Gaśnie po zapaleniu.
-
No właśnie - dotyczy to zapalania na gazie. Zawsze jest tak, że gdy silnik zimny zaskoczy po raz pierwszy, to natychmiast gaśnie. Dopiero po drugim przekręceniu kluczyka jest ok. Pewnie silnik dostaje za mało mieszanki i gdy na skutek pierwszego zapalenie zgromadzi się więcej gazu, to nie ma juz problemów przy drugim zapalaniu. Ale byłem w serwisie i podkręcili aplikację gazu przed zapaleniem. A problem na zimnym silniku nie zniknął. Na ciepłym nigdy tego problemu nie miałem. Może macie pomysł co to jest?
-
No właśnie - dotyczy to zapalania na gazie. Zawsze jest tak, że gdy silnik zimny zaskoczy po raz
pierwszy, to natychmiast gaśnie. Dopiero po drugim przekręceniu kluczyka jest ok. Pewnie
silnik dostaje za mało mieszanki i gdy na skutek pierwszego zapalenie zgromadzi się więcej
gazu, to nie ma juz problemów przy drugim zapalaniu. Ale byłem w serwisie i podkręcili
aplikację gazu przed zapaleniem. A problem na zimnym silniku nie zniknął. Na ciepłym nigdy
tego problemu nie miałem. Może macie pomysł co to jest?
Ja tylko dadam że mam to samo... -
Ja tylko dadam że mam to samo...
A umni nie gasnie ale po nocy raczej mam mala szanse na zapalenie za 1-szym razem
Troche pokrece, wylacze, pokrece chwilke i dopiero zapala (Czyli za drugim razem) - co innego gdy zapalam po krotszym czasie, to zapala od reki. Zauwazylem, ze pewne znaczenie ma na to ustawienie pokretla regulacji mieszanki na reduktorze. -
No właśnie - dotyczy to zapalania na gazie. Zawsze jest tak, że gdy silnik zimny zaskoczy po raz
pierwszy, to natychmiast gaśnie. Dopiero po drugim przekręceniu kluczyka jest ok. Pewnie
silnik dostaje za mało mieszanki i gdy na skutek pierwszego zapalenie zgromadzi się więcej
gazu, to nie ma juz problemów przy drugim zapalaniu. Ale byłem w serwisie i podkręcili
aplikację gazu przed zapaleniem. A problem na zimnym silniku nie zniknął. Na ciepłym nigdy
tego problemu nie miałem. Może macie pomysł co to jest?metoda po przekreceniu kluczyka czyli z wlaczonym zaplonem
ja stosuje taka metode : mam taki czerwony pstryczek cos w stylu ssania obok przelacznika benzyna gaz.
naciskam go na okolo 2 sekundy potem wciskam pedal gazu 2 razy do oporu i puszczam , silnik zapala za pierwszym razem i niegasnie zarowno w zimie i lecie