Problem z alarmem - STIG 49


  • Użytkownik archiwalny

    witam!
    Podłaczylem alarm do Ticolota z 2000 roku z fabrycznym centralnym. alarm działa poprawnie do czasu gdy nie zapale silnika. Po zapaleniu silnika i otwarciu drzwi alarm zaczyna "wyć". Gdy nie zapalam silnika i uzbrajam go i rozbrajam problemu nie ma. Czujnik drzwiowy podłaczony. Co jest nie tak?
    Nie podłaczylem przewodu który odpowiada za plus po stacyjce.
    Zasilanie alarmu podpiete pod centralke zamka centralnego i sterowanie otwórz/zamknij także.
    Co może być przyczyna takiego zachowania?


  • Użytkownik archiwalny

    witam!
    Podłaczylem alarm do Ticolota z 2000 roku z fabrycznym centralnym. alarm działa poprawnie do
    czasu gdy nie zapale silnika. Po zapaleniu silnika i otwarciu drzwi alarm zaczyna "wyć".
    Gdy nie zapalam silnika i uzbrajam go i rozbrajam problemu nie ma. Czujnik drzwiowy
    podłaczony. Co jest nie tak?

    Alarm uzbrajasz po zapaleniu silnika?


  • Użytkownik archiwalny

    Alarm uzbrajasz po zapaleniu silnika?

    oczywiscie, ze nie.
    tylko on sie sam uzbraja po zapaleniu silnika (nie rygluje drzwi) i nie wiem dlaczego?i po otwarciu drzwi wyje.


  • Użytkownik archiwalny

    Nie podłaczylem przewodu który odpowiada za plus po
    stacyjce.

    To podłącz. <img src="/images/graemlins/skromny.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    tylko on sie sam uzbraja po zapaleniu silnika (nie rygluje drzwi) i nie wiem dlaczego?i po
    otwarciu drzwi wyje.

    A powinien
    Alarm sam się uzbraja bo nie stwierdził otwarcia drzwi. Traktuje naciśnięcie przycisku jako przypadkowe i się uzbraja. Po otwarciu dioda powinna przestać migać. Jeśli tak się nie dzieje to coś masz żle połączonego a związanego z drzwiami. Sprawdź przewód. Niebieski chyba


  • Użytkownik archiwalny

    A powinien
    Alarm sam się uzbraja bo nie stwierdził otwarcia drzwi. Traktuje naciśnięcie przycisku jako
    przypadkowe i się uzbraja. Po otwarciu dioda powinna przestać migać. Jeśli tak się nie
    dzieje to coś masz żle połączonego a związanego z drzwiami. Sprawdź przewód. Niebieski
    chyba

    Po otwarciu drzwi dioda przestaje migać i niby wszystko jest ok! Ale po ok 30 sek zaczyna znow migać ale nie zamyka zamka.



  • Po otwarciu drzwi dioda przestaje migać i niby wszystko jest ok! Ale po ok 30 sek zaczyna znow migać ale nie zamyka zamka.

    Niezależnie od tego, czy włączysz silnik? Moze masz funkcję antynapad?

    I jesteś pewien, że to STIG 49? Bo nawet producent o takim nie słyszał...


  • Admin

    Po otwarciu drzwi dioda przestaje migać i niby wszystko jest ok! Ale po ok
    30 sek zaczyna znow migać ale nie zamyka zamka.

    Podpiąłeś ten kabel pod "plus po stacyjce", o czym pisał Wasylek?


  • Użytkownik archiwalny

    I jesteś pewien, że to STIG 49? Bo nawet producent o takim nie słyszał...

    tak jest to na bank taki alarm bo dzwonilem do nich i powiedzieli co zrobic, ale nie wiele to dalo.


  • Użytkownik archiwalny

    Podpiąłeś ten kabel pod "plus po stacyjce", o czym pisał Wasylek?

    tak podłaczylem
    gdy otworze ticola i zapale silnik jest ok!
    ale jak go otworze i nie przekrece kluczyka w stacyjce to po ok 20sek przypomina ze alarm nie jest uzbrojony i drzwi nie zaryglowane.
    To jest juz do zniesienia, bo poprostu wyłaczyłem autouzbrajanie, bo działo sie dokładnie tak samo jak pisalem w pierwszym poscie


Log in to reply