Filmiki ze Swiftami :)
-
@BPX33 tyle że dżizasa auto wyglądałoby tak samo, bo kupił kolektor wydechowy który umieszczał turbo wysoko przed silnikiem, a tam po prostu brak miejsca i musiałby ciąć pas, a wiadomo że o przeglądzie można wtedy pomarzyć. Zresztą wtedy brakowało wszystkiego i nie było nawet korbowodów kutych do g13b.
-
@likaon tak w sumie to ciekawe co u niego? Pozbył się Swifta czy wrasta w parking tak jak parę lat temu widziałem go po raz ostatni?
-
@BPX33 a nie wiem. Pewnie wozi się cygan jeden merolami :)
-
"Nowy" Swift w niezbyt miłej akcji: rozbieganie diesla
Może parę osób się czegoś na tym przykładzie nauczy. ;)
-
@bpx33 no nie wiem, jak masz taką sytuację to jednak panikujesz, jeżeli jesteś osobą która ma małe pojęcie o autach. Mi wygląda na to, że auto zostało zduszone biegiem, co jest chyba najrozsądniejsze, bo pakować łapy pod maskę i dusić dolot to ja bym się nie odważył, otwierasz maskę a tam w tym momencie pęka przewód od chłodzenia, olej z turbo zaczyna sikać we wszystkie strony, do tego ten wszechobecny dym. A dej pan spokój.
-
@likaon napisał w Filmiki ze Swiftami :):
@bpx33 no nie wiem, jak masz taką sytuację to jednak panikujesz, jeżeli jesteś osobą która ma małe pojęcie o autach.
Jak mi pękł przewód hamulcowy w górach to nie spanikowałem :P
Mi wygląda na to, że auto zostało zduszone biegiem, co jest chyba najrozsądniejsze
Zrobione było tak jak napisali w opisie, czyli wrzucamy 5-ty bieg, wciskamy hamulec i puszczamy sprzęgło. Najprostszy, a zarazem najskuteczniejszy sposób! :)
-
@bpx33 a dla automatu jaka jest procedura ? Ba, nawet nie zawsze 5 bieg zadziała jak masz 3 litrowego rozbieranego diesla. Tutaj nic powyżej dwóch litrów nie było.
-
@likaon napisał w Filmiki ze Swiftami :):
@bpx33 a dla automatu jaka jest procedura ?
Nie wiem i właśnie dlatego (i jeszcze z kilku innych powodów) automaty to zło wcielone. :P
W automacie pewnie próbowałbym zatkać rurę wydechową jakąś szmatą o ile wypadające z wydechu spaliny w ogóle by pozwoliły na coś takiego...
-
Gościu zrobił ze zwykłego 1.3 8V trochę wzmocnione GTi: Swift 1.3 8V "GTi"
-
@BPX33 napisał w Filmiki ze Swiftami :):
Gościu zrobił ze zwykłego 1.3 8V trochę wzmocnione GTi: Swift 1.3 8V "GTi"
To nie jest GTI 😑 co najwyżej GS 😉
-
@pacior napisał w Filmiki ze Swiftami :):
To nie jest GTI 😑 co najwyżej GS 😉
Przecież napisałem, że to zwykłe 1.3 8V ;)
Tyle tylko, że ma więcej KM niż fabryczne GTi... :P -
@BPX33 on niutem opitoli każde GTI i to bez zbędnego kręcenia.