Grzyby marynowane


  • Moderator

    Zastanawiam się jaki okres przydatności do spożycia mają takie grzybki,
    dziś porządkowałem piwnicę i jest kilka słoików nawet z 2007r.
    Spróbowałem grzybków z sezonu 2010r :D nie były złe aczkolwiek smak taki mocno octowy ;)
    Ma ktoś jakieś sprawdzone, zasłyszane opinie na ten temat?



  • Moja żona mówi że maksymalnie 5 lat. Wszystko zależy od przechowywania. Smak wiadomo że będzie inny. W necie piszą że jak nie ma pleśni to można jeść. Ja za takimi przysmakami nie przepadam .


  • Moderator

    Szkoda było wywalać takie piękne grzybki bez próbowania ;)
    Stwierdzam jednak że już dobre nie są.
    Na szczęście mam sporo z ubiegłorocznych zbiorów, głównie podgrzybków i słoik opieniek - szkoda że tylko jeden :(