Kapitalny remont blacharki + malowanie całego auta
-
Jaki przewidujesz koszt takiej imprezy
-
tak jak pisałem, auto jest remontowane w ramach rewanżu za inną przysługę.
Ja pokrywam koszty części i materiałów, na razie:
2x 80 zł progi
90 zł drzwi kierowcy
30 zł błotnik prawy przedni
40 zł tylna ściana (za zderzakiem)
130 tuleje wahaczy tylnych i śruby (wymiana przy okazji)
ponoć znajomy kupił tylne ćwiartki, drzwi i lewy błotnik (ale jeszcze nie widziałem i nie wiem ile) -
Masz chłopie charyzmę robić remont całej blacharki roboty jest dużo ale podziwiam, zastanawiam sie teraz na jaki czas taki remoncik starczy
-
jak fachowo zrobione to minimum tyle co na tej przejeździł podziwiam ! TO SIĘ NAZYWA MIŁOŚNIK DAEWOO TICO ! - wierny do końca gratuluje !
-
prace wciąż trwają... trwa to dość długo bo autko naprawiane jest w wolnych chwilach....
przedstawiam kolejne fotkiokazało się, że rdza naruszyła część mocowania przedniego prawego wahacza... widać na zdjęciu efekt naprawy
więc pilnujmy stanu blacharskiego naszych aut on też znacząco wpływa na nasze bezpieczeństwo!! -
okazało się, że rdza naruszyła część mocowania przedniego prawego wahacza
faktycznie nie za ciekawie to wyglądało
horn9 pomaluj na jakiś ciekawy kolor jak skończysz z przygotowaniem powierzchni
-
31.05.2010 przed malowaniem podkładem
-
dalsza część fotek
-
2.06.2010 po malowaniu podkładem i po zmatowaniu
-
11.06.2010:
po malowaniu budy 2x baza i 2x clear
autko malowane na dwa razy (za pierwszy razem dach i środek bagażnika- za te tylne szyby, za drugim razem reszta z zewnątrz) -
Tikuś ma już przednie drzwi i prawy błotnik gotowy
Tylne drzwi, maska, klapa i lusterka w podkładzie Na początku tygodnia będą malowane.
Pozostaną jeszcze zderzaki i lewy przedni błotnik (którego jeszcze nie mam i nie umiem kupić, może ktoś ma?)
-
Autko gotowe W sobotę wyjechało na drogi... jeszcze jakieś małe poprawki i będzie ok
Kolor mi się bardzo podoba, niby ten sam ale co nowy lakier to nowy (namieszany został wg symbolu). Ponad to tiko dostało wszystkie białe klosze kierunkowskazów oraz lusterka i zderzaki w kolorze nadwozia co poprawiło jego walory wizualne
Zdjęcia może jeszcze dzisiaj wrzucę
Podczas naprawy blacharsko lakierniczej przy okazji wymieniłem tylne amortyzatory na Kayaba, tuleje w tylnych wahaczach, zregenerowałem zaciski hamulcowe oraz wymieniłem metalowe przewody hamulcowe z przednich hamulców.
Cała naprawa wyszła mnie ok 1500 zł... i SPORO pracy.
Efekt jest fajny... ale jakbym miał jeszcze raz podjąć decyzję naprawy to chyba nie zdecydowałbym się drugi raz na taki remont.
-
Cała naprawa wyszła
mnie ok 1500 zł... i SPORO pracy.No troszku wyszło
Efekt jest fajny...
ale jakbym miał jeszcze raz podjąć decyzję naprawy to chyba nie zdecydowałbym się
drugi raz na taki remont.Teraz odpukać żeby trochę pojeździło,bo jakby ktoś się wkomponował to żal by było.
-
Teraz odpukać żeby
trochę pojeździło,bo jakby ktoś się wkomponował to żal by było.To chyba bym się zapłakał ;(
Za półtora tygodnia jadę ticolotem na Mazury a potem z tamtąd nad morze
Miejsmy nadzieję, że ticuś się odwdzięczy -
Miejsmy nadzieję, że ticuś się odwdzięczy
Czy masz może jakieś fotki już gotowego po remoncie ?
-
Obiecane fotki... autko nie było myte do zdjęć... wiec jest troszkę zakurzone
I jak się podoba?
-
Naprawdę robi wrażenie Jak za tą kasę to moim zdaniem się opłacało Wygląda jak nówka z salonu:)
-
I jak się podoba?
Pięknie. Odwaliłeś kawał DOBREJ roboty. Oby tikuś Ci teraz służył kolejne długie lata.
-
Kawal dobrej roboty Tylko pogratulowac! Oby jak najdluzej bylo w takim stanie
BTW nie myslales, zeby przy okazji pozbyc sie listew bocznych drzwi?
-
Autko przez trzy dni jeździło bez tych listew... nawet całkiem fajnie wyglądało, ale jakoś wolałem je założyć (maskuje jedyny zaciek, który powstał akurat na wysokości listwy na drzwiach kierowcy)