zlosniki.pl
    • Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Szukaj

Przeróbka zegarów w Tictacu

DAEWOO TICO - forum KlubTico
    7
    16
    105
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • P
      piwko2006 Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez piwko2006

Witajcie !
      Wiem że tematów na temat przeróbek zegarów było już prawie tyle ile jest użytkowników tego forum ale ja chciałbym zapytac o coś na ten właśnie temat. Mam w posiadaniu zegary od Nexii prawie kompletne i od Poldka Caro praktycznie kompletne. Jest jeszcze obudowa od Corsy A. W mojej głowie zawitał nowy pomysł. Chciałbym podświetlic wskaźniki paliwa i temperatury tak ładnie jak ma to miejsce w przypadku licznika prędkości. Myślałem nad tym, aby zakupic drugi zestaw wskaźników od Ticolota, ażeby przerobic je na pewien sposób. Jak myślicie, czy wkomponowanie wskaźnika temperatury i paliwa np. od Nexii zda egzamin ? Czy to będzie dobrze pokazywało ? Wiem że cały licznik nie zda egzaminu, ale może chociaż te dwa wskaźniki dają radę, a myślę że łatwiej tak zrobic aniżeli kombinowac z Ticowymi wskaźnikami.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • D
        dawidczaju Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez dawidczaju

A po co wkomponowywać wskaźniki od nexi?
        Co chcesz zrobić jeszcze ze wskaźnikami od Tico oprócz lepszego podświetlenia?
        Przełożyć je na jedną stronę?

• P

No chcę żeby podświetlenie wskaźnika paliwa i temperatury było takie jak prędkościomierza tzn. żeby świeciła tarcza i wskazówka. Dodatkowo może dołożyłbym kontrolki świateł i inne.

• D

Może dałoby się przełożyć same wskazówki? Potem ewentualnie pobawić się tylko z podświetleniem?

• C
              chris2233 Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez chris2233

No chcę żeby podświetlenie
              wskaźnika paliwa i temperatury było takie jak prędkościomierza tzn. żeby świeciła tarcza i
              wskazówka. Dodatkowo może dołożyłbym kontrolki świateł i inne.

KLIK

KLIK

KLIK

Nie chciało mnie się więcej szukać, a jest tego...

• M
                mtvml Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez mtvml

Wiem że tematów o obrotomierzu było pełno a nie chce odgrzebywac dinozaurów i zakładać nowego, temat pochodny więc zapytam tu. http://allegro.pl/item911106503_obrotomierz_do_kazdego_pojazdu.html posiada ktoś coś takiego, dobrze to działa wskazuje, bo sposób podłączenia wydaje się aż zbyt prosty. Totalnie nie znam się na elektryce, ma prawo to dobrze działać?

• D

Odkopywać nie musisz. Wystarczy, że przeczytasz. Sposób na owinięcie wokół kabli wysokiego napięcia był podawany na forum i działa. Ja osobiście mam podłączone do cewki.

http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=69326&Number=886879#Post886879

• miechomiecho
                    miechomiecho ostatnio edytowany przez miechomiecho

Kumpel mial taki w uno. Ja bym ci polecil ten:

http://www.allegro.pl/item906593009_obrotomierz_3_4_6_cyl_indiglo_chrom_52_mm_nowy.html

• P

Odkopywać nie musisz.
                      Wystarczy, że przeczytasz. Sposób na owinięcie wokół kabli wysokiego napięcia był podawany na
                      forum i działa. Ja osobiście mam podłączone do cewki.
                      http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Main=69326&Number=886879#Post886879
                      Ja miałem na próbę obrotomierz od Poldżera Caro. Sposób na owijkę u mnie nie zdał egzaminu. Pomogło podłączenie do pionowego ( chyba ) styku przy cewce.

• W
                        wooooojtek85 Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez wooooojtek85

A nie wymieniałeś przypadkiem w obrotku od caro jednego z kondensatorów ceramicznych z 16nF na 33nF aby obroty się zgadzały???

• D

To swoją drogą. Ale chodzi o to, że niektóre obrotki podłączamy do cewki a niektóre na "owijkę". Z tego co mi wiadomo to nie każdy obrotek działa na oby dwa sposoby podłączenia.

• P
                            przedborzak Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez przedborzak

Ten obrotek mam takze ale nie indyglo a zwykłe podświetlany u siebie i chodzi jak ta lala.Też wcześniej kombinowałem z obrotkiem z poldka, ale jak zobaczyłem tamten to dałem sobie spokój z przeróbką. Wsadziłem w licznik, dzięki wymiarowi 52mm pasował jak uleł zamiast wskaźnika paliwa. Działa do tej pory i ładnie komponuje się.

• M
                              mtvml Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez mtvml

Tez niby nad nim myślałem ale wtedy trzeba wskaźnik paliwa przenieść w inne miejsce a tu już się dłubanina zaczyna, a bez wskaźnika paliwa kiepsko.

• miechomiecho

licznik, dzięki wymiarowi 52mm pasował jak uleł zamiast wskaźnika paliwa. Działa do tej pory i
                                ładnie komponuje się.

Mozesz zapodac fotke?

• D

KLIK

Chyba to jest to:)

• miechomiecho

Dzieki Jednak wole, zeby zostal na zewnatrz

• 1 / 1
                                    • Pierwszy post
                                      Ostatni post