Mobilni mechanicy naprawiają Tico :)
-
No zobaczcie sobie co znalazłem na KLIK .
-
No i naprawili! :-)
Na parkingu leśnym.
Dorabiając na poczekaniu część niedostępną w sklepie.
Przy okazji psując i naprawiając coś innego - ale gratis, honorowo. :-)
I to jest, cholera, piękne. :-D
Kto ma dostęp do Playera TVN za dychę miesięcznie, obejrzy cały odcinek tu: KLIK (w tym samym odcinku jest też naprawa mazdy i traktora, więc nie patrzymy na opis). -
ktoś to widział? co tam właściwie padło? Nigdy o takiej usterce nie słyszałem. Tulejka w drążku?
-
@spinerr Ja widziałem.
Rozsypała się tulejka u dołu kolumny kierowniczej. Tuleja musiała już być mocno nadwerężona, popękana, a w trasie po prostu rozleciała się całkiem i wypadła w kawałkach na podłogę. Kierownica dostała luzu, latała na wszystkie strony. Młodzi chłopcy (auto dziadka) przestraszyli się i zadzwonili z leśnego parkingu po pomoc.
Przyjechali "mobilni", rozebrali kolumnę kierowniczą. Telefon do sklepu, ale tam oczywiście nie było takiej części, więc brodaty mechanik na poczekaniu pogrzebał w różnych śmieciach w swoim wozie, znalazł kawałek jakiejś rury plastikowej z kołnierzem o pasującej średnicy - tu odciął, tam podciął, przeciął na pół... i zamontował. Tak naprawił auto.
Przy okazji ułamał klamkę zewnętrzną drzwi kierowcy. Klamka w sklepie była dostępna, więc pojechał, kupił i wymienił (gratis). Dodatkowo przesmarował jakimś szprejem zamek.
Za dojazd, naprawę i dwie godziny spędzonego czasu na leśnym parkingu skasował 250 zł. -
-