FOTKI NASZYCH AUT
-
daj jakąś lepszą fotkę...nawet fajna ta dokładka:)
-
nie mam takiej mozliwosci. nie mam jak cyknac foto, samochod stoi w warsztacie.
przy okazji dorzuce. -
widzialem to cudo
-
fajny sedan Ta dokładka też fajnie pasuje, a halogeny z czego masz w zwykłym GL-owym zderzaku ?
-
fajny sedan
Ta dokładka też fajnie pasuje, a halogeny z czego masz w zwykłym GL-owym
zderzaku ?To nie sedan tylko silnik Gti w budzie GeeSa? Zderzaki nie z Gla tylko z Gti mk2
-
To nie sedan tylko
silnik Gti w budzie GeeSa?no właśnie niech tu zaraz nowy kolega się pochwali większą ilością fotek, bo się robi za dużo nieporozumień
Zderzaki nie z Gla tylko z Gti mk2
oraz z GS'a mk2 Przedni oczywiście... bo o nim tu mowa
-
nie jest to originalne gti, tylko dlubanina. hatchback mk3, body od mk2 gti.
ale faktycznie, motor g13b tam siedzi. -
a z tylu tarcze masz?
Ten Gtik ostatnio na allegro nie wisial? co ktos sie dopatrzyl bebnow z tylu? -
wisial. sa bebny, ale dostalem kit z tarczami na tyl.
ani razu nie powiedzialem ze to originalne gti. -
no oczywiscie;], czyli to ten GS z silnikiem z GTi. a masz stabilizator przelozony czy do robienia zostalo to?
-
raczej nie, nie rzucil mi sie w oczy jak zagladalem pod spod.
bedzie jakis postep w pracach, bede powiadamiac. teraz juz ciii. -
nie jest to
originalne gti, tylko dlubanina. hatchback mk3, body od mk2 gti.
ale faktycznie,
motor g13b tam siedzi.Kolor typowy dla sedanów więc mnie zmylił. Człowiek zmęczony po robocie, więc nie przyjrzałem się dokładnie
-
No typowy dla sedanów to to raczej nie jest
-
Dla sedanów to chyba bordowy
-
Dla sedanów to
chyba bordowyHej znawcy nie unoście się Na tym zdjęciu wygląda prawie jak bordowy
-
Niech Ci będzie Temat kolorów i dyskusji na temat odcieni zostawmy kobietom hehe
-
Witam wszystkich jeszcze raz!
Nadszedł czas żeby w skrócie pochwalić się nowym nabytkiem, który codziennie sprawia, że mam banana na twarzy.
Fotki robione komórką więc jakość nie jest mega, ale zawsze coś widać.Dzień po zakupie (3 miesiące temu):
Pare tygodni temu:
Krótka historia:
Swift GTi mk3 95r sprowadzony z Niemiec. Część użytkowników pewnie go zna bo objechaliście go nieźle w temacie GTi na Allegro.
Stał dłuższy czas niezarejestrowany u poprzedniego właściciela na podwórku. Też myślałem, że to będzie trup ale okazało się, że jest inaczej.W Niemczech:
- Sprężyny wymienione na Eibach, trochę beton ale za to nisko siedzi i zaje***e trzyma sie w zakręcie na równym asfalcie
- Kierownica D&W
- Felgi 15'
Zmieniany był jeszcze lewy przedni błotnik bo lekko odbiega odcieniem od reszty. Podobno poprzedni zgnił.
Po zakupie do tej pory:
- Wymiana prawych drzwi, bo lekko przerdzewiały
- Wymiana olejów i filtrów (silnik: Mobil1 SuperS 10w40, skrzynia: Castrol TAF-XS)
- Wymiana przewodów hamulcowych i płynu
- Wymiana rozrządu
- Założone nakładki na pedały SPARCO
- Na zime 4 nowe oponki, felgi stalowe 14' no i ładne kołpaczki
- Wiele innych drobnych rzeczy
W najbliższym czasie:
- Wymiana przegubu
- Wymiana akumulatora
- Nowe tarcze i klocki
- Jak fundusze pozwolą to poprawki lakiernicze, dolot i wydech
To tak w skrócie. Mam nadzieje, że Suza da mi jeszcze wiele radości przez kilka ładnych lat. Samochód podoba mi sie na tyle, że cały czas nad nim pracuje i chce doprowadzić go do fajnego stanu. Chociaż teraz już też nie ma na co narzekać.
PS Przy okazji sie zapytam - Jest ktoś z Trójmiasta kto śmiga GTikiem?
-
ja smigam ... mozemy sie kiedys ustawić... a jezeli chodzi o objeźdzanie to jestes w bledzie bo poprostu taki byl stan faktyczny samochod stał dłuższy czas a to nie jest zdrowe dla niego, a jak ci sie udało to gratulacje ja ciesze sie podwójnie.
-
ja smigam ...
mozemy sie kiedys ustawić... a jezeli chodzi o objeźdzanie to jestes w bledzie bo
poprostu taki byl stan faktyczny samochod stał dłuższy czas a to nie jest zdrowe dla
niego, a jak ci sie udało to gratulacje ja ciesze sie podwójnie.Dzięki! Ogólnie też myślałem, że to będzie padło za taką cenę albo że coś będzie nie tak. Samochód właściwie nie stał cały czas. Właściciel wyjeżdżał na krótkie odcinki, na pewno na upalanko. Ogólnie kupił go żeby mieć części do Samuraja ale nic z niego nie wyciągnął. Fakt że nie jest to perełka ale jeździ i to szybko.
A co do ustawki to z chęcią! -
To tak w skrócie.
ile wyniósł Cię zakup tego cacka ? ( jeśli nie jest to tajemnica )
Dodatkowo - Gdańsk, a blachy spod Olsztyna