tico z Rumunii
-
Dlatego całość ostrożnie
szacuję na ok 1000zł. By dowiedzieć się o całkowity koszt tego przedsięwzięcia, ktoś musiałby,
po zebraniu numerów katalogowych części, po prostu zadzwonić i zapytać się.
Myślę, że Lars rozświetli
mi(nam) kwestię nazewnictwa tej części umieszczonej na gaźniku.Szkoda tylko, ze nie bylo fabrycznie montowanej klimy u nas w kraju Mozna by bylo czesc klamotow dorwac gdzies na szrocie za bezcen, a reszte dokupic nowych i bylo by taniej. Mowie tez tak dlatego, ze sam nie podjal bym sie instalacji klimy. Nie ma sie na czym wzorowac, trzeba by bylo zebrac sie w kilku (najlepiej tacy, ktorzy maja pojecie jak to wszystko poskladac ), oszacowac dokladny koszt i zrobic przynajmniej z jeden samochod, przetestowac. No i jakis manual mozna byloby sporzadzic
-
Szkoda tylko, ze nie bylo
fabrycznie montowanej klimy u nas w kraju Mozna by bylo czesc klamotow dorwac gdzies na
szrocie za bezcen, a reszte dokupic nowych i bylo by taniej. Mowie tez tak dlatego, ze sam nie
podjal bym sie instalacji klimy. Nie ma sie na czym wzorowac, trzeba by bylo zebrac sie w
kilku (najlepiej tacy, ktorzy maja pojecie jak to wszystko poskladac ), oszacowac dokladny
koszt i zrobic przynajmniej z jeden samochod, przetestowac. No i jakis manual mozna byloby
sporzadzicJest jedna osoba, która montowała klimę samodzielnie w tikaczu polskim Ów Waść zwał się Hrynio i nawet napisał jeden, dość długi post na temat montażu
-
Niestety nie wiem jaką częśc
masz na myśli. Nigdy nie chorowałem na klimę
i nie zastanawiałem się co
wchodzi do kompletu części.Nie przeczę jednak że
w lecie to fajna i przydatna
sprawaKorzystając z katalogu dostępnego w "Linkowni" podaję numery katalogowe części których nie jestem w stanie zidentyfikować :
09407-05403-000 oraz 36930A82001-000
Pozostałe to zapewne wiązki przewodów Lars oświecisz nas i potomnych???
-
Jest jedna osoba, która
montowała klimę samodzielnie w tikaczu polskim Ów Waść zwał się Hrynio i nawet napisał
jeden, dość długi post na temat montażuA slyszalem ta legende... tylko, ze nie bardzo moglem odlanezc ten watek
-
A slyszalem ta legende...
tylko, ze nie bardzo moglem odlanezc ten watekSpecjalnie dla Ciebie musiałem "zaprzyjaźnić się" z wyszukiwarką (czego to się dla kolegów nie robi), ale myślę, że było warto -> KLIK
-
Specjalnie dla Ciebie
musiałem "zaprzyjaźnić się" z wyszukiwarką (czego to się dla kolegów nie robi), ale myślę, że
było warto -> KLIKDzieki Ten watek jednak czytalem... Co nieco tam jest, szkoda tylko, ze kol. Hrynio juz nie zaglada na nasz kacik
-
Dzieki Ten watek
jednak czytalem... Co nieco tam jest, szkoda tylko, ze kol. Hrynio juz nie zaglada na nasz
kacikPonoć strasznie zabiegany człowiek... Na pewno by się z nami spotkał przy okazji jakiegoś zlotu
-
Ponoć strasznie zabiegany
człowiek... Na pewno by się z nami spotkał przy okazji jakiegoś zlotuO, tak... Na zloty Hrynio jest zawsze pierwszy. Zresztą zlot bez niego to tak, jakby pół zlotu było... wtajemniczeni wiedzą.
Przy okazji... Przypomniało mi się, że jakieś pół roku temu na liście mailowej Hrynio donosił, iż ma kolejne tico (ósme z kolei) , co m.in. świadczy dobitnie o intensywności życia kolegi z Augustowa. -
09407-05403-000 oraz
36930A82001-000Ten pierwszy nr katalogowy to oznaczenie opaski wiązki przewodów (mocującej wiązkę do nadwozia) a drugi nr to zaślepka otworu w desce pod zamontowanie kmpl. włącznika klimatyzacji. Kupiłem kiedyś taki i podłączyłem do niego własnej roboty zabezpieczenie przeciw kradzieżowe,odcinające zapłon( a samochód i tak ukradli :zly:).
-
Czyli wychodzi na to, że to nic, aż tak potrzebnego Szkoda tylko, że w katalogu kolegi Wolfa brak zdjęć na stronie z klimatyzacją... Na szczęście numery seryjne i nazwy są (po ang), jak ktoś ma ochotę, to może przyczynić się do rozwoju kącika i przetłumaczyć nazwy podzespołów na nasz język ojczysty