Filmiki ze Swiftami :)
-
za szybko puchnie
porównaj oba filmyA dmuchaniec to by się tak wysoko kręcił?
Widziałem ten filmik kiedyś i z tego co pamiętam to jest NA -
A dmuchaniec to by
się tak wysoko kręcił?a niby czemu nie miał by się tak wysoko kręcić ?
Widziałem ten
filmik kiedyś i z tego co pamiętam to jest NAnajwidoczniej przerobił go na turbo, bo inne filmy mówią co innego.
-
a niby czemu nie
miał by się tak wysoko kręcić ?Bo zeby turbosprezarka trzymala cisnienie przy takich obrotach musi byc wieksza, a co za tym idzie turbo dziura tez sie zwieksza.
-
Bo zeby
turbosprezarka trzymala cisnienie przy takich obrotach musi byc wieksza, a co za tym
idzie turbo dziura tez sie zwieksza.GT2256 i po sprawie
-
http://www.youtube.com/watch?v=v4PamhbZmcQ&feature=related
Dopiero po zobaczeniu dymku z tylu za autem. zwrocilem uwage na to co sie dzieje wewnatrz:D -
to jest suzuki 2x1.6 moje marzenie jak na razie mam w garażu już wszystkie graty do budowy 2x 1.3... po wypłacie ruszam bo ostatnio mocno przekroczyłem budżet na samochody.
-
to jest suzuki
2x1.6 moje marzenie jak na razie mam w garażu już wszystkie graty do budowy 2x
1.3... po wypłacie ruszam bo ostatnio mocno przekroczyłem budżet na samochody.Tak z ciekawości jak to to wygląda od strony technicznej tj połączenie skrzyni czy też są 2? i sprzęgło i cała reszta?
-
wszystko x 2
-
Mnie najbardziej ciekawi synchronizacja gazu
-
http://www.youtube.com/watch?v=v4PamhbZmcQ&feature=related
Dopiero po
zobaczeniu dymku z tylu za autem. zwrocilem uwage na to co sie dzieje wewnatrz:Da zauwazyles ze silnik z tylu zrobil male bum
-
a zauwazyles ze
silnik z tylu zrobil male bumto byl gwózdz programu
-
Mnie najbardziej
ciekawi synchronizacja gazuNo to też miałem na myśli i jak to jest rozwiązane bo zapewne jest jeden lewarek biegów, jeden pedał sprzęgła itd
-
Już był w PL projekt Golfa II bimoto, pewnie Mockba skorzysta z ich doswiadczenia
-
na próbę wsadzić 2x1.0 i zobaczyć co to bedzie. cześci taniocha :), a jak ok to przebudować na 2x1,3 lub 2x1,6 (głowica GTI).
tez mi chodziło po głowie coś takiego
w sumie najmniej rzeźby (i tak pewnie bedzie duzo) było by z justyna 4x4
-
lepiej juz 2x1,3l koszt ten sam co 1,0l ale lapy juz pod silnik z gtika by byly, czy justy 4x4 mniejsza rzezba by byla, nie widze dlaczego miala by byc mniejsza, tak czy siak wywalasz podloge, wydech, zmieniasz bak, poloski.
-
lepiej juz 2x1,3l
koszt ten sam co 1,0l ale lapy juz pod silnik z gtika by byly, czy justy 4x4
mniejsza rzezba by byla, nie widze dlaczego miala by byc mniejsza, tak czy siak
wywalasz podloge, wydech, zmieniasz bak, poloski.To już lepiej uturbić GTI i pilnować tego co pod maską
-
ale masz mocowania z tyłu już... mozna sprobować to wykorzystać... zalezy jeszczr czy utwardzane jest zawieszenie z tylu czy wspawywane nowe przednie... w podłodze tunel zrobiony (mozna poprowadzic płyn chłodniczy) czyli czesciowo buda sztywna już jest bez potrzeby duzej rzeźby....
ale 2x 1.0 jeszcze nie było
-
ale masz mocowania
z tyłu już... mozna sprobować to wykorzystać... zalezy jeszczr czy utwardzane jest
zawieszenie z tylu czy wspawywane nowe przednie... w podłodze tunel zrobiony (mozna
poprowadzic płyn chłodniczy) czyli czesciowo buda sztywna już jest bez potrzeby
duzej rzeźby....
ale 2x 1.0 jeszcze
nie było-z tunelu odpada ci wydech wiec miejsca jest pelno
-chlodzenie pewnie i tak bybylo niezalezne dla kazdego silnika
-mocowania z tylu w 4x4 wygladaja tylkot ak ze masz uszy na caly setup 4x4, wiec lepiej by bylo zostawic z FWD poniewaz niemasz zadnego smeisznego mocowania na most ktory by tylko zajmowal miejsce(np na wysokosc miski)- by trzeba bylo kawal podlogi z tylu wycicac wiec bude trzeba by jeszcze wzmocnic bo dodajesz na tylnia oske z 100kg a wycinasz blache na srodku.
Ogolnie to nie ma problemu tylko trzeba by usciasc przy piwie i pomyslec dobrze nad zgraniem silnikow i biegow, ale sadze ze stand-alone by byl bardzo pomocny tu, a biegi hm proste przelozenia na dzwigniach, znane od szczyla z zabaw klockami lego.
Najlepszym pomyslem to bylo by przerobienie 4x4 poprzez wstawienie setupu z gtika i dmuchniecie w silnik, bo na osce to juz dupa. Kazdy to pojezdzil GTi wie jak sie zachowuje jak jest chocby troche mniej przyczepnie i sie doda gazu, a co dopiero takie 200++
- by trzeba bylo kawal podlogi z tylu wycicac wiec bude trzeba by jeszcze wzmocnic bo dodajesz na tylnia oske z 100kg a wycinasz blache na srodku.
-
sytuacja wygląda następująco mam dwa gti oba z 1991 roku czarny i biały. Czarny zostanie rozebrany a buda wyląduje na złomie. w białym zdejme zbiornik paliwa wytnę podłogę pomiędzy podłużnicami zrobię ramę pod zawieszenie przednie z identycznymi wymiarami jak z przodu i wrzucę to do tyłu tak że kolumny zwrotnice i wahacze wszystko będzie to samo co z przodu pomiędzy silnik ze skrzynią biegów oryginalne półośki i wszystko tak jak w orginale. silniki sterowany oryginalnym kompem i na początek dokladnie jak w serii. Samochód dostanie dwa kompletnie nowe sprzęgła takiej samej marki więc liczę ze będą brały podobnie. Lewarek zmiany biegów praktycznie się nie zmieni poza tym że dźwignia będzie w obu kierunkach przód i tył gdzie z tyłu będzie trzeba ja podgiąć aby trafiała w mocowanie coś w stylu rączki od parasola. sprzęgło jest na linke więc niema zdanej filozofii. Hamulce zasilane na orginalnym korektorze z mocniejsza pompą np od baleno. na poczatek dwa akumulatory i dwa alternatory później można sie pokusić aby jeden silnik obsługiwał zasilanie całego pojazdu a konkretnie ten tylny bo przedni dźwiga dodatkowo pompę od wspomagania kierownicy i hamulce. na kokpicie pojawi sie drugi zegar do monitorowania tylnego silnika wszystko tj prędkość + obroty silnika wiec dokładnie bede widział co dzieje się z drugim silnikiem i niema mowy o przekłamaniu jak moze byc w przypadku dodatkowych wskaźnikow. To tak w skrócie.
-
zgadzam sie z toba. dobrze pomyslane. teraz tak. rozumiem ze autko stanie sie 2-osobowym wozidełkiem ? jak chłodzenie drugiego silnika myslisz poprowadzić ?