Uwaga na zestawy rozrządu
-
Właśnie wymieniłem rozrząd po 120. W zestawie który zakupiłem na all była pompa z napisem Made In Korea na bloku. Pompa wyje po zamontowaniu i nie wiem czy nie wrócić do starej GMB.
-
hmm może podrzucić link albo nick sprzedwawcy,
sam niebawem będe na allegro rozrząd z pompą kupował i nie chciałbym się naciąć -
Sprzedawca zgodził się na zwrot tej pompy na swój koszt. Znalazłem inny zestaw z pompą GMB. Jak przyjdzie i będzie ok' oryginał to dam znać. Lepiej unikać pomp Korea bez nazwy producenta.
-
Sprzedawca zgodził się na zwrot tej pompy na swój koszt. Znalazłem inny zestaw z pompą GMB. Jak przyjdzie i będzie ok' oryginał to dam znać. Lepiej unikać pomp Korea bez nazwy producenta.
Zapewne dostałeś jakiś "oryginał" noname z Korei.
Jeśli już wymieniasz to pompa GMB.Taka właśnie była montowana w Tico i ją można nazwać ORYGINALNĄ .Sam wymieniałem niedawno i jest OKJesteś pewien że to pompa piszczała?
-
Odłączyłem alternator i podstawiłem stary napinacz żeby sprawdzić. 100% pompa. Stara była ok mogłem jej nie ruszać a tak mam znowu dłubanie w silniku Tak jak kupować to tylko zestawik z GMB.
-
Przyszedł nowy zestawik. Wszystko oryginalne GMB. W gratisie dostałem pompkę paliwa bo omyłkowo została spakowana i nie chcą zwrotu.
Zamawiałem u tej allegrowiczki: KLIK
100fka z wysyłką.
Pozdrawiam. -
Przyszedł nowy zestawik. Wszystko oryginalne GMB. W gratisie
dostałem pompkę paliwa bo omyłkowo została spakowana i nie chcą
zwrotu.
Zamawiałem u tej allegrowiczki:
KLIK
100fka z wysyłką.
Pozdrawiam.No to masz trochę kasy zaoszczędzone
-
A powiedz mi jak się objawia to że ta pompa wydaje dziwne dźwięki? Podobne do sokowirówki?
Bo ja po wymianie rozrządu otrzymałem całkiem inne brzmienie samochodu. -
A powiedz mi jak się objawia to że ta pompa wydaje dziwne
dźwięki? Podobne do sokowirówki?
Bo ja po wymianie rozrządu otrzymałem całkiem inne brzmienie
samochodu.Wymieniałeś pasek rozrządu + napinacz?
Być może świszczy nowy napinacz...
Ja po wymianie napinacza miałem właśnie taki świst który po 1000 km znikł... -
Nowy pasek trochę świszczył ale po 1000 się uspokoiło.