Co dziś grzebałem w swoim Swifcie
-
Właź pod auto jeżeli naprawdę Ci zależy na poprawie właściwości WRC
Taaka koza że na kolanach byś tam wszedł
-
Kooza MEEEEEE! wchodź w kanał i mierz od środka do środka.
-
Dla mnie mój już też jest kozą, ale rzeźbić nie będę.
-
Ile dałeś za tego
BOLL'a?20 zł za puchę 400 ml razem z rurką do aplikacji
-
Dostałem taką rurkę
tyle że metrową, wyjdzie na 2 rozpórkiMetrowa nie starczy na 2 rozpórki... Pomiędzy śrubami wahaczy jest coś pomiędzy 70-80 cm z tego co pamiętam
-
20 zł za puchę 400
ml razem z rurką do aplikacjiTo ja dziś dałem 24 za 500 ml, ale MOTIP'a.
-
To ja dziś dałem 24
za 500 ml, ale MOTIP'a.Mocowanka, czy progi?
Bo na progi pójdzie pucha i na mocowania też spokojnie druga...
Ja muszę kupić jeszcze z jedną przynajmniej, bo w tylne mocowania też przydałoby się trysnąć przed zimą
-
Mocowanka, czy
progi?I jedno i drugie.
Jak nie starczy to w sklepie mają jeszcze z 5 opakowań, więc lajt. -
rozbierałem to i owo w GTi, jutro dalszy ciąg i po święcie to samo
-
rozbierałem to i
owo w GTi, jutro dalszy ciąg i po święcie to samoWeź no się pochwal tym swoim dawcom
-
Weź no się pochwal
tym swoim dawcomnie ma czym naprawdę, stał na allegro, jest w wątku od GTi - rozbiera się powoli i czeka go złom ...
Na początku żal mi go było rozbierać, ale czym bardziej go rozbieram, to przekonuję się, że nie było co ratować ... chyba że by się ktoś bardzo uparł ...
Z tyłu lewy bok kiedyś miał przygodę ... ruda lekko już go zjadła ... przednie dolne mocowanie zjedzone, pełno ognisk korozji wszędzie ... ale o dziwo zarówno mocowania przednich wahaczy ( porządne nafasalanie śrubokrętem ) przyniosło jedną dziurkę w lewym mocowaniu, po zdjęciu nakładek nadal twierdzę że podłoga nie jest w najgorszym stanie ...
Jeszcze parę godzin walki i będzie wszystko wyjęte to co chcę żeby ocalało od zagłady. -
podpowiesz mi jak sobie radzisz z pozbyciem sie dokumentów na autko i OC ?
chciałbym sobie kupić dawce , PW -
ja swojego gti bede zlomowac za freee czyli mi nic nie placa a ja im tez nic tylko bude musze pociac na kawalki wsadzic do auta i zawiesc im bo tak to za lawete musze placic
-
spisujesz umowe ze złomiarzem czy bierzesz kwitek i jedziesz wyrejestrować?
-
podpowiesz mi jak
sobie radzisz z pozbyciem sie dokumentów na autko i OC ?nie ma w tym wielkiej filozofii*
Kupujesz auto i spisujesz umowę.
Od tego dnia masz 30 dni na rozebranie auta i zezłomowanie w okręgowej stacji rozbiórki pojazdów ( tej z certyfikatem ).
Jeśli nie to wtedy trzeba auto przerejestrować i opłacić OC ...
Wcześniej skarbówkę trzeba opłacić niestety ...
Dlatego warto w te 30 dni rozebrać auto ( tak, bo raczej każda stacja przyjmuje zdekompletowane auto, bo tak by wszyscy jeździli gdzie indziej ).
Jak przyjadą do Ciebie po auto na plac lawetą dostaniesz 50-100 zł, jak sam dostarczysz niewiele więcej ... jak bardzo zdekompletujesz, wtedy tylko pewnie zaoferują lawetę gratis i nic nie dadzą. Na skupie zazwyczaj interesuje ich umowa kupna i:- Dowód rejestracyjny (w przypadku jego braku należy zgłosić się do swojego Wydziału Komunikacji w celu wystawienia kserokopii dowodu rejestracyjnego potwierdzonej za zgodność z oryginałem lub Zaświadczenia potwierdzającego dane zawarte w dowodzie).
- Karta pojazdu (jeśli była wydana). Posiadają ją wszystkie pojazdy zarejestrowane w Polsce od 2000r.
- Właściciel (właściciele) pojazdu wraz z dowodem (dowodami) osobistym(i).
Potem z papierkami zezłomowania do urzędu ( tam wypełniasz pismo i jest opłata jakaś mała, ile nie pamiętam ). Następnie jak już masz ten kwit idziesz do ubezpieczyciela, że nie masz czego ubezpieczać i wszystko.
-
- czemu gwiazdka, bo są różne drogi, różni ludzie, ja napisałem Ci wersję oficjalną najprostszą, można to obejść na wiele sposobów, pytanie czy warto, oraz co zyskujemy
-
ja swojego gti bede
zlomowac za freee czyli mi nic nie placa a ja im tez nic tylko bude musze pociac
na kawalki wsadzic do auta i zawiesc im bo tak to za lawete musze placicu Ciebie jest inna sytuacja, bo GTi to auto brata ( jeśli dobrze pamiętam ), więc już było kupione i tylko złomujesz więc nic nie płacisz więcej ... co innego jak kupujesz auto od kogoś, rozbierasz na szybko i złomujesz ...
-
bardziej bym chciał całe autko zostawić w stodole ,i jak cos będzie potrzeba to sobie wykręcić
-
bardziej bym chciał
całe autko zostawić w stodole ,i jak cos będzie potrzeba to sobie wykręcićmasz zamiar swapowac?
-
oj nie jest tak pięknie jak piszesz. ze złomowcem trzeba się dogadać, bo wg prawa za kazdy brakujący kilogram płacisz 2zł. nie ma nigdzie napisane ze oni MUSZA ci zapłacić, a czesto przy zdekompletowanym aucie, ty płacisz za milczenie.
dodatkowo w ciągu 30 dni po zakupie auta zgłaszasz wyrejestrowanie z powodu złomowania, ale w starostwie gdzie to auto jest obecnie zarejestrowane. stąd ja po złomowaniu sedana musiałem przejechać się jeszcze 150 km ponownie do urzędu.
-
nie nie , myśle żeby przyprowadzić sobie sedana od niemców ,najlepiej 4WD i jeździć nim , a mojego zostawić z sentymentu jako dawcę , bo wiem co w nim siedzi zdrowego .