[4WD] Przełożenie główne
-
Zapytaj Balzasza z wegier - moze cos ma.
-
A coś konkretniej możesz napisać? On tu na forum jest? Jak go namierzyć? Wpisanie w Googla nie przyniosło efektu ;/
-
Ja właśnie czekam na moje przełożenie, znalazłem gościa w Kuźni Raciborskiej.
Już niebawem powinien się odezwać jak mu idzie i do tego 1-sze 3 biegi będą na kłach przełączane, zobaczymy co z tego wyjdzie, taka mała hybryda.
Jak tylko dostanę towar to opiszę wszystko w moim temacie.
Mam ten sam problem co założyciel tematu silnik chce a skrzynia ma tak długie przełożenie że cc na 6-ce skrzyni mi odjeżdża.Jestem dobrej myśli że ruszy się coś w temacie 4wd, bo gość będzie miał też całą dokumentację techniczną tak że kopia nie będzie już problemem.
-
Daj znać jak to oblatasz
-
trochę się zejdzie zanim dostaniecie te przełożenia. Człowiek niestety ma dużo roboty i wszystko trwa
-
Wiem, wiem że trochę poczekać jeszcze muszę, ale myślę że będzie warto
-
Jak z Kuźni to pewnie jakiś dobry kowal
-
hej. czy temat przelozen jakos sie ruszyl? jestem w trakcie ogarniania torsena z wegier do swojego 4wd i kusi mnie aby powalczyc od razu z przelozeniem
-
hej. czy temat
przelozen jakos sie ruszyl? jestem w trakcie ogarniania torsena z wegier do swojego
4wd i kusi mnie aby powalczyc od razu z przelozeniemZ tego co wiem to gość od przełożeń ma awarię maszyny więc nie liczyłbym na szybką realizację
Ps. Pozdrów Balazsa ode mnie -
tez masz? jak to Ci sie sprawuje? myslisz ze on wystawia faktury? bo czekam na odpowiedz i doczekac sie jakos nie moge..;)
-
tez masz? jak to Ci
sie sprawuje? myslisz ze on wystawia faktury? bo czekam na odpowiedz i doczekac sie
jakos nie moge..;)Torsena mam w FWD. Działa pięknie, cały rok bezproblemowo śmigał. Czasy się bardzo poprawiły. O fakturkę nie pytałem.
-
Raczej bym nie liczyl, skoro paragonu nie dal zadnego
-
Też odgrzeje kotleta.
Ludziki!
W związku, że noszę się z zamiarem dorobienia przełożenia głównego do 4wd w nieco niekonwencjonalny sposób, pytanie mam:
Czy się da...Ale od początku; jak wiadomo przełożenie główne w SS 4wd składa się z wałka atakującego i koła talerzowego. O ile dorobienie koła talerzowego nie jest specjalnie skomplikowane, to w przypadku zębnika zintegrowanego z wałkiem (szlifowanym, drążonym, z wielowypustami) już jest dużo gorzej w tej materii...
Pomyślałem sobie zatem a co jeśli by tak...pozbyć się zębnika z wałka, w jego miejsce wstawić wielowypust, na nim umieścić osobno dorobione koło zębate z wydłutowanym wielowypustem wewnątrz.
Wydaje mi się, że średnica wałka pozwala na taki zabieg.Mam już praktycznie wszystkie dane potrzebne do skonstruowania takiego wynalazku. Muszę jedynie zasięgnąć języka w narzędziowni co myślą o takim zabiegu.
Odległość osi wałków zmierzona na współrzędnościówce, ilości zębów dobrałem bazując na sprawdzonym przełożeniu 13:69. Reszta obliczeń z książek i notatek z PKM.
Proszę o opinie.
Pzdr.