Hak do Tico
-
Pytanie mam takie - czy ktoś zmagał sie z tym tematem?? Mam zamiar założyć. Tikacz niestety nie jest przystosowany do ciągnięcia przyczep. Ciekawe jest to, że widziałem kilka z hakami. Czy ktoś coś wie, albo ma haka??
-
Pytanie mam takie - czy ktoś zmagał sie z tym tematem?? Mam zamiar założyć. Tikacz niestety nie
jest przystosowany do ciągnięcia przyczep. Ciekawe jest to, że widziałem kilka z hakami.
Czy ktoś coś wie, albo ma haka??Niestety Tico nie ma homologacji na hak. Kiedyś Voytass forwardował e-mailową rozmowę między nim a Daewoo w sprawie haka i oni nie przewidzieli haka.
Wydaje mi się możliwe zainstalowanie haka, ale trzeba przejść potem odpowiednie badania techniczne dopuszczające samochód do ruchu...
Mi się wydaje, że konstrukcja Tico może nie wytrzymać za dużego obciążenia przyczepy i ja bym w nim nie robił haka...
-
Niestety Tico nie ma homologacji na hak. Kiedyś Voytass forwardował e-mailową rozmowę między nim a Daewoo w sprawie
haka i oni nie przewidzieli haka.
Wydaje mi się możliwe zainstalowanie haka, ale trzeba przejść potem odpowiednie badania techniczne dopuszczające
samochód do ruchu...
Mi się wydaje, że konstrukcja Tico może nie wytrzymać za dużego obciążenia przyczepy i ja bym w nim nie robił
haka...1. Nie bardzo jest do czego dobrze go zalozyc
2. Homologacja samochodu wyraznie mowi, ze bez mozliwosci holowania, wiec nie wiem czy wogole da sie zalegalizowac zamontowany hak, a jesli nawet, to bedzie to mocno kosztowneJa sie zastanawiam po co komu hak w Tico? Wiadomo, ze dopuszczalna przepisami przyczepka, przy tak malej masie auta, bedzie na tyle malutka, ze IMO szkoda zachodu.
-
Pytanie mam takie - czy ktoś zmagał sie z tym tematem??
Mam zamiar założyć. Tikacz niestety nie jest
przystosowany do ciągnięcia przyczep. Ciekawe jest
to, że widziałem kilka z hakami. Czy ktoś coś wie,
albo ma haka??Witam teraz już niema szans na zainstalowanie haka ostatnie był montowane w1998roku potem Daewoo zabroniło,więc ci któży mają to będą mieć a na nowo instalowany niema szansy bo na przeglądzie nikt już się nie podłoży i nie wbije w papiery nowo zainstalowanego haka ja chciałem założyć hak w 99r.ale już niemożna było.
-
mialem kilka maluchow z hakami i mi sie przydawaly. Da sie ciagnac mala przyczepe z Niewiadowa. Dla mnie brak mozliwosci montazu haka w tico byl powaznym mankamentem i o malo nie przewazyl za CC przy decyzji kupna...
Potwierdzam, ze nie ma na to homologacji i nie da sie zalozyc....