Padnięta dmuchawa nagrzewnicy
-
Cześć
dmuchawa w moim Tikaczu odmówiła posłuszeństwa. Tzn odmawiała już od jakiegoś czasu, ale argument siły w postaci puknięcia przyłożonego w obudowę pomagał. Zaczynała jednak chodzić coraz wolniej, aż w końcu przestała chodzić gdy w nagrzewnicy było ciepło, dwa dni później także gdy zimno. Obstawiam oczywiście że dmuchawa do wymiany (dzieje się to na każdym biegu), jednak chciałbym wcześniej obejrzeć w jakim stanie jest rezystor- i tu pytanie do Was, ponieważ mam wersję z klimą- gdzie go szukać? I pytanie nr 2: przy okazji tej wymiany chciałbym wymontować parownik klimy i zamontować taki dolot powietrza z zewnątrz jak w wersji bez niej- jakie elementy są do tego potrzebne, czego szukać? Wiem, że jest tam jakiś kanał łączący z podszybiem, ale nie potrafię znaleźć frazy pod która to występuje w sprzedaży (chyba, że to tak rzadko sprzedawalny detal że nikt się nie kłopota wrzucać ogłoszenia z tym). -
-
@pacior a jak myślisz, czy dałoby radę wyjąć z obudowy sam parownik, bez jej wykręcania? to chyba byłoby mniej roboty i opór powietrza napewno byłby wtedy mniejszy. męczy mnie trochę od samego początku słaba wydajność tej dmuchawy, dlatego pomyślałem że wymontuję zbędny opór. nowy parownik i tak leży w szafie, cały czas żyje nadzieja że kiedyś tą klimę jednak zrobię :D
-
@barteu napisał w Padnięta dmuchawa nagrzewnicy:
@pacior a jak myślisz, czy dałoby radę wyjąć z obudowy sam parownik, bez jej wykręcania? to chyba byłoby mniej roboty i opór powietrza napewno byłby wtedy mniejszy
Kompletnie nie pamiętam jak to tam siedziało ale obstawiam że tak się nie da.
-
@barteu Jakbyś chciał to mam używany silnik dmuchawy, mogę Ci oddać za koszty przesyłki ;)