zlosniki.pl
    • Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Szukaj

Szperacz, latarka UV do poszukiwania bursztynów.

PCHLI TARG - giełda przedmiotów innych
    2
    4
    23
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • pacior
      pacior Moderator ostatnio edytowany przez

Hej, zrobiłem sobie ostatnio latarkę UV do poszukiwania bursztynów na bazie szperacza zakupionego w Auchan, plan się jednak zmienił bo wygrzebałem wojskowy szperacz i jego będę przerabiał dla siebie a ten chętnie odsprzedam po kosztach. Zasilanie 3 x AA. Według wyliczeń powinno świecić z pełną mocą około 3 godzin.
      Polecam, zbieranie bursztynów to moje ulubione hobby na Mierzei Wiślanej, ktoś z Was może już przy najbliższej majówce, bądź wcześniej świetnie się bawić odnajdując "złoto północy".
      Cena to 80zł + KW.

Ps. Wypatrzyłem na olx sporo takich lampek, większość to niezła ściema, moc 10W i najtańsze chińskie ogniwo 18650 🤣 gdyby naprawdę była tam tak mocna dioda to takie ogniwo wytrzymałoby może 15 minut 🤔
      IMG_20230307_170355_copy_864x1152.jpg IMG_20230307_170316_copy_1152x864.jpg IMG_20230307_170259_copy_1152x864.jpg IMG_20230307_170224_copy_1152x864.jpg IMG_20230307_170215_copy_1152x864.jpg

L 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
      • L
        likaon @pacior ostatnio edytowany przez

@pacior lakier UV to zasklepia ? Da radę tym ? Bo nie mam takiej turbo lampy do lakieru UV.

pacior 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 1
        • pacior
          pacior Moderator @likaon ostatnio edytowany przez

@likaon nie testowałem 🤔 długość fali 395nm jeżeli coś to Ci mówi 😅

Ps. Jak coś to mam jeszcze 2-3 wolne diody, możesz coś bardziej pod swoje potrzeby na nich wykonać 😉

L 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
          • L
            likaon @pacior ostatnio edytowany przez

@pacior to ja się zastanowię i poszukam jutro czy to ta długość fali. Na razie nie rezerwuję oraz nie kupuję :)

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
            • 1 / 1
            • Pierwszy post
              Ostatni post