kontrolka pasów przestała swiecić
-
Siema
Mam problem bo od dłuższego czasu przestała mi świecić kontrolka pasów nie wiem dlaczego przestała świecić kiedy zawsze świeciła. Sprawdzałem żarówkę i to nie to. Co to może być proszę o pomoc z góry dziękuję.
bas87
-
Siema
Mam problem bo od dłuższego
czasu przestała mi świecić kontrolka pasów nie wiem dlaczego przestała świecić kiedy zawsze
świeciła. Sprawdzałem żarówkę i to nie to. Co to może być proszę o pomoc z góry dziękuję.
bas87Czujnik w "zatrzaskaczu" pasów
-
EEE to raczej nie bo by świeciła cały czas
-
EEE to raczej nie bo by
świeciła cały czasMoże coś tam nie łączy i nie świeci wcale
-
mozliwe moze ktos miał cos podobnego i mi pomoze
-
u mnie też nie świeci ale to zlałem. Nie potrzebna mi kontrolka sygnalizująca mi czy aby na pewno mam zapięte pasy
-
EEE to raczej nie bo by
świeciła cały czasWitam
Jeżeli to nie żarówka to musisz mieć gdzieś przerwę w obwodzie albo uszkodzeniu uległ wyłącznik przy pasach bezpieczeństwa (jego styki pozostają rozwarte-"nie odbijają" i wtedy żarówka nie świeci).Nic innego mi do głowy nie przychodzi. powodzenia -
ok dzieki a mam pytanie czy to sie da naprawic czy trzeba kupic nowe
-
ok dzieki a mam pytanie czy
to sie da naprawic czy trzeba kupic noweNajpierw się zorientuj, czy to wina zatrzasku do pasa, czy zwykłą przerwa w obwodzie (np. urwany kabelek pod wykładziną)... Jeśli to pierwsze, można byłoby spróbować wykręcić zatrzask i dostać się do wyłącznika.
Nie wiem, nie robiłem tego jeszcze (chociaż w moim też kontrolka nie świeci), ale taki mam plan - najpierw kontrola samej żarówki, potem przewodu, na końcu wyłącznik w zatrzasku. -
ok dzieki