Ile nowa głowica?
-
Witajcie
Mam chyba za mocno dokręconą jedną świecę i boję się że jak ją odkręce to już tam żadnej nie wkręce. Wiem że w takich sytuacjach mechanicy mogą odremontować głowicę przez wbicie tulei i nagwintowanie jej.
Ale chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje nowa głowica i jaki jest koszt wymiany.Z góry dzięki za odpowiedzi
-
Witajcie
Mam chyba za mocno dokręconą jedną świecę i boję się że jak ją odkręce to już tam żadnej nie wkręce. Wiem że w
takich sytuacjach mechanicy mogą odremontować głowicę przez wbicie tulei i nagwintowanie jej.
Ale chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje nowa głowica i jaki jest koszt wymiany.
Z góry dzięki za odpowiedziJeżeli sam nie czujesz się na siłach to oddaj samochód do dobrego mechanika, a on posługując się umiejętnie palnikiem powinien dać sobie radę - zapieczone gwinty odkręca się na gorąco.
-
Witajcie
Mam chyba za mocno dokręconą jedną świecę i boję się że jak ją odkręce to już tam żadnej nie
wkręce. Wiem że w takich sytuacjach mechanicy mogą odremontować głowicę przez wbicie tulei
i nagwintowanie jej.
Ale chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje nowa głowica i jaki jest koszt wymiany.
Z góry dzięki za odpowiedziNowa głowica z osprzętem będzie kosztować około 500zł.+ demontaż starej i montaż.
Tak,że radzę,przychylić się do rady Sharkiego i udać się do mechanika w celu wykręcenia świec na gorąco.
W razie zepsucia gwintu dobrym i tańszym rozwiązaniem jest rozwiercenie zepsutego otworu na świecę i wstawienie gwintowanej tulei.