Strona klubowa
-
ja mogę pomóc tylko
finansowo, czasowo nie dam rady robiąc po 10-12h dziennie ...Wiesz, nie Ty jeden mieszkasz i pracujesz w Polsce
Jak chcesz jeszcze porozmawiać to zapraszam na PW
I tam proponuję, żebyście sobie pokrzyczeli bo watek jest o czym innym - tutaj jest potrzebny jakiś konstruktywizm a nie Hellsin szukający kolejnej osoby do kłótni (wybacz, ale to samo już miałeś i ze mną i z Bartim i z wieloma innymi klubowiczami. Aha - i piłem z Tobą wodę ognistą na zlocie więc mogę Ci pisać per Ty
A tak bardziej serio to uspokójcie się dziewczyny bo się zachowujecie jakby się Wam okres zbliżał
Składka to składka ale trzeba kogoś kto pociągnie prowadzenie stronki i będzie to robił regularnie. Ja kiedyś miałem na to czas i pomagałem z prowadzeniu takich stron jak HELP.PL czy REDAKCJA.NET ale to było wiele wiele lat temu.
Teraz potrzebujemy tak:
1. Kogoś kto ogarnia trochę samą technikę prowadzenia stronki internetowej z newsami.
2. Kasę na stronkę i hosting można zbierać na forum ale zaczynając jakieś powiedzmy 2 miesiące przed terminem zapłaty.
3. Osób które przynajmniej raz w tygodniu zebrały by się aby napisać jakiegoś newsa na stronce związanego czy to z nowościami czy ze znalezieniem czegoś w sieci o Swifcie itp.Ja osobiście od już chyba 3 lat należę do Klubu Suzuki Polska, gdzie organizacja jest o niebo lepsza niż u nas. Ba nawet płacę coroczną składkę. Tam się coś dzieje, a ludzie maja też duuuużo innych zajęć niż prowadzenie stronki/forum/organizację zlotów itp - ale wiecie co? Znajdują na to czas!
Jasne - są i problemy ale one są wszędzie i tego nigdy sie nie uniknie - szukajmy rozwiązań a nie problemów jak wypominanie sobie, że ten klepie posty a ten coś innego!
-
Wiesz, nie Ty jeden
mieszkasz i pracujesz w Polsceyyy no nie bardzo
tutaj jest potrzebny jakiś
konstruktywizm a nie Hellsin szukający kolejnej osoby do kłótni (wybacz, ale to samo
już miałeś i ze mną i z Bartim i z wieloma innymi klubowiczami. Aha - i piłem z Tobą
wodę ognistą na zlocie więc mogę Ci pisać per Tynie szukam, po prostu nie lubię cwaniactwa i tyle.
Z wieloma - nie popadajmy w paranoję
Pilimy - trueTeraz potrzebujemy
tak:
1. Kogoś kto
ogarnia trochę samą technikę prowadzenia stronki internetowej z newsami.
2. Kasę na stronkę
i hosting można zbierać na forum ale zaczynając jakieś powiedzmy 2 miesiące przed
terminem zapłaty.
3. Osób które
przynajmniej raz w tygodniu zebrały by się aby napisać jakiegoś newsa na stronce
związanego czy to z nowościami czy ze znalezieniem czegoś w sieci o Swifcie itp.polać mu
2 - dla mnie nie ma problemu tak jak pisałem wcześniej.
1 - umiem, ale 3 mnie wykluczaJa osobiście od już
chyba 3 lat należę do Klubu Suzuki Polska, gdzie organizacja jest o niebo lepsza niż
u nas. Ba nawet płacę coroczną składkę. Tam się coś dzieje, a ludzie maja też
duuuużo innych zajęć niż prowadzenie stronki/forum/organizację zlotów itp - ale
wiecie co? Znajdują na to czas!organizacja, w której działa wielu ludzi, nie jednostka tak jak u nas ...
Jasne - są i
problemy ale one są wszędzie i tego nigdy sie nie uniknie - szukajmy rozwiązań a nie
problemów jak wypominanie sobie, że ten klepie posty a ten coś innego!to też o tym pisałem koledze Olkowi, tu w temacie jest potrzebna naprawdę burza mózgów, ale do tego osoby chętne do działania ...
-
Teraz potrzebujemy
tak:
1. Kogoś kto
ogarnia trochę samą technikę prowadzenia stronki internetowej z newsami.Na chwilę obecną na tym się nie znam.
2. Kasę na stronkę
i hosting można zbierać na forum ale zaczynając jakieś powiedzmy 2 miesiące przed
terminem zapłaty.Chętnie dorzucę kilka PLN na utrzymanie strony.
3. Osób które
przynajmniej raz w tygodniu zebrały by się aby napisać jakiegoś newsa na stronce
związanego czy to z nowościami czy ze znalezieniem czegoś w sieci o Swifcie itp.Wrzuciłem 2 skany artykułów na temat swifta, więc jak ktoś mi przypomni jak to się wpisywało, to mogę się zająć newsami na stronie.
Pytanie, czy znajdzie się ktoś, kto ogarnie pkt. 1?
-
Ja mogę jak kolega Ryłek mogę coś pomóc przy dodaniu czegoś nowego itp
na technice stronek troszkę kiepsko u mnie.ale zgłaszam chęci do pomocy. Bo ja czasu mam nadmiar a i parę PLN na stronkę się znajdzie -
Pytanie, czy
znajdzie się ktoś, kto ogarnie pkt. 1?Ano widzisz - widzę, że do zlosnikia przyłączyłeś się dość dawno a Erde już nie rad pisał o tym, że potrzeba ludzi oraz jak i co robić - było się wtedy zgłosić
Nawet ja kiedyś kilka newsów napisałem, Kiniecki chyba ogarniał trochę galerię zdjęć, ja potem montowałem filmik ze zdjęć ze zlotów, ale potrzeba więcej ludzi i więcej chęci!Problem w tym, że to trzeba robić regularnie a nie tylko w momencie krytycznym taki jak ten. Nawet jak teraz by się zebrało kilka osób do pociągnięcia tego to ja się zastanawiam, jaki zapał będą miały te osoby za miesiąc czy dwa!
W którymś poście powyżej ktoś napisał, że to już nie to samo co za czasów starej gwardiii - to fakt.
Jeśli komus się uda to poszukajcie zdjęć jak wyglądały starsze nawet i spoty Swift Klubu. Wczoraj w nocy przeglądałem na komputerze jakieś bardzo stare zdjęcia z telefonów - kiedyś było inaczej... Paruch, drgrin, piterk, bracia gti, naczelny_filozof, reno22, barti, kedzior20, fatum i brat fatum, gunio i wielu wielu innych - wtedy tu się coś działo i klub oddychał pełną piersią. Teraz pozostali tylko albo Ci, którzy albo lubią pisać na zlosnikiu i znają osobiście z dawnych zlotów osoby z którymi piszą albo Ci którzy są trochę pozytywnie szurnięci i dalej brną w Swifta i jego utrzymanie/remontowanie/modyfikacje.A reszta? Reszta kupi swifta, spyta jaki najgłośniejszy ale i najtańszy wydech można do niego kupic a potem go zajeździ i kupi coś nowszego z dojczlandu i opuści zlosnikia z kilkoma postami na forum - na stronke klubowa nawet nie zaglądając...
-
Kurcze powiem tak może będę krytykowany, ale trudno.
Do starej gwardii nie należę, ale w posiadaniu mam 2 swifty nie udzielam się praktycznie na forum, ale to z tego względu że jestem zielony w temacie i uczę się poprzez zadawanie pytań, jestem na zlosnikiu codziennie i czytam każdy temat z którym jestem " w plecy " ale po przeczytaniu kilku postów wyżej to strach się już pytać o cokolwiek, a to z tego względu że tak zostali tu obrzuceni błotem Ci co się tylko pytają, a nie dają nic od siebie...
Ja mimo mojej najniższej krajowej i miliona wydatków znajdę trochę żeby się dorzucić do zbiórki, a w reszcie nie pomogę! Ewentualnie mój znajomy zajmuje się prowadzeniem stron i hostingiem więc jakby co mogę pogadać.
-
Nie denerwuj się Erde - strona klubowa zmarła naturalną śmiercią - wszystko co potrzeba jest tu na forum. Tu się wszyscy "spotykają", wymieniają doświadczeniami i widocznie to wystarcza. Strona klubowa wg mnie nie jest już potrzebna - i tak nic na niej praktycznie nie było...
Do ostatniej zbiórki też się skromnie dorzuciłem, a ze strony nie korzystałem, bo po co - wszystko można znaleźć na "zlosnikiu".
A co do organizacji to już wszystko wyjaśnił ostatni odwołany zlot - tak samo jest z całym "klubem" - samo forum po prostu wystarcza. Starzy członkowie klubu i tak już jeżdżą innymi autami, mają rodziny i o Swiftklubie zapomnieli, a nowszym wystarcza samo forum.
A nawet w latach świetności Swiftklubu to ile było czynnych członków?
-
ja też mogę rzucić coś na utrzymanie strony.
Pzdr
-
Skoro nikt nie ma ani czasu i pojęcia a jak ma czas to pojęcia nie ma to może zrobić taki myk, że stronkę oddać pod opiekę profi firmie, która się tym zajmuje, piszemy do firmy co chcemy umieścić albo właściwie to do osoby, której jesteśmy przydzieleni. Składka na to obowiązkowa dla każdego klubowicza i problem rozwiązany jest stronka i jest za co ją opłacać, jeśli byśmy się na coś takiego zdecydowali mogę podrzucić sprawdzoną firmę.
Nie chce mi się już cytować, ale co do tego co napisał MKV o klubie Suzuki, weźmy pod uwagę, że u nas większość to osoby młode/studenci, którzy pewnie nie mają hajsu na składki takie jakie są w klubie Suzuki, myślę, że jeśli zdecydowalibyśmy się na wariant zaproponowany powyżej, to zmieścilibyśmy się w 30 na klubowicza na rok a to chyba jest suma, na która każdy klubowicz może sobie pozwolić.
-
Nie chce mi się już
cytować, ale co do tego co napisał MKV o klubie Suzuki, weźmy pod uwagę, że u nas
większość to osoby młode/studenci, którzy pewnie nie mają hajsu na składki takie
jakie są w klubie Suzukitam jest inna bajka - stowarzyszenie ...
myślę, że jeśli zdecydowalibyśmy się na wariant
zaproponowany powyżej, to zmieścilibyśmy się w 30 na klubowicza na rok a to chyba
jest suma, na która każdy klubowicz może sobie pozwolić.nie głupi pomysł, tylko ta osoba też musiała by się zarejestrować na zlosnikiu, ze względu na kopalnie wiedzy, którą częściowo można by przenieść.
-
nie głupi pomysł,
tylko ta osoba też musiała by się zarejestrować na zlosnikiu, ze względu na kopalnie
wiedzy, którą częściowo można by przenieść.Myśle, że tego nie możemy oczekiwać od pracownika firmy, który będzie wyznaczony do kontaktów z nami, ale chyba nie ma nic na przeszkodzie, żebyśmy sami wybrali co ma być wrzucone na stronę a jak pojawi się coś nowego, istotnego dla nas, dorzucać na bieżąco. Firma ta zajmuje się też hostingiem więc, mielibyśmy 2 w 1.
-
No to co w końcu, robimy jakąś zbiórkę pieniędzy czy nie?! Jak na razie strona klubowa działa, pytanie jak długo jeszcze...
Z tego co widziałem w zeszłym roku zbiórka poszła sprawnie to i w tym pójdzie...
Podstawa to zebrać pieniądze, a potem będziemy się zastanawiać co dalej. -
No to co w końcu,
robimy jakąś zbiórkę pieniędzy czy nie?! Jak na razie strona klubowa działa,
pytanie jak długo jeszcze...
Z tego co widziałem
w zeszłym roku zbiórka poszła sprawnie to i w tym pójdzie...
Podstawa to zebrać
pieniądze, a potem będziemy się zastanawiać co dalej.No to zbieraj, dawaj nr konta i ludzie będą wpłacać
-
No to zbieraj,
dawaj nr konta i ludzie będą wpłacaćJa?! Ja jestem bardzo nieodpowiedzialny proszę pana, więc to chyba niedobry pomysł... Zaraz bym przepił i co by było...
-
Ja?! Ja
jestem bardzo nieodpowiedzialny proszę pana, więc to chyba niedobry pomysł...
Zaraz bym przepił i co by było...I tak właśnie wygląda organizacja... biją pianę,post za postem a jak trzeba się wykazać czynami to jest wykręcanie kota ogonem, tyle prawdy tak jak Erde pisał...lepka i ramki tylko z sentymentu do starych dobrych czasów, przyszłości klubu kolorowo nie widzę
-
I tak właśnie
wygląda organizacja... biją pianę,post za postem a jak trzeba się wykazać czynami to
jest wykręcanie kota ogonem, tyle prawdy tak jak Erde pisał...lepka i ramki tylko
z sentymentu do starych dobrych czasów, przyszłości klubu kolorowo nie widzęNie no tak w sumie to mógłbym zbierać te pieniądze... Tylko i tak musiałbym je potem komuś przesłać...
Co do zajmowania się stronką to można by zrobić tak jak pisał kolega przemo90lodz...
Podstawa to to żebyśmy się zdecydowali czy stronką zajmie się ktoś z nas czy oddajemy ją w ręce jakiejś firmy(mogę zrobić ankietę i się każdy wypowie!)... -
Kurde, szkoda klubu i ludzi znajdującym się w nim. Niestety realia są straszne ponieważ z tego co widzę to nikt nie ma czasu na prowadzenie strony, bo wszyscy są zapracowani a jak już wrócą do domu to im się po prostu nie chce. Smutne ale prawdziwe.
P.S. WEŹMY SIĘ DO KUPY I RATUJMY KLUB!!!
-
oj tak to już nie ten sam klub
jak to mówią: nic nie trwa wiecznie... niestety..
ja niestety nie pomogę w kwestii technicznej ale finansowo wspomogę
-
Jak dotąd jest to najlepsza strona klubowa. Są jeszcze inne ale taki tam bałagan że nic znaleźć nie można. Ja to zniknie to będzie tragedia.
-
Moim skromnym zdaniem klub nie istnieje juz od dawna. Pare dni temu na wspolnym spotkaniu z pewnymi dwoma juz nie koniecznie kawalerami wspominalismy stare czasy. Pojawil sie temat strony. Widze, ze jest oficjalnie juz off. Dla mnie szkoda, bo brakuje mi pare filmow i zestawow zdjec z 2-3 zlotow. Klub to ladny kawalek mojego zycia, jestem za opcja wrzucenia tego co bylo chocby tylko na pamiatke starych czasow. Kasa sie znajdzie napewno. Zabrzmi to glupio ale i ja sie nie nie znam na robieniu stron a prawda jest taka, ze osoby ktore potrafia to robic dobrze po prostu zakonczyly juz ten etap [swiftklub] Dobrze by bylo jednak dac strone komus kto jest chetny ale nie koniecznie z duzym doswiadczeniem.
Na koniec istotne info: pojawil sie pomysl zrobienia drugiego niezlota czyli niejako XIII zlota. Skrzyknac wszystkich najstarszych bywalcow, moze i przy okazji wybrac nowego zarzadce strony... Oczywiscie wszyscy inni mile widziani ale juz bez meczenia o wplate zaliczki itp. Kto bedzie chcial tez przyjedzie [info na forum] Z reszta tak kiedys bylo i byc powinno zawsze. Kwestia wykonania rozeznania jeden przez drugiego i powinno sie udac.