Co dziś grzebałem w swoim Swifcie
-
Dziś wykonane:
- malowanie zacisków i bębnów
- zmiana kółek na letnie
- przymiarka drugiego kompletu alufelg (potrzebne pierścienie centrujące i 2 oponki)
- malowanie tylnej rozpórki
- wymiana przednich tarcz na nacinane Speedmaxy
- wymiana klocków hamulcowych
- smarowanie prowadnic zacisków
- wymiana żarówek na Bosma Classic Gold ( po ustawieniu wysokości świateł przez diagnostę świecą pięknie)
- porządek w bagażniku
Ładna pogoda, aż chce się grzebać
-
W sobotę zamieniłem Fondmetale na takie coś:
-
Elegancja panie
-
W sobotę zamieniłem
Fondmetale na takie coś:chyba lepiej się prezenci, choć Fondmetale polished, pewnie by się prezenciły jeszcze lepiej, szkoda że taka koza
-
Tez zmieniałem fele, samochód całkiem inny od razu wizualnie lepiej się prezenci co do sprężyn jak nie założę swoich bo muszę zobaczyć jak będzie to wyglądało na felach. Jak coś mogę odsprzedać za taka sama cenę. Mody oczywiście na plus
-
chyba lepiej się
prezenci, choć Fondmetale polished, pewnie by się prezenciły jeszcze lepiej, szkoda
że taka kozaNiżej nie zejdę i tak jest taczka Przednią rozpórką zdarza się zaczepić na polnej drodze, a tył dlatego tak wysoko, bo ostatnio praktycznie ciągle jeżdżę z obciążeniem
-
Fele wymienione jakieś dwa tygodnie temu ale dopiero teraz się pochwale bo jakoś nie miałem czasu żeby wejść pomalowane zaciski hamulcowe razem z bębnami hammerite złoty połysk, czyszczone wszystko szczotka druciana i papierem ściernym ha Takie dzisiejsze na felach
-
No i elegancko
Zakup sobie jeszcze halogenki takie duże jak u mnie
Jakby co to moje Fondmetale wystawiłem na sprzedaż
Ogłoszenie na Motogiełdzie powinno się niebawem ukazać
-
Damianoo felunek z tablicy z zeszłego roku? Jeśli tak to się długo zastanawiałem nad nim, pamiętam, że gość nie chciał dużo. Zrezygnowałem ze względu na rozmiar. Adamo strasznie dużo chcesz, szczerze wątpię, że zhandlujesz za tą cenę Chyba, że trafi się pasjonat
-
Tak to są te co były na tablicy z oponkami zimowymi, dokładnie 250zł kosztowały.
-
Jakiej to w ogóle firmy jest? Zacna fela, mi się troszkę kojarzy z Volkami te37.
-
Adamo strasznie dużo
chcesz, szczerze wątpię, że zhandlujesz za tą cenę Chyba, że trafi się pasjonatLiczę właśnie na pasjonata, który sobie je wypoleruje na lustro. No i były na wyposażeniu seryjnym w GTI-kach
Nie trzeba stosować żadnych pierścieni centrujących, wszystko pasuje pięknie, nic nie obciera nawet przy pełnym załadunku auta.Felgi są proste, ich budowa jest pancerna, idealnie nawet nadają się pod opony zimowe. Kolega MKV ma właśnie takie na zimę pomalowane proszkowo na czarno.
Zawsze mogę je opchnąć bez opon, wtedy cena spada o stówkę (dwie opony z końcówką bieżnika, dwie jeszcze w miarę).
Jeśli miałbym je tanio sprzedać, to wolę je zatrzymać i sam się pobawić w polerowanie
A może sam je sobie na zimę zostawię Finanse mnie aż tak strasznie nie cisną
-
A może sam je sobie
na zimę zostawię Finanse mnie aż tak strasznie nie cisnąJa bym tak zrobił na Twoim miejscu.
-
Jakiej to w ogóle
firmy jest? Zacna fela, mi się troszkę kojarzy z Volkami te37.Firma to OZ tylko nie wiem jaki to model właśnie dlatego je kupiłem że były podobne do volk te37 małe może rozmiarowo ale wyglad mają
Adamo gdybym miał kase to bym je kupil od Ciebie i pozniej bym je odrestaurował jak były w oryginale może duzo bym na nich nie zarobił ale satysfakcje bym miał zreszta po swoich juz mam satysfakcje i wiem że to duzo czasu zabiera taka robota ale warto -
Ja bym tak zrobił
na Twoim miejscu.Jestem coraz bliższy temu zamiarowi
-
Coś mało grzebiecie przy swoich Swiftach
Ostatnio wymieniłem filtr powietrza
Fondmetale już mają nowego właściciela, na zimę zostają stalówki 13"
-
Fondmetale już mają
nowego właściciela, na zimę zostają stalówki 13" -
Prostowanie podgiętej dolnej rozpórki, wydech trochę się o nią obijał
-
Z racji, że z rana miałem brak świateł mijania, postanowiłem dziś do nich zajrzeć.
Przekaźniki pod deską działały, winnym okazała się luźna wtyczka od przełącznika zespolonego, elektryk 2 lata temu podczas przekładki zrobił wielkie G..., wsadził druty w luźną wtyczkę, przez co przewody grzały się i wręcz okopciły plastik. Wsuwki wyjąłem, podgiąłem, oczyściłem, zalutowałem, zaizolowałem i zamocowałem w plastiku. Obecnie nic się nie grzeje, świeci, działa, zadanie wykonane. -
Ok. 4 godziny na mycie, sprzątanie i całkowitą polerkę auta.