Auto gaśnie bez przyczyny.POMOCY
-
moja cewka coś nawala bo delikatnie rdza sie pojawia ale kable i tak swiecą
Jeżeli na kablach dyskoteka, to cewka pracuje dobrze i podaje WN. Za trzydzieści parę złociszy, to możesz kupić tylko jakieś barachło. Wydaj stówkę i więcej i będą efekty.
Czy przyszło Ci do głowy oczyszczenie gniazd WN na cewce i kopułce oraz styków w kopułce? -
Do mesia kosztowały mnie
180zł, w sklepie ponad 200zł...
Jednak mimo wszystko bardzo
dobre...Do Tico jak ostatnio pytałem to około 100zł
Allecoś -
Jeżeli na kablach dyskoteka,
to cewka pracuje dobrze i podaje WN. Za trzydzieści parę złociszy, to możesz kupić tylko
jakieś barachło. Wydaj stówkę i więcej i będą efekty.
Czy przyszło Ci do głowy
oczyszczenie gniazd WN na cewce i kopułce oraz styków w kopułce?kopułka kolego szanowny jest nowa a co do kabli to oddali mi kase i w poniedziałek pojade i nie bede żydził na np te BERU
-
nowa a co do kabli to oddali mi kase i w poniedziałek pojade i nie bede żydził na np te BERU
Od razu trzeba było kupić porządne kabelki i nie byłoby problemu.
-
Od razu trzeba było kupić
porządne kabelki i nie byłoby problemu.Niestety problem dalej jest kupiłem orginalne kable i nowe świece niestety auto dalej gaśnie za chwile dodam filmik jak silnik pracuje- nie równo zresztą ale od zawsze tak chodził
-
Niestety problem dalej jest
kupiłem orginalne kable i nowe świece niestety auto dalej gaśnie za chwile dodam filmik jak
silnik pracuje- nie równo zresztą ale od zawsze tak chodziłJeśli to generator impulsów (tzw moduł), to jedyną możliwością sprawdzenia jest przełożenie takowego ze sprawnego tico... Częścią aparatu zapłonowego, która podlega diagnozie/weryfikacji jest cewka halla, której "sprawność" można w prosty sposób ocenić miernikiem (pamiętając o odpowiedniej przerwie od wirnika), nie znam niestety przypadku, w którym została potwierdzona jej "wada".
-
Niestety problem dalej jest
kupiłem orginalne kable i nowe świece niestety auto dalej gaśnie za chwile dodam filmik jak
silnik pracuje- nie równo zresztą ale od zawsze tak chodziłNie wiem, może nie doczytałem, ale czy były regulowane zawory i/lub wymieniany zawór PCV ???
-
Kolejny dzień zmagań z autem, dziś mechanik ustawił zawory by sielnik lepiej pracował i wymienił węzyk widoczny na pierwszym załączniku
twierdzi tez ze gaznik jest do reg. bo troche szarpie silnikiem, oraz nie do końca schodzi na wolne obroty bo nie cofa sie (zaznaczona na 2załączniku) zaznaczone strzałką A i B
-
Kolejny dzień zmagań z autem,
dziś mechanik ustawił zawory by sielnik lepiej pracował i wymienił węzykOwy wężyk, który miałem lekko popękany, odpowiadał (przynajmniej w moim przypadku) za dławienie się silnika - auto nie chciało jechać więcej jak 90-100km/h na V biegu.
Silnik dławił się również na postoju, przy próbie wciśnięcia gazu do chociażby 3/4 skoku pedału. Odpowiadał również (już w mniejszym stopniu) za pracę silnika na wolnych obrotach. -
Kolejny dzień zmagań z autem,
dziś mechanik ustawił zawory by sielnik lepiej pracował i wymienił węzyk
twierdzi tez ze p gaznik bo
troche sarpie silnikiem oraz nie do końca zchodzi na wolne obroty bo nie cofa sie zapadki i
nie wchodzi w nią następna znawcy będą wiedzieć o co chodzi po zdjęciach.Proszę napisz to po Polsku - bo ni chu chu się tego przeczytać nie da
-
Proszę napisz to po Polsku -
bo ni chu chu się tego przeczytać nie daJuż poinformowałem o tym kolegę "per priv"
Edit: Jednak chyba nie potrafi czytać wiadomości prywatnych...
Edit2: Edytuje jednak
Edit3 Efekt lepszy niż poprzednio, choć jeszcze kilka niedociągnięć zostało
-
Już poinformowałem o tym
kolegę "per priv"
Edit: Jednak chyba nie
potrafi czytać wiadomości prywatnych...
Edit2: Edytuje jednaksory moja wina
-
sory moja wina
Nie ma sprawy Dodaj jeszcze kilka przecinków i popraw "zchodzi" na schodzi i będzie super
-
sory moja wina
Big Thx - no i od razu wiadomo o co chodzi
-
Nie ma sprawy Dodaj
jeszcze kilka przecinków i popraw "zchodzi" na schodzi i będzie superTo i foto popraie
-
To i foto popraie
Trzeba na Larsa poczekać, on na pewno coś doradzi
-
Trzeba na Larsa poczekać, on
na pewno coś doradziTo czekamy
-
Od razu trzeba było kupić
porządne kabelki i nie byłoby problemu.Ja od dłuższego czasu używam sentechy S40 za 27 zł.zakupione w IC i nie mam żadnych problemów.
Wymieniam je profilaktycznie a nie przy okazji uszkodzenia. Może czasami warto poszukać innej przyczyny a nie tylko w przewodach WN
A Ty jak miałeś jeszcze porządny samochód, to na jakich przewodach jeździłeś ? -
I co do wczorajszej wizycie u "mechanika" auto bez zmian dalej gaśnie ale i jest dziura w gazie miedzy 2-3tys obrotów powyzej 3 działa ładnie. Czy przyczyną moze być zła reg. Tego od mieszanki? bo tylko tym kręcił. I jeszcze jedno ,czy pompa paliwa ma wydawać jakiś dzwięk? takiego klekotania??
-
I co do wczorajszej wizycie u
"mechanika" auto bez zmian dalej gaśnie ale i jest dziura w gazie miedzy 2-3tys obrotów
powyzej 3 działa ładnie. Czy przyczyną moze być zła reg. Tego od mieszanki? bo tylko tym
kręcił.Jeśli ustawiał Ci mieszankę (śrubką przez Ciebie pokazaną) tylko na tzw. "słuch" to daruj sobie takiego mechanika.
Owa regulacja powinna się odbywać jedynie na analizatorze spalin.
Rozumiem, że tej "dziury w gazie" nie było przed kręceniem składem mieszanki przez mechanika ? Jeśli to prawda, to sam znasz odpowiedź...I jeszcze jedno ,czy pompa paliwa ma wydawać jakiś dzwięk? takiego klekotania??
Niektóre taki charakterystyczny dźwięk wydają, ale póki sama pompa działa sprawnie, tj. poprawnie podaje paliwo i nie ma z niej wycieków oleju czy benzyny, to nie ma się czym martwić.