spryskiwacz
-
witka, po przeglądnięciu archiwum nie doczytałem się tego co mnie nurtuje, otóż czasami przestaje mi dzialać pompka od spryskiwaczy przednich, jednego razu wyjąłem ją i sprawdziłem było OK, po włożeniu do auta działała trochę ale teraz znów nie działa, pewnie jak wyjmę to się okaże że jest wszystko OK, tylko robota głupiego, co może być z tą pompką, wycieraczki pracują czyli styki w przełączniku raczej nie, może coś poradzicie. Chyba że się ta pompka zawiesza?
-
witka, po przeglądnięciu archiwum nie doczytałem się tego co mnie nurtuje, otóż czasami
przestaje mi dzialać pompka od spryskiwaczy przednich, jednego razu wyjąłem ją i
sprawdziłem było OK, po włożeniu do auta działała trochę ale teraz znów nie działa, pewnie
jak wyjmę to się okaże że jest wszystko OK, tylko robota głupiego, co może być z tą pompką,
wycieraczki pracują czyli styki w przełączniku raczej nie, może coś poradzicie. Chyba że
się ta pompka zawiesza?Sprawdz dokladnie jeszcze raz styki przy pompce. Moze sa zabrudzone / skordowane i trzeba je dobrze oczyscic. JEsli to nie pomoze, sproboj podmienic tylnia na przednia pompke i sprawdz co sie bedzie dzialo.
Moze byc tez tak, ze kabel doprowadzajacy prad gdzies jest przetarty itp. posprawdzaj tez tam.
Domyslam sie, ze nie slychac pracy silniczka?
-
witka, po przeglądnięciu archiwum nie doczytałem się tego co mnie nurtuje, otóż czasami
przestaje mi dzialać pompka od spryskiwaczy przednich, jednego razu wyjąłem ją i
sprawdziłem było OK, po włożeniu do auta działała trochę ale teraz znów nie działa,Wyjętą sprawdzałes na krotko? Czy wpinałeś do instalacji samochodowej?
-
Wyjętą sprawdzałes na krotko? Czy wpinałeś do instalacji samochodowej?
właśnie na krótko a jak działa szukaj w przełączniku wstaw żarówkę lub kontrolkę i sprawdż kilkanaście razy właczając go żarówka powinna za każdym razem zaświecić
-
właśnie na krótko a jak działa szukaj w przełączniku wstaw żarówkę lub
kontrolkę i sprawdż kilkanaście razy właczając go żarówka powinna za
każdym razem zaświecićJa jednak stawiam na połączenia elektryczne pod błotnikiem.
U mnie zaś silniczek faktycznie się zawieszał - czasem pracował, czasem nie; po stuknięciu weń znowu podejmował pracę... Wymieniłem i spokój.