Nasze mandaty w Tico
-
Apropo mandatów, u mnie straz miejska teraz robi tak, że wyciaga aparat robi zdjecia dowodowe, spisuja rejestracje i za wycieraczke wkladaja wezwanie na straz miejska, a kiedys odrazu na miejscu wypisywali mandaty
-
ja swoim Żelazkiem dostałam jeden mandat 1,5 roku temu za niezapięte pasy(od tego czasu się nie zdarza, żebym nie zapięła ) - 100zł i 2 pkt
A wczoraj dostałam fotkę już z moim nowym wozidłem - straż miejska w Piotrkowie była tak urocza, że zrobili mi piękne zdjęcie za przekroczenie prędkości...
Jak poszłam się dowiedzieć czy coś starguje to pan mi powiedział - "miała pani pecha -fotoradar robi zdjęcia po przekroczeniu o 30km/h a pani jechała 31 za dużo - będzie 200 i 8pkt"
Także limit mandatowy na ten samochód już wyczerpałam, teraz muszę zapłacić -
A wczoraj dostałam
fotkę już z moim nowym wozidłem - straż miejska w Piotrkowie była tak urocza, że
zrobili mi piękne zdjęcie za przekroczenie prędkości...
Jak poszłam się
dowiedzieć czy coś starguje to pan mi powiedział - "miała pani pecha -fotoradar robi
zdjęcia po przekroczeniu o 30km/h a pani jechała 31 za dużo - będzie 200 i 8pkt"Ooo! To taki duży margines ustawiają :totalszok:
Ja zazwyczaj nie jadę więcej niż dycha więcej -
Też mi się nie chce wierzyć, że aż 30 nad dopuszczalne ustawiają.... podejrzewam, że tak powiedział, żeby mnie "pocieszyć"
-
Czasem chyba tak ustawiają wysoko. Jak mój kumpel był u nich to też mu mówili, że od 70km/h robił zdjęcia na ograniczeniu do 50. Ale kolega nie jechał 71 tylko 78km/h
-
na bank fotoradary w miescie robia od 70. Bo w nocy mozna 60 jechac i 10 km zakładają marginesu...
-
Znajomy miał podobnie w Piotrkowie przy stacji Shella przed wiaduktem.Tam się ustawiają często panowie ze SM i suszą wiedeoradarem.Też dostał fotkę, przekroczył tez o 1km/h prędkość od której zrobią zdięcie.Miał 71 w mieście gdzie obowiązuje 50 a mandat dostaje się od 70.