz jeden koles mi gadał ze przez to przeglądu nie dostane ale z przegladem problemow nie mam bo wujek prowadzi przeglady:P
-
moze jutro zdejme jedna lampe
i rozkleje to zobacze co to jest:P czy od srodka brudne czy zżółkły od slonca i warunkow
atmosferycznych:PRaczej to drugie.
Na moim parkingu widziałem kilka razy micrę, która miała bardzo podobną jedną postojóweczkę - prawdopodobnie po stłuczce została wymieniona na byle co...a czy za cos takiego moge
dostac mandat?? bo raz jeden koles mi gadał ze przez to przeglądu nie dostane ale z przegladem
problemow nie mam bo wujek prowadzi przeglady:PI co? Nigdy Ci nic nie powiedział na ten temat?
A oglądał samochód chociaż raz? -
no oglądał ale kiwnął reką i to wszystko:P
-
Dla mnie te lampy wyglądają albo malowane albo czyszczone rozpuszczalnikiem ale pewnie się mylę... jeśli tak to są chyba do wyrzucenia...
-
nie wiem co on z tym robił:P zobacze jutro bo moze to od srodka jest brudne:P
-
To skąd wytrzasnąłes tego tikacza że taw niego inwestujesz.No nie wiem albo zmień tych mechaników bo jak przez te ponad 6 lat wymieniłem mniej rzeczy.Kupiłem z przebiegiem 85tys rocznik listopad 97r.Wymienione o ile pamiętam dobrze:
- pasek rozrządu, alternatora
- bak paliwa plus padnięta pompka paliwa
- łożyska z tyłu plus zakup nowych bembnów, klocki przód
- amortyzatory komplet
- felgi alu plus oponki
- założona nówka instalka lpg, która zwróciła się pewnie po 2 latach a teraz jeżdże za pół ceny
- wymiana szkła w reflektorze po spotkaniu ze ścianą
- wymiana linki hamulcowej
- nowy akumulator w tą zimę
- termostat plus czujnik włączania wiatraka chłodnicy
- tłumik końcowy
- tuleje gumowe wahacza przód i tył
- przewody sentech plus świece jeden komplet
- olej w skrzyni bigów
Alternator nieruszany, rozrusznik też.Przebieg 150tys. Jeśli kupuje się padakę to niezależnie czy to fiat czy wv to będzie skarbonką.
-
no wiesz... jak kupiłem to jeszcze ładnie chodził ale hamulce były słabe wiec chciałem to wymienić ale jak wjechalem na kanał to się okazało ze podwozie to jest kataklizm:P no ale wyczynem jest dojechać do mnie do domu bo od roku robią moja ulice a dziury są nieziemskie i nie raz zachaczalem podwoziem by dojechać do domu.. co to da ze garażowany skoro dziury robią resztę:P a dziennie minimum 4 razy wyjeżdżam wiec to już robi swoje:P
były właściciel mi mówił ze ma 130tys a ja spokojnie zrobiłem 30tys przez niecałe 2 lata wiec już trochę ma przejechane... no i dziś bylem na kanale i znowu widzę sworzeń od wahacza już siada i końcówka drążka siada wiec znowu trzeba będzie ładować:P
-
witam:) zakupiłem już reflektorki ze szrotu ale jest jeden problem:) moje tico nie jest przystosowane do reflektorów z elektrycznym sterowaniem i jak już je założyłem to reflektory świecą mi w niebo a nie na ulice:( może ktoś wie co z tym zrobić??
-
witam:) zakupiłem już
reflektorki ze szrotu ale jest jeden problem:) moje tico nie jest przystosowane do reflektorów
z elektrycznym sterowaniem i jak już je założyłem to reflektory świecą mi w niebo a nie na
ulice:( może ktoś wie co z tym zrobić??Wyregulować, najlepiej na stacji diagnostycznej. A jeśli zachodziłaby potrzeba, podać napięcie na silniczki, sprowadzić reflektory do jednej prawidłowej pozycji, odpiąć kabelki i tak zostawić... Tylko nie wiem, jak są sterowane te silniczki - prawdopodobnie włącznik korektora podaje mniejsze napięcie dla innego ustawienia świateł - może ktoś się będzie orientował?