Co dziś grzebałem w swoim Swifcie
-
Malowanie listew przy przednich oknach (kiedyś pokrytych gumą, a obecnie zdartych do metalu ) lakierem do zderzaków.
-
Wspawanie tłumika środkowego od Polo, jest znacznie ciszej, ale tłumik bez wkładki na niskich obrotach (tzn do 2 tysi) baardzo wyje basem, więc pewnie jeszcze z jeden tłumik będzie trzeba po drodze wrzucić
-
wymieniona klamka wewnętrzna od kierowcy na zamiennik Akusan - stara została wyrwana i przy okazji poznałem jak swift kąsa sprężynkami , przy okazji zdejmowania boczku przynitowana listwa przyszybowa wewnętrzna którą często gubiłem przy otwartym oknie
-
- wyregulowanie cięgna klamki drzwi pasażera z przodu - klamka nie otwierała drzwi
- wyregulowanie drzwi kierowcy - nie zamykały się do końca, odstawały, był przewiew powietrza, czujnik drzwi traktował je jako otwarte.
-
- wyregulowanie
cięgna klamki drzwi pasażera z przodu - klamka nie otwierała drzwi - wyregulowanie
drzwi kierowcy - nie zamykały się do końca, odstawały, był przewiew powietrza,
czujnik drzwi traktował je jako otwarte.
To jeszcze pisz, w którym aucie to robiłeś
- wyregulowanie
-
Dzisiaj zrobiona wkładka ledowa do lampki przy lusterku, oświetlenie bagażnika paskiem z 6 diodami led oraz taka samoróbkowa dokładka dolna przedniego zderzaka.
Koszt ogólny prac - 0 zł
-
Skąd taka fajna dokładka?
A poza tym pokaż audio w pełnej okazałości i napisz jak się sprawuje -
Skąd taka fajna
dokładka?
A poza tym pokaż
audio w pełnej okazałości i napisz jak się sprawujeJak się dobrze przyjrzysz to zobaczysz, że zrobiłem ją z górnej dokładki zderzaka odcinając tą ramkę na grill Jest po prostu do góry nogami - 180 stopni odwrócona w stosynku do tej pod lampami
Zainspirował mnie Boxxing kiedyś z tą dokładką, ale on kombinował dać ją tak samo jak leży na górze - ale wtedy robiłby się pług śnieżny
A co do audio, to w tych kabelkach Lighting Audio by Rockford Fosgate samoczynnie pękła oprawka bezpiecznika i kabel idący od aku leżał sobie pod napięciem na wężu od chłodnicy
Jakby to dotknęło masy to aż strach pomyśleć
Na razie nie kupiłem nowej oprawki, bo miałem wydatki urlopowe i dodatkowo na wyjazd musiałem wyjąć tubę z bagarka i na razie leży w salonie
Ale obiecuję, że pod koniec miesiąca to ogarnę, bo już tęsknię do tego masażu pleców
-
Pacjent: Manuel
- rozwiązany problem podwyższonych obrotów na Pb, oraz delikatny spadek mocy na LPG. Zaworek PCV powiedział papa. Zatem został zaślepiony ( w garażu mam jeszcze jeden wiec powróci wkrótce do auta sprawny jak będę w domu)
Pacjent: Szafirek
- wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów. ciekło z niej strumieniami i smierdziało podczas jazdy.
- wstępne oględziny zamka tylnych drzwi (klamka zewnętrzna nie chce ich otwierać). plastiki w klamce się trochę wyrobiły i za duzy luz jest, co sprawia ze nie chce się do konca nacisnąć zamek
- zakupienie filtra oleju BOSCH, oleju ELF SRI 15W40, paska rozrządu MITSUBOSHI, rolki napinacza SKF, 17x uszczelniacz trzonka zaworu ELRING, 4x uszczelniacze wałka krzywkowego oraz wału korbowego CORTECO.
i zrobiłem zdjęcie dla kogoś kto chce spojrzeć i sobie porównać drzwi tylne w sedanie (np. w celu przełożenia elektryki lub centralnego zamka w przyszłości)
-
Hehehe nie mogę, tyle kombinacji z dokładkami Laguna, Polo i inne opcje. A wystarczyło ją dać na odwrót Pasuje idealnie. Już wiem co zrobię z moją leżącą dokładką. Dzięki
-
Niezły pomysł
-
Hehehe nie mogę,
tyle kombinacji z dokładkami Laguna, Polo i inne opcje. A wystarczyło ją dać na
odwrót Pasuje idealnie. Już wiem co zrobię z moją leżącą dokładką. DziękiPaczałem na alledrogo to dokładka do Laguny sporo kosztuje
Prowizorka zawsze jest najlepsza i najtrwalsza
Jak zmieniałem wiosną zderzak na wersję GS/GTI to w komplecie dostałem również górną dokładkę.
Leżała sobie i czekała i się doczekała na pomysłowego Dobromira
Do tego jest elastyczna więc może kilka przytarć wytrzyma
-
Ja dziś robiłem przekładkę opon i palenie dwóch strucli, 8V za pierwszym razem odpalił po prawie 10 miesiącach stania w garażu
-
Ja dziś robiłem
przekładkę opon i palenie dwóch strucli, 8V za pierwszym razem odpalił po prawie 10
miesiącach stania w garażuHellsin do kiedy jesteś w PL? Od soboty jestem w Częstochowie więc może jakiś mini spot przy browarze?
-
a ja dzis z nudow zaczalem powoli robic rollbar'a cos w ten desen
http://i305.photobucket.com/albums/nn216/madaboutmx5s/pitcrewanddogs070310004.jpg
-
a ja dzis z nudow
zaczalem powoli robic rollbar'a cos w ten desen
http://i305.photobucket.com/albums/nn216/madaboutmx5s/pitcrewanddogs070310004.jpgCiekawa rzecz
Będzie w chromie, czarne czy białe jak reszta lakieru?
-
Pewnie w kolor palokow i rozporek a do bialego w sumie wszystko pasuje
-
Hellsin do kiedy
jesteś w PL? Od soboty jestem w Częstochowie więc może jakiś mini spot przy
browarze?nie wiem, możliwe że będę w sobotę to się coś może zmota
-
Przykręciłem nakrętki do felg kupione od Alka. Teraz się nie martwię że zgubię kółka Szkoda tego jego swifta bo pomimo że rozbity nadal wygląda na perełkę. Fotele i cały środek jest jak nowy.
-
Przykręciłem
nakrętki do felg kupione od Alka.Bez zdjęć się nie liczy...