Trzymajmy kciuki za Toydolsa!!!
-
Wracając do sedna -
kubełek jest ok. Jeśli Cię nie męczy, jest ok, bo (o ile Cię już nie zmęczył)jeszcze nie włożony, bo cały czas czekam na mocowania od znajomego
Pasy 5 pkt. są od Sabelta z nieaktualnym FIA.jest bezpieczniejszy w trakcie dzwona (o ile jest
porządnie zrobiony i jest skorupą z włókien i żywicy - a nie konstrukcją opartą na
rurkach - te są bardzo niebezpieczne nawet przy większej stłuczce)...... ale jeśli twój
swift jest zeżarty jak 80% społeczności swiftowej, to i tak ten fotel nic Ci nie daakurat mój jest mało co zeżarty, w tym roku znów go rozbieram, tylko że jeszcze bardziej niż w poprzednim sezonie
-
Kubel siada na seryjne szyny bez ich zadnego przerabiania, nie liczac ich przewiercenia zeby katownik przymocowac. Przynajmniej u Przemka tak to zrobilismy. Oczywiscie sruby 10.8 i katownik alu o odpowiedniej grubosci (nie pamietam ile krzycza w zal. J). Ja np. mam kubly na stale przymocowane do zrobionych customowych profili stalowych ktory sa przymocowane do tunelu i progu w seryjnych miejscach, tak tak fotel seryjny jest przykrecany do tunelu i progu.
Mysle, ze przecietny samochod skosilby slup i polecial dalej, teraz byle kompakt wazy 2x wiecej niz Swift do rajdow, nie mowiac o tym jak mocne sa to konstrukcje.
Ale Swift bez klatki pewnie wygladalby tak:
-
Kubel siada na
seryjne szyny bez ich zadnego przerabiania, nie liczac ich przewiercenia zeby
katownik przymocowac.ale piszesz o mocowaniach bocznych, czy dolnych, u mnie są dolne, nie boczne.
-
W Euroncap robią testy przy 29 km/h i słup wchodzi na szerokość połowy fotela kierowcy. Owszem w teście jest metalowa rura, ale myślę, że przeciętny samochód słupa by nie skosił, a jeśli nawet to i samo auto za bardzo by tego nie przeżyło.
-
Może głupio zapytam ale zapytam
Za słup nie chcą Cię skasować?
Rozumiem, że w razie czego to z OC pójdzie. -
Już dawno poszło z OC
-
ale piszesz o
mocowaniach bocznych, czy dolnych, u mnie są dolne, nie boczne.Pisze o seryjnej szynie.
-
Pisze o seryjnej
szynie.a ja Ci piszę - nie mam tak łatwo, bo fotel ma mocowania dolne
-
No ale adapter możesz jakiś wykombinować przecież.
-
No ale adapter
możesz jakiś wykombinować przecież.właśnie ten temat ma ogarnąć znajomy, przerabiając ori szyny.
-
a ja Ci piszę - nie
mam tak łatwo, bo fotel ma mocowania dolneAAAAAAAAAAAAAA ale ja dzisiaj ciezko kapujacy
-
Teodor, mam pytanie odnośnie mocowania 2kg gaśnicy która miałeś w bagażniku. Czy podczas uderzenia mocowanie wytrzymało? i gaśnica pozostała na swoim miejscu, czy pofrunęła..?
-
Teodor, mam pytanie
odnośnie mocowania 2kg gaśnicy która miałeś w bagażniku. Czy podczas uderzenia
mocowanie wytrzymało? i gaśnica pozostała na swoim miejscu, czy pofrunęła..?weź Przemo mnie nie strasz .....
-
Nie miałem gaśnicy w bagażniku. Jedna gaśnica 2 kg tuż przed fotelem pilota w uchwycie i z dwoma opaskami stalowymi. Z tyłu butla 5kg systemu gaśniczego przykręcona do budy 4 śrubami. Nic nie poleciało.
-
Jeżeli mogę zagajić... Toydols ty serwisowałeś auto w k-sport w Opolu? Bo natrafiłem na zdjęcia twojego swifta chyba jeszcze w jakiś starych malowaniach na ich stronie? Bo potrzebuje opinii o tej firmie bo poważnie myślę o Chipie do mojego zajebiaszczego tddi?
-
Serwisowałem w sensie takim, że chłopaki jeździli z nami na rajdy jako serwis. Przygotowaniem auta zajmowałem się sam (with a little help from my friends ).
Kamil jest bardzo staranny chłopak, programy robi im chyba V-Tech, więc dzwoń i pytaj. -
Dzięki... No właśnie wiem że soft przygotowuje v-tech bo tak jest prawie w całym kraju że mapy idą z krakowa... Ale chodzi mi o samą obsługę i ich jakość wykonania bo o tym też dużo złego się naczytałem:)
-
Tego już Ci na 100% nie powiem, ale ja nigdy na Kaktusa nie narzekałem.