Strona klubowa
-
M@rek, jako jeden z
nielicznych już zostałeś, podobnie jak ja. Takie trochę dinozaury z nas - na
wyginięciu. Czyli patrząc generalnie to już nas nie ma Jeszcze jest troszkę osób,
powiedzmy z drugiej tury czyli tak gdzieś z okolic 2005 roku ale też już niedobitki
Nie będę wymieniał ale nie da się ukryć, że coraz mniej osób z tej starej ekipy
zostało.I duża część z nich to ci, co chcą brać a nie dawać Ehh, łza się w oku kręci
-
Też uważam, że trzeba podtrzymać stronkę!
Co do przekazania to powinien być to ktoś kto jest dość aktywny na forum(bo będzie mógł równie często aktualizować stronę) i dość długo(z 5-6 lat min.)...
Jak się ktoś znajdzie to stronka na pewno otrzyma "drugie życie"... -
Jak wszyscy to mają w d... to ja też. Nie będę już poświęcał
swojego prywatnego czasu i pieniędzy widząc taki zapał wśród ludzi.ja nie mam, z resztą nigdy nie miałem ...
Ani prosił po
raz n-ty o pomoc we współtworzeniu strony. Tak naprawdę ludzi, którzy tworzyli ten
klub i którym zależało na jego losie już tu nie ma.sam starałem się jakiś czas temu coś wrzucić, a to na główną, a to how to, niestety życie zweryfikowało, że nie mam za bardzo na to czasu wiem, wiem winny się tłumaczy
To już nie ten Klub co kiedyś.
to fakt, świeża krew chce tylko brać ... nic więcej ...
Termin opłacenia
hostingu już minął, nie przedłużyłem go. Strona lada dzień przestanie działać.
Backup jest - jak znajdą się chętni do zajęcia tematem tzn. załatwienia serwera i
administrowania stroną to mogę go udostępnić.to niezła kapa
Jak nie to trudno. Wszystko kiedyś
umiera.w sumie już klub umarł ... patrz chociażby ostatni zlot ...
-
w sumie już klub umarł ... patrz chociażby ostatni zlot ...
Albo spoty... też przez ostatni rok praktycznie nie było. Nowi przychodzą, czegoś chcą i znikają - nic tylko konsumpcja. Ciekawe czy jakbym kolejnego grilla klubowego robił (a było chyba 5) to czy by się chętni znaleźli bo kontakty to już tylko w telefonie z niektórymi na FB zostały a w klubie o wielu osobach cisza...
-
Albo spoty... też
przez ostatni rok praktycznie nie było.na śląsku tragedii nie ma jeśli chodzi o frekwencję, niestety częstotliwość ich jest uboższa niż kiedyś ...
-
ze z klubem cos nie tak sie dzialo, wiedzialem juz chwile po rejestracji. tuz po tym jak rozsypal sie ostatni zlot, przez osoby ktore chyba nawet najbardziej go pragnely, juz sie tylko utwierdzilem w przekonaniu. pisze o swoich odczuciach, nie po to by wywolac jakas wojne. oplacenie obecnego serwera to polsrodek, wlasnie moze jak strona stanie, to faktycznie ktos sie poczuje do odpowiedzialnosci. back up i zobaczymy co sie wydarzy. jesli zrobimy inaczej, dalej to wszystko zostanie na glowie radka, a jak sam przyznal, nie ma do tego sily, zeby to doslownie ciagnac na sile za morde.
sam jestem zdecydowanie za krotko tutaj, chyba tez i za malo sie udzielam, moze dlatego zeby nie klepac postow dla postow, tylko cokolwiek wniesc do dyskusji. jak dla mnie sytuacja w ktorej znalazl sie klub - my, to zwyczajna po-raz-ka.
moze ktos sie przespi z tematem, ma jednak troche czasu, mozliwosc by przejac administracje strony klubowej? - to juz pomijajac kwestie zaufania, nie sadze zebym sam sie nadawal, przynajmniej szczerze.
-
skoro piszesz tak :
ze z klubem cos nie
tak sie dzielo, wiedzialem juz chwile po rejestracji. tuz po tym jak rozsypal sie
ostatni zlot, przez osoby ktore chyba nawet najbardziej go pragnely, juz sie tylko
utwierdzilem w przekonaniu.a potem to :
zdecydowanie za krotko tutaj, chyba tez i za malo sie udzielam, moze dlatego zeby
nie klepac postow dla postow, tylko cokolwiek wniesc do dyskusji.to lepiej nic nie pisz, szczerze ...
-
stary, na pw rozmawialem z wieloma osobami, wiec to sie nie bierze z kosmosu. nie wiem tez, co tak Ciebie zabolalo.
-
Ja spokojnie się mogę dorzucić z kasą Na kandydata się nie zgłaszam bo nie za bardzo ogarniam temat z czymś takim. Super by było gdyby udało się znaleźć następce.
-
stary, na pw
rozmawialem z wieloma osobami, wiec to sie nie bierze z kosmosu. nie wiem tez, co
tak Ciebie zabolalo.po pierwsze nie stary, bo nie jestem z Tobą na Ty, od tego zacznijmy, a stary też nie jestem
Rozmowy odnośnie życia klubu ? Czy jeszcze zlot Cię męczy ?
Niby się nie wypowiadasz, a tu w tym temacie, cwaniak-ujesz - na co i po co ? Pomożesz, czy tylko będziesz jojczyć ?Równie dobrze parę osób może pociągnąć ten hosting, ale na co i po co, jak widać takie wypowiedzi ...
Od lat ciułane było na stronę klubową, ba nawet na serwer zlosnikia ... niestety ostatnio nie dzieje się za dobrze jak widać, jeśli tego nie zmienimy to będzie kapa wtedy jeszcze większa.Lepiej zajmij się wymyślaniem jak pomóc jeśli chcesz, to chyba lepsze niż wypominanie czegoś komuś ...
-
I znowu zaczynacie gadać o niczym... Prawda jest taka,jak Radek napisał,stara gwardia się wykruszyła/wykrusza, a nowi użytkownicy piszą tylko jak coś chcą.... przykre ale prawdziwe
-
a wypomne, Tobie. udzielam sie malo, moze dzieki temu nie jestem az tak pomocny jak Ty, zeby w technicznym, w co drugim watku odpisywac na zadawane pytanie, ze bylo!
skoro pomoc nie moge, nie potrafie - zamykam sie, nie klepie w tym watku. tez sie zastosuj, chociaz postaraj.
-
a wypomne, Tobie.
udzielam sie malo, moze dzieki temu nie jestem az tak pomocny jak Ty, zeby w
technicznym, w co drugim watku odpisywac na zadawane pytanie, ze bylo!jak byś był na forum od 2004 roku to też byś tak pisał po jakimś czasie, właśnie o tym koledzy pisali wcześniej, mimo że coś było wielokrotnie wałkowane, to i tak co jakiś czas pojawia się to samo pytanie ... wszystko na gotowo - nie ma ... pomyśleć trzeba, nie ma że boli.
skoro pomoc nie
moge, nie potrafie - zamykam sie, nie klepie w tym watku. tez sie zastosuj, chociaz
postaraj.ja mogę pomóc tylko finansowo, czasowo nie dam rady robiąc po 10-12h dziennie ... tyle ode mnie.
Jak chcesz jeszcze porozmawiać to zapraszam na PW
-
ja mogę pomóc tylko
finansowo, czasowo nie dam rady robiąc po 10-12h dziennie ...Wiesz, nie Ty jeden mieszkasz i pracujesz w Polsce
Jak chcesz jeszcze porozmawiać to zapraszam na PW
I tam proponuję, żebyście sobie pokrzyczeli bo watek jest o czym innym - tutaj jest potrzebny jakiś konstruktywizm a nie Hellsin szukający kolejnej osoby do kłótni (wybacz, ale to samo już miałeś i ze mną i z Bartim i z wieloma innymi klubowiczami. Aha - i piłem z Tobą wodę ognistą na zlocie więc mogę Ci pisać per Ty
A tak bardziej serio to uspokójcie się dziewczyny bo się zachowujecie jakby się Wam okres zbliżał
Składka to składka ale trzeba kogoś kto pociągnie prowadzenie stronki i będzie to robił regularnie. Ja kiedyś miałem na to czas i pomagałem z prowadzeniu takich stron jak HELP.PL czy REDAKCJA.NET ale to było wiele wiele lat temu.
Teraz potrzebujemy tak:
1. Kogoś kto ogarnia trochę samą technikę prowadzenia stronki internetowej z newsami.
2. Kasę na stronkę i hosting można zbierać na forum ale zaczynając jakieś powiedzmy 2 miesiące przed terminem zapłaty.
3. Osób które przynajmniej raz w tygodniu zebrały by się aby napisać jakiegoś newsa na stronce związanego czy to z nowościami czy ze znalezieniem czegoś w sieci o Swifcie itp.Ja osobiście od już chyba 3 lat należę do Klubu Suzuki Polska, gdzie organizacja jest o niebo lepsza niż u nas. Ba nawet płacę coroczną składkę. Tam się coś dzieje, a ludzie maja też duuuużo innych zajęć niż prowadzenie stronki/forum/organizację zlotów itp - ale wiecie co? Znajdują na to czas!
Jasne - są i problemy ale one są wszędzie i tego nigdy sie nie uniknie - szukajmy rozwiązań a nie problemów jak wypominanie sobie, że ten klepie posty a ten coś innego!
-
Wiesz, nie Ty jeden
mieszkasz i pracujesz w Polsceyyy no nie bardzo
tutaj jest potrzebny jakiś
konstruktywizm a nie Hellsin szukający kolejnej osoby do kłótni (wybacz, ale to samo
już miałeś i ze mną i z Bartim i z wieloma innymi klubowiczami. Aha - i piłem z Tobą
wodę ognistą na zlocie więc mogę Ci pisać per Tynie szukam, po prostu nie lubię cwaniactwa i tyle.
Z wieloma - nie popadajmy w paranoję
Pilimy - trueTeraz potrzebujemy
tak:
1. Kogoś kto
ogarnia trochę samą technikę prowadzenia stronki internetowej z newsami.
2. Kasę na stronkę
i hosting można zbierać na forum ale zaczynając jakieś powiedzmy 2 miesiące przed
terminem zapłaty.
3. Osób które
przynajmniej raz w tygodniu zebrały by się aby napisać jakiegoś newsa na stronce
związanego czy to z nowościami czy ze znalezieniem czegoś w sieci o Swifcie itp.polać mu
2 - dla mnie nie ma problemu tak jak pisałem wcześniej.
1 - umiem, ale 3 mnie wykluczaJa osobiście od już
chyba 3 lat należę do Klubu Suzuki Polska, gdzie organizacja jest o niebo lepsza niż
u nas. Ba nawet płacę coroczną składkę. Tam się coś dzieje, a ludzie maja też
duuuużo innych zajęć niż prowadzenie stronki/forum/organizację zlotów itp - ale
wiecie co? Znajdują na to czas!organizacja, w której działa wielu ludzi, nie jednostka tak jak u nas ...
Jasne - są i
problemy ale one są wszędzie i tego nigdy sie nie uniknie - szukajmy rozwiązań a nie
problemów jak wypominanie sobie, że ten klepie posty a ten coś innego!to też o tym pisałem koledze Olkowi, tu w temacie jest potrzebna naprawdę burza mózgów, ale do tego osoby chętne do działania ...
-
Teraz potrzebujemy
tak:
1. Kogoś kto
ogarnia trochę samą technikę prowadzenia stronki internetowej z newsami.Na chwilę obecną na tym się nie znam.
2. Kasę na stronkę
i hosting można zbierać na forum ale zaczynając jakieś powiedzmy 2 miesiące przed
terminem zapłaty.Chętnie dorzucę kilka PLN na utrzymanie strony.
3. Osób które
przynajmniej raz w tygodniu zebrały by się aby napisać jakiegoś newsa na stronce
związanego czy to z nowościami czy ze znalezieniem czegoś w sieci o Swifcie itp.Wrzuciłem 2 skany artykułów na temat swifta, więc jak ktoś mi przypomni jak to się wpisywało, to mogę się zająć newsami na stronie.
Pytanie, czy znajdzie się ktoś, kto ogarnie pkt. 1?
-
Ja mogę jak kolega Ryłek mogę coś pomóc przy dodaniu czegoś nowego itp
na technice stronek troszkę kiepsko u mnie.ale zgłaszam chęci do pomocy. Bo ja czasu mam nadmiar a i parę PLN na stronkę się znajdzie -
Pytanie, czy
znajdzie się ktoś, kto ogarnie pkt. 1?Ano widzisz - widzę, że do zlosnikia przyłączyłeś się dość dawno a Erde już nie rad pisał o tym, że potrzeba ludzi oraz jak i co robić - było się wtedy zgłosić
Nawet ja kiedyś kilka newsów napisałem, Kiniecki chyba ogarniał trochę galerię zdjęć, ja potem montowałem filmik ze zdjęć ze zlotów, ale potrzeba więcej ludzi i więcej chęci!Problem w tym, że to trzeba robić regularnie a nie tylko w momencie krytycznym taki jak ten. Nawet jak teraz by się zebrało kilka osób do pociągnięcia tego to ja się zastanawiam, jaki zapał będą miały te osoby za miesiąc czy dwa!
W którymś poście powyżej ktoś napisał, że to już nie to samo co za czasów starej gwardiii - to fakt.
Jeśli komus się uda to poszukajcie zdjęć jak wyglądały starsze nawet i spoty Swift Klubu. Wczoraj w nocy przeglądałem na komputerze jakieś bardzo stare zdjęcia z telefonów - kiedyś było inaczej... Paruch, drgrin, piterk, bracia gti, naczelny_filozof, reno22, barti, kedzior20, fatum i brat fatum, gunio i wielu wielu innych - wtedy tu się coś działo i klub oddychał pełną piersią. Teraz pozostali tylko albo Ci, którzy albo lubią pisać na zlosnikiu i znają osobiście z dawnych zlotów osoby z którymi piszą albo Ci którzy są trochę pozytywnie szurnięci i dalej brną w Swifta i jego utrzymanie/remontowanie/modyfikacje.A reszta? Reszta kupi swifta, spyta jaki najgłośniejszy ale i najtańszy wydech można do niego kupic a potem go zajeździ i kupi coś nowszego z dojczlandu i opuści zlosnikia z kilkoma postami na forum - na stronke klubowa nawet nie zaglądając...
-
Kurcze powiem tak może będę krytykowany, ale trudno.
Do starej gwardii nie należę, ale w posiadaniu mam 2 swifty nie udzielam się praktycznie na forum, ale to z tego względu że jestem zielony w temacie i uczę się poprzez zadawanie pytań, jestem na zlosnikiu codziennie i czytam każdy temat z którym jestem " w plecy " ale po przeczytaniu kilku postów wyżej to strach się już pytać o cokolwiek, a to z tego względu że tak zostali tu obrzuceni błotem Ci co się tylko pytają, a nie dają nic od siebie...
Ja mimo mojej najniższej krajowej i miliona wydatków znajdę trochę żeby się dorzucić do zbiórki, a w reszcie nie pomogę! Ewentualnie mój znajomy zajmuje się prowadzeniem stron i hostingiem więc jakby co mogę pogadać.
-
Nie denerwuj się Erde - strona klubowa zmarła naturalną śmiercią - wszystko co potrzeba jest tu na forum. Tu się wszyscy "spotykają", wymieniają doświadczeniami i widocznie to wystarcza. Strona klubowa wg mnie nie jest już potrzebna - i tak nic na niej praktycznie nie było...
Do ostatniej zbiórki też się skromnie dorzuciłem, a ze strony nie korzystałem, bo po co - wszystko można znaleźć na "zlosnikiu".
A co do organizacji to już wszystko wyjaśnił ostatni odwołany zlot - tak samo jest z całym "klubem" - samo forum po prostu wystarcza. Starzy członkowie klubu i tak już jeżdżą innymi autami, mają rodziny i o Swiftklubie zapomnieli, a nowszym wystarcza samo forum.
A nawet w latach świetności Swiftklubu to ile było czynnych członków?